5-6 eve megvettek a siroki MFS2000 gyarat, azota ott keszul a Geco.
Printable View
Az van ráírva a dobozra, hogy "Made in EU". Ettõl nem lettünk okosabbak. :hogymi:
Meskáról, vagy máshonnan? mekkorát rendeltél? Én is nagyon szeretnék egyet, de eddig még mindig eltántorított az, hogy azért van súlya és nem biztos hogy magammal vinném túrázni. Itthon meg be vagyok kényszerítve a társasházba, szóval sajna kerti sütögetés sem játszik.
Nekünk van egy kandallónk, ami ilyenkor esténként már szép vörös fényûre festi a szobát jótékony meleget árasztva magából. Nézegettem és eszembe jutott milyen jó lenne, ha ezt az energiát kajakészítésre is fel tudnánk használni. Utánaeredtem a dolognak. Itt is beszéltetek róla már elõzõekben...sok hasznos tanáccsal találkoztam. Végül úgy döntöttem, hogy rendelek. Egy négyszemélyest néztem ki. 23 cm-es, 1 kg hús fér el benne. A neten sokáig csak Budai Sándor kovácsmestert találtam aki kivitelezi, de már felbukkantak mások is. Õk nem úgy készítik mint Budai úr. Olcsóbb is, de én inkább az eredetit támogattam.
Szóval:
http://diszkoszvas.uw.hu/
Dobtam egy emilt, amire másnap jött a válasz, egyet telóztam a kovács úrral, aki nagyon szívélyes ember, utaltam a zsét elõre (szállítással 6200 huf), jövõ hét elején érkezik. Közben megtaláltam Tankiék frankó kis bemutató videóját, ami szintén megerõsített abban, hogy KELL!!! :) Nem annyira túrára szánom, de ha megérkezik lemérem és felírom ide :). Szóval télen is nyáron is szerintem tudjuk majd használni. Amúgy azért nem a meskáról rendeltem, mert be kellett volna regelnem...és lusta voltam :).
drága???? ez szarért-hugyért van, ha ennyibe kerülne a lõszer folyton a lõtéren lennék :( még a Barnaul meg Tulammo is 17-18 pénzek és olyat nem veszek, szeretem a fegyverem, még az American Eagle, ami szintén budget lõszer is 25 kiwi dollár **********.com
.308-bõl, ami nekem kell, a fostaliga barnaul is 25, és bármiféle amivel érdemes egyáltalán bajlódni az 40+
szóval verd a segged a földhöz inkább, nekem a golyóssal a lõtér 2-3 doboz lõszer esetén 80-120 dollár csak anyagban (plusz út, idõ, lõtérdij, lõlap, stb) és akkor legjobb esetben is csak hatvanat lõttem közepes lõszerrel. Ezért szoktam csak huszat eldurrogtatni és viszem a .22-est, az még itt se olyan drága, bár nálatok az is picsaolcsó, most néztem
Mióta rájöttem, hogy a legjobb mosószer a homok+víz, nem ijeszt meg a brutálisan odaégett bogrács sem :) Vakartam én már homokkal 10 percen át a cuccomat, de utána makulátlan lett. Haver mesélte, hogy kicsit pityókás állapotban szerették volna megreformálni a bográcsozást és készítettek egy autentikus tejbegrízt :) ami után ki lehetett dobni a bográcsot...."de finom lett" :)
Drága, mert Obama elõtt 3-3.50 volt egy dobozzal. Most meg a duplája. Igaz, volt olyan is, hogy 40 dollárba került egy dobozzal. 22-est 1 - másfél éven át nem is lehetett nálunk kapni. Olyan árban volt mint a "rendes" puskalõszer. Nekem is csak azért van most, mert én még akkor vettem mikor tisztességes áron adták.
Ne hasonlítsuk árban NZ-t az USA-hoz. Nálunk az ország az olaj és a lõfegyvertartási jog hazája. Úgyhogy az üzemanyag legyen is mindig olcsó, ahogy a lõszer is. Meg ahogy nézem nálatok minimál órabér sokkal magasabb mint nálunk. Nálunk van olyan állam ahol 4 dollár az órabér, nálatok meg 12 a minimum. :)
(A lõszeres oldal linkjét törlöm, mert a Google AdSense szabályzata ellen van, sajnos.) :(
Hát, én most lebeszéllek a homokról. Ez az eredendõen szénacélból lévõ képzõdmény a beavatásnál (amit a készítõ a mellékelt használati útmutatóban mellékel hozzá) szerencsés esetben egy gyakorlatilag monomolekuláris oxidréteget, magyarul revét kap. Ez a nagymamáink palacsintasütõjén megismert fekete bevonat. A tradícionális nagyik sosem engedték ki a kezükbõl a hasonló anyagú palacsintasütõt másnak mosogatni! Nem figyelmességbõl tették, hanem azért, hogy el ne rontsák. Ha homokkal mégy neki, ezt minden alkalommal tönkreteszed. Mindig kelátos, vasas ízú lesz a kajád és mindig minden leragad majd az edényben. Ezek az edények annál jobbak, minél többször használtad. (Kialakul és megvastagodik a "természetes teflon".) Ha masszív benne a lerakódás, akkor mosószerrel és a konyhai fém szálas súrolóval takarítsd, ugyanis annak a fém szálai nem fogják megkarcolni a kialakult és hasznos bevonatot. A homokkal minden alkalommal új, aktív felületet hoznál létre, mely a vasas ízt minden alkalommal biztosítaná és a leragadást is.
Idézet a sütõdiszkosz gyártója, Budai Sándor által üzemeltetett oldalról:
"Használat utáni tisztítás: homokkal vagy acélsúrolóval történõ átdörzsölés után elmossuk, szárazra töröljük, majd a belsejét zsiradékkal kikenve tároljuk."
Csak ezért gondoltam, hogy ide is jó lesz, mint a bográcsunkhoz.
Úgy lesz :) :thumbup
Igaza van Zacskóbicskának..ez is olyan mint a jó wok...tûzforró vízzel és bambuszseprûvel mosogatják, nehogy az értékes felületi bevonat megsérüljön..utána törlés és kész. Azt mondják, hogy abban a fekete rétegben megvan az összes korábban az edényben készített étel eszenciája..
Saját tapasztalat, hogy a legdurvább leégett mocskot is könnyedén el lehet távolítani, ha az ember teli vízzel visszateszi a tûzre és forralja vagy 5 percig...szinte magától leválik a leégés..ez bográcsnál tutira mûködik, szerintem diszkosznál is beválhat.
Hanem el ne felejtsd alaposan dokumentálni az elsõ próbát..hagy csorgassuk már a nyálunkat kicsit:D
Szerintem, tapasztalataim alapján a homok nem annyira durva dolog, mint ahogy itt lefestitek. Nem egy brutálisan karcoló gyilkos rétegcsiszoló...csak homok, ami vízzel még szelídül is. Nekem jó tapasztalataim vannak vele sõt, én inkább a természetes megoldások híve vagyok. Lehet azt a homokkal takarítást figyelmes is végezni, nem durván kigyilkolva mindent. Régen nem voltak mindenféle kemikáliás aktív mosószerek, meg fémforgács pamacsok. Ez egy õsi módszer és kész :). Nekem bejött. A forralást majd kipróbálom thnx.
A dokumentáció természetesen meglesz teljes körû és precíz kivitelezéssel :).
Én már égettem oda bográcsban csigát, diszkoszban húst és krumplit, tárcsán meg tarját. Az olajos zsíros és szenes gyetva nem jött le semmivel.
A kis Karcher barátom mindig segített. Csatolmány 4195
Ezt tanúsíthatom. Viszont amelyik kés igazán minõségi (kemény egyben hajlékony) anyagból készült arra nem tudsz láthatóan karcolgatni (mondjuk nem kell homok a tisztításához és nem is próbálgattam vele). Van pár ilyen késünk amin alig látszik hogy használva volt (25 éven keresztül), tükörképemet látom a pengéjén még mindig. Na meg jó kemény acél élezõ is szükséges hozzá az is biztos.
Az újabb késeknél fennáll a veszélye a szabad szemmel látható karcolódásnak, mert sok esetben spórolnak benne a "keményítéssel".
Ha már homok én valamilyen bio Ultra Derm kézmosó krém házi variánsához használnám, mert a kezedet is jól megtakarítja a homok már magában is.
Ezt vettem:
http://www.budastore.hu/comsafe-jage...rszekreny.html
59eFt volt. A legjobb ár-érték aránnyal bír szerintem (egy puskának és egy maroklõfegyvernek).
Limo italpor. LIDL 49 - ft citromos narancsos málnás.mától van
Jól látod erre céloztam én is, hogy semmi köze a természethez. Senkit sem szeretnék megbántani ezért fogalmaztam így. ;)
Tehát természetazonos anyagokból és adalékokból áll, gyümölcsöt nem tartalmaz. :D
Ezúton szeretnék mindenkit lebeszélni a fent említett italpor hosszú távú fogyasztásától.
Viszont én gyümölcsdarabokkal készült teát hordok magamnál, valamint saját szárított csipkebogyót, ezekhez nem használok cukrot, mivel a gyümölcs tartalmazza.
Vettem egy tekercs (kb. 25 m) magnézium szalagot.
Nem mérgezõ ez és nem is robban. Anno a Tanért vegyszerboltjaiban is kapható volt. Ha jól emlékszem, 700 Ft. körül volt az ára annak, amit vettem. Ha hirtelen kell meleg víz konzervet melegíteni, vagy mosdani, arra kiváló.
Fenix HL10
CAMMINARE SYBERIAN LONG EVA CSIZMA , :D
Igen , Most a csizma mellé adták . :-)
http://www.google.hu/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=640
Nagy az örömöm! Megjött Lovász Gyula mester mûve tegnap.
Majd csinálok képeket. Aztán valahogy felteszem ide ha sikerül.
Moit hozott a postás? S16? vagy mi? ne csigázz
Egy ilyet:
http://www.bladeshop.hu/www-bladesho...Carpath-Skiver
Csak 10cm es pengével és némi módosítással. Élõben....szivem szerint ezzel aludnék!
Nem nagy kés de kegyetlen fasza. Számomra legalábbis.
Képet azért csinálok, más késsel is mellette, hogy szemmel foghatóbbak legyenek az arányok.
Fene tudja...lassan megszokom az ilyen rövid kis szarokat. Az utóbbi idõben azon vettem észre magam, hogy én is hasonlókat preferálok az év 365 napjából legalább 200-ban. Sokat gondolkodom rajta, hogy valami fertõzõ perverzitásnak vagyok-e áldozatául, vagy egyébként, de ezekben tényleg van valami olyan, ami meggyõzõ tud lenni.
??????
Szarokat?????
Annyi pénzért remélem hogy nem nevezhetõ annak. :eek: :)