A kínaiak most jót röhögnek rajtunk...:)
Printable View
A kínaiak most jót röhögnek rajtunk...:)
A kínaiak vágási célra külön tartanak állatokat. Azzal sem értek egyet, de ismerem annyira a kínait, hogy tudom rizzsel szójaszószban még a vasszöget is benyomnák:) tiszteletben tartom a hagyományaikat. Szerintem ha házikedvenceik elfogyasztásáról kérdeznéd õket, egyetértenének velünk.
De beszéljünk már inkább a tanyasi életrõl..
...azért vannak jó példák...Csatolmány 3863Idézet:
.kutya ösztönösen ugatni kezd veszély vagy ingerültség miatt ezzel felfedve kilétedet.
szerintem sokan a filmekben látott beidomított kutyákat tartják példának ami szót fogad és hûségesen ballag gazdája mellet...hát ezek filmes illuziok lássuk be.
Tudsz 1 (azaz egy) olyan embert is a földön mutatni, aki "tenyleg felkeszült"??
De vegyük csak ezt a forumot, itt nem irta le meg senki, vagy nem vallotta magarol, hogy "Felkeszültem, de tenyleg !!"
Addig viszont akkor mindannyian "balfasz"-k vagyunk! :cool:
Tehat jogosultak vagyunk megenni kutyainkat.
:duhos:
Kérdezem a kedvesem.
- Mielõtt éhenhalnál megennéd a Golyót (Bullmastiffe)?
- Nem, inkább éhen halnék.
- De akkor Õ is éhen halna valószinüleg. mondtam.
- Akkor õ megenne utána engem. Az állatok megeszik az embert ha nagyon éhesek.
Idézem, de nem szó szerint.
Fekete István: Tüskevár. (túlélõkönyv Magyar, kötelezõ a peppereknek! meg a A rab ember fiai)
Nádas, csónak, fiatal srác Bütyök, öreg paraszt tanító, nevelõ Matula bá'
Nádasból ki szárcsák (valami madárféle)
Bütyök: Matulabácsi! Ennivalóak!
Matulabá': Van aki megeszi õket.
Bütyök: Nem úgy értetettem Matulabácsi.
Matulabá: Fene aki tudja, ámbátor tepsiben másképp mutat.
A paraszti logika ész, túlélõösztön ami a józan középutat diktálja. Szerintem az a normális. Sajnálja, megüti a guta, ha pocsékba megy az élet, de gondolkodás lelkiismeret furdalás nélkül öl, és eszik. Kutyát nem, mert nem szokás, de nála a kutya nem családtag.
Az hogy a kutya családtag (mint nálunk :D ) nem normális.
A könyveket tessék elolvasni!!!
Na akkor a sok kutya recept után térjünk vissza a vidéki élet örömeihez :)
Beindult a gesztenye szezon ,nem gyõzöm szedni , már 100 kiló fölött járok . Sokat kell menni érte az erdõben de megéri az osztrákok EU-val fizetnek érte :) Meg hát mi is szeretjük a sült gesztenyét forralt borral ...A jó levegõn napi 2 óra erdei séta meg még egészséges is .
Csatolmány 3980
Pár új lakó , a birtokon , lassan River Cottage-ben érzem magam :) Van már tó pisztrángokkal , friss tojás minden nap , birkák ,kecskék ... valami hasonló farmot képzeltem el pár éve és ha minden jól meg sikerül megvalósítanom amit elterveztem . Ha prepper szemmel nézem akkor SHTF esetén ezzel a kis farmmal egy jó darabig fenn tudom magunkat majd tartani , és még csere alap lehet az élelmiszer is .
Csatolmány 3981