Ez jó hír:
Megmenekülhet a kihalástól a tasmán ördög
Printable View
Ez jó hír:
Megmenekülhet a kihalástól a tasmán ördög
Qrucon már fenn van, hogy ki volt az. Állítólag félnek tõle, mert fenyegetõzik stb. Szóval lehet nem ártana neki a kóter. Volt szó már errõl is: azért van a Btk., hogy alkalmazzák. Az állatkínzás két évig terjedõvel büntetendõ, ez van. A minõsített esete 3 évig terjed, ha például a pávának különös szenvedést okozott. A bíróság a középmértékbõl indul ki (egy, illetve másfél év), és onnan mérlegeli az enyhítõ, súlyosító körülményeket. Persze van rá lehetõség, hogy ne kelljen bemennie (próbára bocsátás, stb.). De ha még neki áll feljebb, és megfélemlít meg fenyeget másokat, akkor akár a letöltendõ is szóba jöhet.
"A páva eszmei értéke 100 ezer forint volt" - HVG
Mennyitõl nagy értékû a lopás?
Akkor az már lopás és állatkínzás halmazatban.
Felfüggesztettet kapott az a mocskos szemétláda. Leírják, hogy mit mûvelt a pávával, de nem is olvasom végig. Amennyit olvastam, abból is egyértelmû állatkínzás, méghozzá minõsített eset.
Ausztráliában egy férfinek nem adta ki a macskáját egy állatmenhely, de a végén nem jártak vele jól. A férfi egy veterán, aki felvette a taktikai ruháját és felszerelését, majd fegyverrel ment be az állatmenhelyre hogy "kiszabadítsa" a cicát. A 44 éves férfi fegyvert fogott a 23 éves alkalmazottra, majd arra utasította hogy vezesse a cicák ketreceihez. Ott a macskáját megtalálta és magához vette.
A férfit ellen most emberrablásért és fegyveres rablásért emeltek vádat az ügy miatt.
https://nypost.com/2021/01/13/armed-...t-back-report/
https://www.abc.net.au/news/2021-01-...g-gun/13055284
Hatásvadász cím az Indexen: "Trump halálra ítéli a veszélyeztetett baglyokat?"
De elég szörnyû dolgokat írnak benne, ha ezek így igazak.
"A védelem alól kivont területek mérete végül a 2020 augusztusában tervezett 205 ezer hektár mintegy tizenhatszorosa lett. A döntés a veszélyeztetett bagolyfaj élõhelyeinek 42 százalékát érinti."
"Az elmúlt hét folyamán az amerikai belügyminisztérium felmentette az olajipari cégeket az alól a törvény alól, amely tiltja számukra a költözõ madarak pusztítását – immár nincs törvényi felelõsségük, amennyiben a madarak véletlenül pusztulnak el."
"A veszélyeztetett állatok élõhelyeinek védelmét a Nixon elnök kormányzása alatt, 1973-ban elfogadott törvény írja elõ. Trump kormánya szûkíteni szerette volna a törvény által definiált területeket, így például októberben szürke farkasok élõhelyeként védett területek védelmét szüntette meg.>>Itt Dél-Oregonban ez gyakorlatilag halálos ítélet a baglyokra nézve. A döntés lényege, hogy felgyorsítja az erdõirtást a megmaradt õshonos erdõkben<< – vélekedett George Sexton, a Klamath-Siskiyou vadvédelmi központ igazgatója."
Az a baj, hogy az üzletembereket stb. ez nem érdekli. Csak még egy intézkedés, csak még egy, csak még egy, az állat- és növényvilág mindegyiknél csak "járulékos veszteség". Itt Magyarországon a Fidesz-KDNP értelmiségi holdudvara és sajtója 2021-ben is ott tart, hogy a természetvédelem az valami "libernyákos" buzis dolog. Aztán közben itt vagyunk a történelem hatodik nagy fajkihalásának a közepén. Amióta az elsõ gerinces állat megjelent, körülbelül 500 millió évvel ezelõtt, a félmilliárd év alatt összesen 5 alkalommal fordult elõ ilyesmi. Most itt vagyunk a hatodikban, és ezt az ember okozza. Sebeõk János írta még 1991-ben:
"Összegezve tehát, egészen 12 éves koromig azt hittem, hogy egy olyan nemzedék tagja vagyok, amelynek megadatik, hogy ne szembesüljön a Természet abszolút érvényû végzetének realitásával. Úgy hittem, hogy van idõ fölnõni, van idõ belenõni ebbe a világba. A Transamazonas-terv viszont, amely egyetlen tollvonással >>kiikszelte<< a világból Amazóniát, megvilágította elõttem, hogy a kárhozott generáció tagja vagyok, nincs idõ: egy globális ítélet pillanatába születtem bele. Megfosztottak az evolúció távlatától. Ha hosszú életû leszek ezen a Földön, akkor menthetetlenül a Kozmosz legnagyobb tömeggyilkosságának szemtanújává válok – fajok millióit kell a végsõ pusztulásba kísérnem."
Ezek 1991-es szavak, de harminc év után sem fogják fel az emberek.
Tényleg szörnyû. Leginkább az, hogy évtizedek óta is csak tüneti kezelés zajlik. Nem csak az üzletemberekkel van baj, igény van rá és kiszolgálják az igényeket, ha egy üzletember erre nem hajlandó, másik üzletember lép a helyére. Ha egy kormány akarja lenyomni a választók torkán, hogy érjék be sokkal kevesebb energiával, akkor elveszítheti a választást. Az embereknek rengeteg energiára van "szüksége". Az emberek száma pedig rohamosan nõ, az évmilliárdok alatt felhalmozott fosszilis energiahordozók meg fogynak. A Föld kiszipolyozása, a környezetrombolás a végsõkig folyik. A társadalom nem képes önmagát visszarepíteni a 200 évvel ezelõtti (többé-kevésbé) környezett tudatos életmódjába. Ahhoz túl sokan vagyunk, túl nagyok az igények. Az utolsó pillanatig próbáljuk fenntartani ezt a rendszert. Mint egy fuldokló, aki akár a megmentésére igyekvõt is maga alá gyûri a vízben, hogy egy percig még a víz felett tudjon maradni, úgy az emberiség is az utolsó pillanatig pusztítja a környezetét a fennmaradása érdekében.
Különös tyúknak vélték a csapot
"Döbbenetes etológiai jelenséget ábrázoló dokumentumfelvétel bukkant fel az interneten: különös fémes tárggyá alakult tyúknak véli a piros kerti csapot a többi tyúk." :haha: