Eredeti hozzászóló
glazbox
Szia! Köszi, egy 18 négyzetméteres szobát fûtünk vele, elvileg 2 kw-os, a szobának 50 cmes vályogfalai vannak! A másik határoló téglafal mögött pedig elvileg gázzal fûtütt helyiség van (saját lakrésznek építjük) Tehát nem fûtésrendszer csak egy egyszerû kiskandalló, tapasztalataim szerint elég jól fût egyébként! Tervezzük körberakni téglákkal (bár jobb lenne (az igazi az a régi utcakõ lenne ha lehet még valahonnan szerezni) valami jobb hõtároló anyaggal, esetleg sótégla. (csak az drága)
De egyébként teljesen jól fût. Felmelegedés után én is csak izzítani szoktam kevés levegõvel. Úgy tervezzük, hogy a kerti hulladékkal gyakorlatilag már tudnánk telente fûteni.
Érdekes lesz, hogy 18 négyzetméterre egy egyterû lakást terveztem (nemrég jött meg az ajtónk is, hõszigetelt, üveg az egész) egy téren lesz a konyha, fürdõ, és a háló, gyakorlatilag csak egy wc lesz leválasztva (2-3 négyzetméter) így remélem nagyon könnyû lesz télen felfûteni, és mivel keveset vagyunk otthon, akkor is inkább fõzünk, pihenünk, ez a kis lakás tökéletesen ki fogja szolgálni az igényeinket a barátnõmmel, és legalább külön lehetünk a szülõktõl.
Egyébként vannak még ötleteim, egyrészt egy autonóm víz és energetikai rendszer létrehozása, saját napelemes hálózat, illetve esõvízes vízrendszer, szürkevízes wc öblítés, sõt, még arra is gondoltam, hogy a kisdolgot jó idõben a kert egy elkülönített budiban oldalánk meg, hogy ennyivel is kevesebb vízfogyasztást érhessünk el. Érdekes lesz! :)