kb 500-ért láttam vivil cukorkát dobozban, de attól is lehidaltam.:duhos: de azért köszi
Printable View
kb 500-ért láttam vivil cukorkát dobozban, de attól is lehidaltam.:duhos: de azért köszi
Ezt nem értem. Mi ez? Minek ez?
Ez kb. ugyanaz a kategória :)
http://bigyoshop.hu/?q=products%2Fshow%2Fgolyo-vakaro
Valaki tudja mit akar a google earth?
A ZoneAlarm állandóan felhozza, de hiába utasíttatom vissza véglegesen, újból megjelenik.
Fel van telepítve a program, de az indítólistába nem láttam, pedig minden bekapcsolásnál feljön.
Mi a francot akar, ha el se indítom a programot?
Ki ír valamit? Mi a szöveg? Lefordítom ha kell. Nekem is Zone van, de nálam nem jelez a Google.
Most kapcsoltam be a gépet, de most nem jelentkezett, majd legközelebb ha nem felejtem el akkor lefotózom.
Hirtelen nem is tudom hogy hova akart jelentkezni.
Akkor itt folytassuk a témát.
50fontnál erõsebb íj használható vadászati eszköz, akkor inkább az mint a légpuska? :)
A patkány dolog nálam is aktuális sajnos, van valakinek jól bevált módszere?
(A tyúkokat és a búzát nem tudom fém dobozba elzárni)
Mérgezni a macska és kutya miatt nem akarunk.
(Akár maradhatott volna a fegyveres topikban is..)
A légfegyver (mint írtam) apróvadakra kiváló. Az íj pedig nagyobb vadakra.
A légfegyverhez a lövedék viszonylag olcsó. A prémium, Mo-n is kapható kiváló minõségû JSB (cseh) lövedékek akár 40-50 méterre is hatásosak, kis szórásképük (2-3 cm), tehát apróvadakhoz optimálisak és eredményesek. 2-2,5 ezer forintért 500 lövedék/doboz alapján 4-5 Ft/lövés az kiváló ár/érték arány! :thumbup
Az íj eredményes 25, max. 30 méter távra. Szórásképe nagyobb, így a nagyobb testû állatok elejtésére használható eredményesebben igazán. Ölõhatása többszöröse a légfegyverének a vágott vércsatorna miatt. (Már minden nagy vadat levadásztak íjjal, tehát bizonyított)
Költségek:
Egy reflex íj kapható 15-20.-t már jót, légpuskában szintén. Az igazán jók 100 ezer felett vannak mindkettõben.
A nyílvesszõ költségesebb, de többször is felhasználható, sõt ha elfogy, akkor készíthetõ házilag is.
A légfegyver lövedék kis helyen sokat tárolhatunk, olcsó, viszont ha elfogy, akkor nincs tovább, kivéve, ha betárolunk ólom lemezeket és egy lövedék kinyomót.
Légfegyverekben vannak brutális nagy teljesítményûek is, de itt most csak az átlagos légpuskákról beszéljünk, mert ahhoz mindenki hozzá juthat elfogadható költségekért.
Konklúzió:
Legyen mindkettõ és mindkettõt gyakoroljuk rendszeresen! :D
Ha már beszélünk ezekrõl, akkor tegyük még hozzá a csúzlit is! Olcsó, hatásos, kavics van mindenhol.
Professzionális vadász és bázisvédelemre is!