Egyik szavad mond ellent a másiknak. A fajfenntartásról beszélsz, utánna meg arról, h az ember megérett a pusztulásra. Ez kicsit zavaros.
A másik..., egy állat ösztönösen cselekszik, az ember gondolkodik. Nagy különbség.
Printable View
Akkor elmagyarazom.
A fajfenntartast nem lehet eredmenyes gondolati uton.
Az ember elvakultsagaban es nagykepüsegeben azt hiszi, hogy okosabb es ügyesebb a termeszetnel es az evolucional.
Az ember ezert erett meg a pusztulasra! Termeszettel szembe megy, magaval az ELETTEL!
Mar reg megerettünk hogy eltünjünk erröl a csodas bolygorol, mely összes elölenyenek csak artunk es eszetlenül pusztitjuk.
Az allat nem tesz ilyeneket!
Az allat öl, mert ehes.
Öl kis öziket is, barmennyire aranyos.
Mi nagy mellennyel eldöntjük, hogy ki a kedvencünk, kit lehet leölni, kit kell simogatni.
Az a kiskacsa, kiscsirke, nem kedvenc? Nem nez ügy rank, mint az anyjara'?
Nem var tölünk eleseget, vedelmet?
Homokba dugjatok a fejeteket ha eseitek a csirkecombot es a csontot a "kedvencnek" dobjatok !
Szinjatek az egesz, mint az amerikaiak, kik megmondjak melyik nep a barat, melyik a terrorista...
... ezert es meg millionyi ok miatt kell az emberi fajnak pusztulnia...
(szerintem)
Nyiss neki egy megennéd-e a gyerekedet, vagy a kutyádat vészhelyzetben? topikot
szerintem szó sem volt gyerek evésrõl de még csak kutya evésrõl sem, pontosabban a kutya barátok próbálták belebeszélni hogy aki nem kutya párti az megenné a kutyát.
elmondom még egyszer....én nem szeretem a kutyát mert éhesen ( napok óta éhezve ) nem leszel a barátja átmegy ösztön állatba, nem tudom családtagnak tekinteni mert csak egy ÁLLAT és aki keveri a állat és ember fogalmát az súlyos gondokkal küzd. az állat állat marad ha éhes lesz nekimegy bárkinek - bárminek, szemben az emberrel aki tud mérlegelni és dönteni hogy kinek és minek támad neki.
továbbá bármilyen SHTF után és az eddigi háborúk és egyéb helyzetek is azt mutatták hogy nem tudnak és akarnak a végtelenségig gondoskodni egy állatról ( legyen az bármi ), nem fogod etetni a gyereked, párod, saját, de még más ember javára sem.....aki azt hiszi nem így lesz kezdje el átgondolni mert gyorsan éhen hal majd a szentimentális gondolataitól.
másik fontos szempont a rejtõzködés és menekülés adott esetben...kutya ösztönösen ugatni kezd veszély vagy ingerültség miatt ezzel felfedve kilétedet.
szerintem sokan a filmekben látott beidomított kutyákat tartják példának ami szót fogad és hûségesen ballag gazdája mellet...hát ezek filmes illuziok lássuk be.
Te egy roppant felkészült, nagy tudású, elõítéletektõl mentes csupaszív ember lehetsz...:(Idézet:
Eredeti hozzászóló astonferi;43363s
Nyugalom, békeidõben senki nem eszi meg senki kutyáját. Gondoljatok arra, hogy volt 2 világháború, mégse fogytak el a házi kedvencek. Úgyhogy én nem aggódnék emiatt. :)
nos jártam olyan helyeken és láttam olyanokat amiket nem mindenki és ahova nem szívesen mennék újra. és nem elõítéleteim vannak hanem fentartásaim a sokak által elég rózsaszínnek látott világról.
nem vagyok roppant felkészült mert nem tudsz mindenre felkészülni, de amit legjobban megtanultam hogy érzelem mentessen kell sokszor gondolkodni, mert amikor az érzelmeimre hallgattam a kórházban élesztettek újra....akkor sok mindent átgondolsz és átértékelsz....nem is akarok senkit meggyõzni csak leírom a véleményes és a gondolatom. van amikor a másik meghallgatásából és gondolatainak megismerésébõl is tanulsz csak nem kell bezárkózni és makacsul ragaszkodni dolgokhoz.
Hidd el Feri, ha valaki családtagnak érzi a kutyáját igenis a végletekig megpróbál gondoskodni róla! A felklészült prepper amúgy erre is gondol és kedvencének is tartalékol ételt (lásd Doom). Az SHTF-ek nagyrésze meg nem arról fog szólni, hogy ülsz egy sötét bunkerben és várod, hogy kijöhess, hanem az élet zajlani fog tovább, csak más formában és szarabb minõségben. Tehát nem leszek rákényszerítve, hogy ha elfogy az utsó konzerv, levágjam a kutyámat, vagy döntsek, hogy a gyerek, vagy a kutya kapja az utsó falatot. Ha mégis így lenne, természetesen a gyerek kapná és ezt a kutya sem bánná, mert a falka törvényei szerint õ a legalacsonyabb a rangsorban, tehát õ eszik utoljára. Szerintem ha a kutya kint van a természetben napi 15-20 órát, megtalálja magának az ehetõ dolgokat, kiegészíti a saját kajáját és nagyon szélsõséges ételhiányokat is kibír. Egyáltalán nem gondolom, hogy szentimentális gondolataink miatt fogunk éhenhalni. Az emberség és az állat szeretete sokkal többet ad, mint amennyit kajában elvesz. Ha elindulok kaját szerezni és kockáztatom az életemet a családomért, akkor bizony a kutyának is szerzek kaját - így érte is kockáztatom az életem. Ez szeretet, hozzáállás és emberség kérdése. Neked nincs kutyabarátod, nem ismered a kötõdést kutya és gazdája, vagy családja között. Ez egy nagyon erõs kötelék! Mi nem úgy tartunk állatot, hogy délután, mikor megérkezünk munkából megsimogatjuk egyszer a fejét, amíg beérünk a házig. Az Õ problémája a mi problémánk is. Felelõsek vagyunk azért akit megszelidítettünk! Annyira közel van hozzánk és annyi szeretetet ad egy nap alatt, amennyit egy távolabbi rokon egész életében nem sugároz felénk. Ragozhatnám még, de remélem ennyi alég ahhoz, hogy beismerd, igenis van olyan, hogy valaki a végletekig elmenjen egy állatért és a legszarabb körülmények között is ellássa azt.
A rejtõzködésnél szintén nem mérlegelnék és vinném az állatot...hangos, hát hangos. Ha van egy 3 hónapos csecsemõnk, aki éhes és vinnünk kell, õt sem hagynánk ott, mert felfedi a kilétünk! Tehát családtagnál szintén nem kérdés, hogy velünk tart-e.
A rejtõzködés másik vetülete, mikor letáboroztál és õrködni kellene és mindenki hulla fáradt. Itt lehet nagy elõny a kutya aki neked jelez, ha hall, vagy szagol valamit.
Nagyon, nagyon keveritek a dolgokat es nagyon befolyasolnak bennetek a felallitott "erkölcsi" korlatok !
Apropo! Tulelö! Szerintem a Meddig mennel el topikba rakd be ezeket...
Szoval ahogy Doom is pedzegette a moralt... az egy olyan tag fogalom melyet, minden orszag, minden varos, minden utca, minden csalad es minden egyen maganak allit fel.
Kijelenteni azt, hogy en egy borzadaly vagyok (vagy aki igy gondolkozik), mert szükseg eseten leölnem a kutyankat (akit most szeretünk) es a gyerekem / magunknak adnam elesegnek... haaaaat ... nos erre irtam, hogy nagyon befolyasolhatoak egyes emberek erzelmileg.
Csaladtag?
Van erre egy eszkimo mondas:
Amelyik kutya evett a kezedböl elöbb-utobb a labadbol is fog.
Ez eleg könnyelmü kijelentes egy prepper forumon... nem is kommentalnam..Idézet:
Tehát nem leszek rákényszerítve, hogy ha elfogy az utsó konzerv, levágjam a kutyámat, vagy döntsek, hogy a gyerek, vagy a kutya kapja az utsó falatot.