Eredeti hozzászóló
WestBam
Doom ez NEM ellened vagy rólad szól de gondolj bele a szituba:
Szerinted kikbõl lehet egy valóban összetartó és túlélésért közösen küzdõ/tevõ csapatot szervezni? Olyanokból akik fél óra alatt minden cuccukat összeszedve tovább tudnak állni egymagukban (akár egy múlandó vita vagy sértõdés miatt), vagy azokból akiknek a család adja nagyjából a helyhez kötöttséget, több család ugye nagyobb kompromisszum de velük nem olyan könnyû akár hirtelen felindulásból is elindulni. Ha csapatban gondolkozik az ember akkor szerintem a családosok erõsebb csapatszellemmel tudnak dolgozni mint az egyszemélyes kommandók.
Aztán persze kérdés melyik szituban melyik a jobb, mert ha menni kell akkor egy személy könnyebben rejti magát mint egy család, nem tartozik felelõsséggel más iránt így könnyebb döntéseket hoznia mivel nem kell megannyi verziót végiggondolnia egy-egy döntés elõtt ha tisztában van a saját képességeivel akkor egy-egy döntés pillanatok és nem órák kérdése, nincs másnak beleszólása. Egy 10-20 fõs magányos farkasokból álló csapat könnyen széteshet majd késõbb akár újra egyesülhet is de egy ilyen csapattal szerintem nehezebb tervezni, ellenben könnyebb menekülni pl.
Kicsit olyan ez mint a város- vidék vita. Parttalan mert mindre van pro és kontra.
Én jelen kérdésben veled értek egyet, fentebb Doom-nak meg is írtam jobban kifejtve. Nem mondom, hogy ez a biztos túlélés útja mert ez nagyban szituáció függõ is.
Ha lebetonozva kell maradni akkor igen, családok egymás mellett szerintem jobban mûködik, persze ez is olyan, hogy család és család között is van óriási különbség, itt nagyon meg kell válogatni az embereket a lakóparki effektus miatt. Mint ismeretes ha egy házban egynél több család lakik akkor elõbb-utóbb súrlódás lesz köztük mert egy hülye minden lépcsõházban van. Nagyon tudniuk kell az embereknek alkalmazkodni nem csak a megváltozott körülményekhez hanem egymás családjához is. Talán a legjobb megoldás ha mindenki egymástó külön-külön kis bungalóban lakik ahol még csak közös fal sincs. Sok belsõ konfliktustól megvédhetõ a csoport ezzel a módszerrel.
Furcsa, hogy mennyire nem tudnak egyébként együtt élni emberek egymás mellett. Még a sorházaknál de még a sima ikerházaknál is midig van valami a szomszéddal ami nem jó. Tapasztalom, mert minden ismerõsöm azzal kezdi, ha megyünk hozzájuk... Én is utálom ha szomszédos lakásban laknak, mondjuk én azt is ha a szomszéd épületbe beköltöznek. Nem a normális csendes lakókkal van bajom hanem akik nem tudatosítják magukban, hogy ez egy közösség kellene legyen ahol a másikat tiszteletben kell(ene) tartani.