Amerikai psycho
Asszonyé, de azt mondta hogy neki nem tetszett a film, úgyhogy nekem adta a DVD-t. Nem tudom mire számítottam, igazából a film egy nagyon zavaros sztori, de a végén van egy érdekes elgondolkodtató csavar ami miatt nálam mégis jó értékelést kap.
Nincs benne szerethetõ karakter. (Furcsa módon a filmbõl nem is hiányzik.)
http://www.imdb.com/title/tt0144084/
https://www.youtube.com/watch?v=2GIsExb5jJU
Spoiler (Ne olvasd el ha nem láttad de meg akarod nézni a filmet.)
Van egy fiatal, jóképû és jómódú üzletember, valami alelnök egy cégnél, aki öntelt, teljesen szerelmes saját magába, de teljesen pszichopata, nincsenek érzései. A filmben is kimondja magáról, hogy csak két dolgot tud érezni, kapzsiságot és undort mások iránt. Akikkel együtt lóg, azok is mind önteltek és lenéznek mindenkit, emiatt van velük együtt. Ha nem a csicsás irodáikban ülnek, akkor buliznak, drogoznak.
Közben megöl egy hajléktalant ha úgy érzi, vagy éppen prostikat, vagy olyanokat akikre irigy. A hajléktalanokat és prostituáltakat azért, mert azoktól undorodik, néhány másik kollégáját meg azért, mert azoknak például szebb a névjegykártyájuk. És nem bírja elviselni ha valaki jobb nála és több elismerést kap mint õ.
Egy nyomozó rászáll az egyik kollégája miatt. Megpróbálja úgy beállítani mintha az Londonba utazott volna szórakozni. Bizonyítékokat próbál gyártani, hogy átverje a nyomozót. A végén megöl egy nõt az utcán, de meglátják, aztán pisztollyal lelõ egy rakás embert, drogozik, kiakad, felhívja az ügyvédjét és mindent bevall, hogy a hullákat a megölt kollégája lakásában tartja.
Másnap viszont a lakásban nincs semmi, csak egy nõ árulja. Az ügyvédje meg viccnek veszi a vallomását. Meg azt mondják hogy tényleg Londonban van a kollégája, a nyomozás is abbamarad.
Szóval mi történhetett?
Csak túl sokat drogozott és megõrült? Nem is ölt meg senkit, csak azt hitte hogy megölt embereket?
Vagy az ügyvédje kipucoltatta azt a lakást valami maffia összeköttetéssel és azonnal elkezdte árulni, meg szerzett valami hamis bizonyítékot hogy tényleg ott van Londonban az amúgy feltrancsírozott kollégája a gyilkosnak?
Vagy van egy harmadik eshetõség is: Tényleg megölt mindenkit és csak az nem történt meg hogy a végén a nyomozóval és az ügyvéddel találkozott.