Köszi, hogy vetted a fáradtságot és megosztottad, :)
Printable View
Köszi, hogy vetted a fáradtságot és megosztottad, :)
Köszönöm én is! :D
Szeretem olvasni a z irasaidat, kicsit mindig irigykedek :) sajnos nekem mostanaban nincs idom, pedig nagyon mennek mar.
Nem vagyok vadasz, soha nem csapdaztam meg, de nem lehet, hogy ereztek a szagotokat a csapdan az allatok es azert nem mentek arra?
Coco, Rozsomak szivesen! Orulok, hogy ha tetszett.
Al Bundy: hat annyira en se vagyok egy nagy vadasz. Utoljara 10 evesen voltam vadaszni meg nagyfaterral. A csapdakat meg csak ugy hobbibol epitgettem eddig, ez volt az elso, hogy igazibol is hasznalni akartam.
Lehet hogy amilyen benak voltunk es hangosan mentunk az erdobe vagy a szagunk ilyesztette el az allatokat. Az biztos hogy se mokust se nyulat nem lattunk.
Hat sajnos en se jutok ki olyan gyakran mint ahogy szeretnek. Talan iden tobb idom lesz.
Amikor beut a szar:)
Hat a legutobbi turam eleg tulelosre sikerult.
http://www.mountainbothies.org.uk/bo...s/grwyne-fawr/
Ide terveztem menni 2 napra egyedul csak ugy elvonulni a vilagtol.
Sikerult az idei tel leghidegebb napjait kifognom. Volt minden ami kell, ho, hideg es szel.
Leparkoltam a kocsit es elindultam a turauton. Kb 300 m utan az osvenyt egy kicsi patak ketesztezte. Ahogy atleptem a masik oldalra faszan kibicsaklott a bokam es seggel hatra bele estem abba a rohadt patakba.
Persze sikerult a csuklomat is kificamitani a patakba egy kovon es mindenem szarra azott.
Jobb bokam es jobb csuklom oda. Hasra kellet fordulnom a vizben, hogy ki tudjak maszni a patakbol.
Miutan az elso sokkbol magamhoz tertem eszrevettem, h a turabotom elveszett valahol a vizben.
Csurom viz voltam -4 fokban ucsorogtem kificamodott bokaval es csukloval a hoban. Tok jo volt. Csak azert nem hivtam a mountain rescue services-t mert (csodaval hataros modon szarazon maradt a telom) mert nem volt tererom!
Egyedul az vigasztalt, hogy kozel voltam a parkolohoz. Az idot nem mertem de egy orokkevalosagnak tunt mire visszabotorkaltam a kocsihoz.
Viszont a vezetes nem ment. Nagy mazlim volt, hogy a parkolotol nem messze volt egy pub kiado szobaval. Odaig birtam vezetni.
Betantorogtam a pub-ba kivettem a szobat es ket napot vegig agyba toltottem mire annyira rendbe jottem, hogy haza tudjak vezetni.
Nem tudom mi lett volna ha valahol beljebb a hegyekben tortenik ez a baleset.
Szopas lett volna onnan visszajutni a kocsihoz.
A kocsmaval is giga mazlim volt, nem tudtam volna hazavezetni.
Van amikor tenyleg a csoda segit.
Azt meg hozza tennem, hogy nem lattam a hejzetet annyira ketsegbe ejtonek es vegig biztos voltam magamba, hogy nem lesz semmi bajom. Meg kicsit nevetgeltem is magamon, hogy, hogy lehetek ilyen bena.
Inkabb merges voltam, hogy lottek az egesz turanak.
Ezért veszélyes egyedül elmenni túrázni, még ismert helyre is!
Ilyen esetrõl készült ez a film is: 127 óra
https://port.hu/adatlap/film/tv/127-...s/movie-115381
Aron Ralston egyedül indul a Utah államban lévõ kanyon falainak megmászására. Egy rossz mozdulat következtében megcsúszik, és olyan szerencsétlenül esik, hogy egyik karja egy sziklavájatba szorul. A fiatal hegymászó öt napot tölt ebben a helyzetben, miközben lepereg elõtte az élete. Miután rájön, hogy nem számíthat segítségre, minden erejét és bátorságát összeszedve levágja a beszorult kezét. Egyedül, legyengülve a vérveszteségtõl, nem sok esélye van a menekülésre. Az akaraterejével azonban leküzdi a nehézségeket.
Érdemes megnézni, nagyon jó film!
Egyébként örülök hogy nem lett komolyabb bajod!
A filmet mar lattam, tenyleg jo kis mozi.
Kosz, hat en is orulok neki, hogy ennyivel megusztam!
Amúgy érdemes lenne beszerezned egy IP68-as szabványú mobiltelefont, ha extrém sportolsz, vagy túrázol!
Nekem pl. a munkám miatt van szükségem rá.
3 napos tura elmenybeszamolo
3 napra mentunk ketten egy baratommal, Gezaval turazni a wakes-i hegyekbe
(Geza youtube csatornaja, vannak rajta jo dolgok: https://www.youtube.com/channel/UCdY...RQ9uP2cs8wGizQ )
az elso nap csak erdei taborozas volt, fozocskezes, farigcsalas, menedekepites.
a masodik nap mar izgalmasabbra sikerult. elmentunk a brecon beacons hegysegbe megmaszni a pen y fan nevu csucsot 886 m magasan egy 13 km kortura kereten belul.
nem a legmagasabb csucs de azert eleg megterhelo volt foleg mivel kb felut utan ertunk a hegy labahoz ahonnan kezdett emelkedni.
kb 5 ora volt mig kenyelmes tempoban vegigmentunk a tura utvonalon.
ezt a csucsot mar megmasztam telen es irtam is rola, most viszont a nyugati oldalrol masztuk meg ami meredekebb es meszebbrol indultunk neki.
harmadik nap egy hegyi kunyhot neztunk meg a fekete hegyen ugyszinten a brecon beacons hegysegben
ez egy rovidebb 9km hosszu tura volt viszont az elozo nap utan azert nem ment valami konnyen.
itt ket hegyvonulat kozott egy volgy oldalan masztunk felfele es egy vizdusszaszto utan ertuk el a kunyhot. ott megkajaltunk pihentunk kicsit aztan vissza.
nagyjabol ennyi volt a 3 nap, viszont volt tanulsag boven!
a tavasz egy rohadt csaloka evszak! en tobbnyire telen turazok es taborozok igy mindig jol felkeszulok a hidegre. vagy nyaron amikor jo meleg az ido.
a tavasz viszont becsapos. jonak tunik az ido de nem az:) foleg mivel szeles, a hegyekbe meg plane. szoval jol megfaztam. este hidegebb volt mint amire szamitottam, a nappali 18-20 fokrol estere lement 5-6 korulire. a napsutesben hegyet maszni eleg izzaszto dolog es az ember nem veszi eszre, hogy a szel megfujja, ami meg jol is esik neha, aztan estere meg mar az orrat fujja mindenki.
de ami a legnagyobb bajom volt az erdoben az a midgie (helyi szunyogfele) invazio volt. tavasszal kelnek ki a larvak es csipnek mint a fene. nyaron meg telen nincsenek, ezert eddig nem is nagyon talakoztam veluk. most viszont felzabaltak az erdei taborb
az elso turat a jack pyke hunter bakancsomba nyomtam le, nagyon kenyelmes volt.
a masodikra egy karrimor tura cipot vettem fel, az mar annyira nem jott be, pedig meg a terep is konyebb volt.
rengeteg vizet es energia szeletet ettem-ittam. az elso turam siman megittam 2l vizet es megettem 6 energia szeletet, kb 1800 kaloria.
a masodikon kb ugyanennyit meg ugy is hogy az egy rovidebb tura volt, viszont az elozo nap utan meg kelett az extra!
a taborba a sajat keszitesu ponyva satramat hasznaltam, nagyon jol bevallt, orulok neki!
akit erdekel ezt a videot csinaltam a turarol (tulelo: nem tudtam fenykepeket feltolteni!)
https://www.youtube.com/watch?v=WUDcVzuzuHI