Sziasztok,
Egy alapos (es hosszu :-)) leiras az ivovizrol.
Bel
Printable View
Sziasztok,
Egy alapos (es hosszu :-)) leiras az ivovizrol.
Bel
Vennem kell hipót és ki kell vele tisztítanom a hordókat.
Találtam videót a vizeshordó-tisztításról és fertõtlenítésrõl.
https://www.youtube.com/watch?v=6CSE0__qUoU
Ha a hordódban szép zöld alga van az edény falára tapadva, akkor az tiszta és jó vizet tartalmaz!
Nem tudom milyen színû, inkább penész szaga volt. Mindegy, 3x átöblítettem a hordókat egy kis hipós vízzel, meg a kisebb víztároló konténereket is. Hipós fertõtlenítés után csak nem lesz gond a vízminõséggel, még ha volt is penész a hordó alján. A hipó kinyírja a baktériumokat és a vírusokat is, meg mindent ami árthat.
Érdekes ahogy rá van írva hogy fémet ne mosson senki hipósvízzel, de emlékszem hogy gyerekkoromban a menzán a menzás mosogató nénik mindig hipósvízben mosták az evõeszközöket.
Jobban ki kell öblítenem a tartályokat. Eléggé hipó szaga és íze volt a víznek. Úgyhogy kiöntöttem, majd friss vizet tettem bele. Most már jó.
Az egyik hordó jó is volt, de a másik hordó nem.
Amit eddig ittunk, nem volt hipó szagú, nem volt hipóízû.
Most megnyitottam a másik hordót, hipószaga nincs a víznek, de az íze az nagyon olyan. Úgyhogy 2-bõl 1 lett jó. Viszont nincs kemény fagy, úgyhogy a csövekkel nincs gond, remélem beköszönt most már a korai tavasz.
Víz nélkül maradt Pécel a legnagyobb hõségben
Az igen... Most a napokban egészen brutális a kánikula.
"A tûréshatár végén vannak a péceli lakosok, mert egy vihartól meghibásodott a város vízellátását biztosító kutak közül kettõ, ezért a hét elején vízkorlátozást kellett elrendelni a településen, az idõ pedig egyre melegebb.
Az Index értesülései szerint egyre nagyobb a feszültség a városban, mert a polgármester, Horváth Tibor elsõfokú vízkorlátozási tilalmat vezetett be, amit a Facebook-oldalán közölt szombaton, ráadásul a Dél-Pest Megyei Víziközmû Szolgáltató Zrt. nem elérhetõ., a közösségi média csoportokban a polgármester és a képviselõk távozását követelik a helyi lakosok, akik másfél napja lényegében víz nélkül kénytelenek boldogulni."
Én éppen most próbáltam ki a kutat, mûködik, szivattyúról megy, és van benne víz. Bár csak 4 méter mély körüli ásott kút, de évtizedek alatt elszigetelten fordult csak elõ, hogy nem jött belõle víz. Legrosszabb esetben fel lehetne forralni a vizét, nem lehet olyan gáz, tisztának látszik, és a gyerekek rendszeresen fürdenek benne, akkor pedig biztos nyelnek is belõle. Ha a gyerekekre nincs rossz hatása, akkor felnõttekre sem, gondolom. De majd ha lesz pénzem, beszerzek valami víztisztító berendezést. Ha meg áram sem lenne, akkor 4 méterrõl könnyen lehet felhozni vödörrel.
Szia,
Egy lehetseges masik modszer a klormeszes tisztitas, errol itt irtam reszletesen (egy kicsit osszekavarodott a vege szerkeszteskor, de mar nem tudom kijavitani).
Mint lathato, egy jo szaglasu ember 700 Ft-ert kb 870 liter - 26100 liter kozotti mennyiseget tud fertotleniteni vele, szoval nem tul nagy beruhazas. :-)
Bel
Bel
Az ilyen hírek mehetnek ebbe a topikba, ugye?
Korlátozzák a vízfogyasztást Budapest környékén