-
Magyarországon osztják a házakat, nem itt. Itt nem osztanak házat senkinek. (Majd beteszem a másik topicba a hírek közé.)
Itt az õslakos nincs elõnyben a bevándorlóval szemben. Nagyon kevés olyan dolog van amit egy bevándorló nem tehet meg, egy született polgár pedig igen. Egyszerûen csak nincs elég pénzem, ez a gond. :(
-
-
-
Maradjunk annyiban, hogy itt sem az "õslakosok" kapják azokat a földeket/házakat...
-
Nem tudom, de a lényeg hogy én biztos nem kaptam és nem is fogok kapni semmit az államtól.
Csak rossz látni hogy minden jó lehetõség elúszik. Volt 40 hold föld, olcsóért. Volt 16 hold föld, szép házzal. Mára már mind elkelt. A többség már leginkább 2-3 hold földdel van, de azok is 40ezer dollár felett. Majdnem 10.000.000 forint. Kinek van annyija? Még 6-om sincs, 4-em sincs, 3-am sincs. :hogymi: A gazdasági visszaesésnek vége és az ingatlanok ára folyamatosan növekszik. Ami másfél éve 25ezer dollár volt, az most 40ezer. Illetve még sokkal több, már ha egyáltalán árulnak olyat, mert minden jó hely eltûnt. Megvették és eltûntek a jó ajánlatok az összes hirdetõs oldalról.
Az egyik fõnököm mondta hogy miért nem veszek a városban egy házat, olyan helyen ahol olcsó? Több okból. Az egyik hogy utálom a várost. A másik hogy a közbiztonság rossz. A harmadik hogy egy városi ház nem preppernek való. Szeretnék csirkéket tartani, megpróbálkozni a gazdálkodással. Egy városban az nem lehetséges. Városban nincs erdõ és mezõ. Városban szomszédok vannak. Városban szabályok vannak. Beleugatnak hogy mekkora a fû az udvarodon. Mi van ha mégis úgy döntenék hogy vadásznék? Város közepén nem lehet.
Szeretnék egy nagyobb földterületet, rajta egy házzal. Ki akarok ülni egy hintaszékbe, ami a ház verandáján van és puskával a kézben nézném a naplementét. Jól hangzik nem?
http://4.bp.blogspot.com/-sDKQxVfeZg..._o6yc_jet8.jpg
-
Valahonnan pénzt kell szereznem, mert olyan dolgot találtam amit meg kellene vennem. 25%-os árengedmény. :hogymi:
-
Ma voltam a lõtéren. De azt a rohadt nagy tömeget. :huuu:
Parkoló tele. A maradék helyen kocsik. De még kint az úton is állt kocsi, mert az már a lõtér közelébe se tudott bejutni.
Lesz néhány videó, de semmi különlegesség. Egymás hegyén-hátán álltak az emberek, a célpontkirakásra legalább 20 percet várni kellett.
-
-
Megint beszólt a város. Nem tetszik nekik a ház elõtti fû, a hátsó udvarban a fû, a kerítés mellett a fû. Ez megint a szomszéd, mert sehová nem járnak füvet vizsgálni hívás nélkül! A fû nagyjából 4 centivel magasabb a szomszédénál. Többször havazott, -10 fok alatt is volt már, a fû már rég nem is nõ. Ugyanakkora mint 2 hónapja. Erre most ragasztanak ilyeneket a bejárati ajtónkra? Igen, a szomszéd azóta is bõszen nyírja a füvet, nem számít hogy fagypont körüli a hõmérséklet, mert tegnap is búgatta a fûnyíróját. Teljesen bolond.
Arra azért kíváncsi lennék hogy a város miért ugrik minden füttyentésére.
Mi van ha én december közepén nem akarok dérben-fagyban füvet nyírni. Fõleg ha a fû nem is magas? Fele akkora sincs mint nyáron volt. Ráadásul direkt megnéztem az utcában a többi szomszéd udvarát. Van amelyiknek szemét van a gyepjén. Van amelyiknek elborítja a fákról lehullott gally és ágrengeteg. Az üzletek körül lévõ területet már meg se említem, az egész egy szeméttelep, eldobált csikkek százai, kerítésen lobogó nejlonzsák, nejlonszatyrok, eldobált gyorskajás dobozok, vizes flakonok.
Nem számít, a lényeg hogy nálunk 4 centivel magasabb a fû.
-
nem is tudtam, hogy szeretnél csirkézni és gazdálkodni :D
Ez a verandán ücsörgés puskával a kézben nagyon megkapó életérzés..csinálnám
Aki télen füvet nyír az szimplán csak hülye, ne törõdj vele