..én szoktam mogyorót és mazsolát belekeverni...
Printable View
...van..négyet vettem(az ára ugyebár :( ).. egyet megettem szép lassanként,a többi tényleges vészhelyzetre van....igen ,darabonként nejlonba,az összes vákuum fóliába+karton dobozban..persze nagyon drága...a konzerv egyértelmûbben spórolósabb.....a vészhelyzet viszont más,lehet nincs tûz,nincs idõ,lehetõség enni..stb...a tömbösÃtett élelmiszer még tartalmaz vitaminokat és izomlazÃtót is......aztán,a súly kérdés...gyakorlatilag 3 Nrg+3 konzerv,kis müzlivel 4-5 napig életben tart teljesÃtmény romlás nélkül....jó dolog az Mre is,csak abba sok a szemét amit cipelni kell és a súly +térfogat/kalória nem túl jó......de hát kinek mi jön be...ja a konzerv javára még annyit,hogy a doboza igazi kincs,...pohár,edény,csapda,riasztó,kapásjelzà µ,horgászcsali,kés,szúrásbiztos mellény,jelzõ eszköz,tûzhely,ásó,.....
http://shop.conserva.de/en/compact-f...102400090.html 1500ft darabja durván ha 240et veszel :D
Mult héten elég sok weboldalt megnéztem, és volt olyan (nem nrg-5, de 2400 vagy 3600 kcalos) csomag amit ha rakpalnyival veszel akkor 5-6 dollár között van egy csomag. :S
Forumtagokkal öszedobjuk rá a pénzt, és elosztjuk :D:D:D:D: :D
szerk.
megvan, datrex
3600 kcal (raklap vásárlása esetén)
6,45 usd/csomag
Mondjuk ugy tudom ehez hozzájön még az áfa is mert amerikában államonként eltérö és ezért mindenhol áfa nélküli árak vannak. De egy raklapon 1400 csomag van, szóval ha van 9030 dollárotok szoljatok :D
Lehet azt enni hidegen is. :) Én a zöldborsóról leöntöm a löttyöt, aztán szórok rá sót és hidegen eszem a konzervbõl. :DIdézet:
a vészhelyzet viszont más,lehet nincs tûz,nincs idõ,lehetõség enni
....mindenkinek igaza van...a bobomba a kaja most.... nekem 3 NRG-5 , 2 Mre, 3 kicsi vagdalthús,2 müzli,1 bab-csülökkel konzerv,3-1 kávé....de lehet kiveszem az mre-t és teszek helyette konzervet és rendelek még tömbös élelmiszert
A titkok nyitja a mogyorókrém. Úgy emlékszem, igazi magyar találmány, a legkiválóbb túlélõ kaja a világon. Csonthéjas mogyoróból készül. Aki az "átkosban" volt katona, találkozhatott vele MRE-ként. (Én anno egy hadgyakorlaton felbontottam az enyémet, mert nem kaptam meg idõben az ebédet. Iszonyú botrány is volt belõle,a 0,75 kilós konzerv ára drágább volt, mint egy AMD-65 gépkarabélyé). Egy ideje eltûnt a boltokból, lehetett kapni kisebb kiszerelésekben. Hihetetlen táp-és kalória érték mellett megvan benne minden, ami az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen.