Na jolvan énis aztán képben vagyok. Nem néztem meg a videot és azthittem tudom mit látok erre valami más.
Azt hittem TV böl kiszedett lencsés cucc lessz... Na mindegy. Amugy ez se rossz cucc.
Printable View
Na jolvan énis aztán képben vagyok. Nem néztem meg a videot és azthittem tudom mit látok erre valami más.
Azt hittem TV böl kiszedett lencsés cucc lessz... Na mindegy. Amugy ez se rossz cucc.
régi írásvetitõkben is ez van azt hiszem
Ez egy folia egy fakeretre rogzitve lazan, es benne viz. A viz lencse gyanant melegiti az ala helyezett targyat, kajat.
Doom-hoz lenne egy kérdésem. Az általánosan használt kismegszakító mûködik 12V-on is?
Ugyan nem engem kerdeztel, de a normal haztartasi kismegszakitok nem mukodnek egyenarammal es torpefeszultsegen.
Lehet kapni egyenaramu megszakitokat.
Mindenki véleményére/tapasztalatára kíváncsi vagyok, csak Doom-ról sejtem hogy villanyos :).
Mûködni valamennyire mûködik, zárlatnál leold, de értéket nem tudom hogy annyinál amire készült vagy a kisebb feszültség miatt magasabbnál.
Úgy emlékszem durván drágák a törpefeszültségûek :(.
..hááát egyenárammal nem sokat foglalkoztam...sõt semmit..az aksit ki tudom cserélni...kicsit logikázhatunk,de lehet hülyeségeket írok,úgyhogy elõre is bocs...a -bekötés- rendben 25 mmm2 jó,-bimetál- ez ugye két különbözõ hõtágulású fém összesajtolva ami az áram hatására melegszik,gyárilag egy beállító csavarral adják meg a névleges áramát,sorba van kötve az áramkörbe,amikor az áram felmelegíti a fémet az meghajlik és oldja a kilincsmûvet,a frekvenciának,feszültségnek ehhez nincs köze,igazából mindegy egyen vagy váltó áram...-kioldó tekercs- ez egy kis menetszámú,nagy huzal átmérõjû elektromágnes,feladata a zárlati áram érzékelése és kioldási parancs küldése a kilincsmûnek,általában 6 KA zárlati áramig jól mûködik,elvileg ennek sincs köze ahhoz hogy egyen vagy váltó mert az áram a tekercsben indukciót hoz létre melynek erõvonalai a vasmagban koncentrálódnak és ez a mágneses erõ vonzza magához a kilincsmûvet és oldja azt,lehet mûködik egyenárammal,bár tudjuk,hogy az egyen áram feszültsége mindig azonos,(a váltóáramé pedig 50 Hz-el változik),így a tekercsben mindig ugyan akkora mágneses erõ van,de a hirtelen fellépõ változás..zárlat..okozhat kioldó parancsot...----az ívoltó kamra----szerintem itt bukik el a mutatvány,pont azért mert az egyenáram,feszültsége mindig azonos,a váltóé nem az a csúcsérték és a nulla között változik...az ívoltásnál pont ezt használjuk ki,terelve az ívet a lamellák között,azt megnyújtva az egyik nulla pontnál az ív kialszik...egyen áramnál úgy járhatunk mint a hegesztésnél,ha nem tudjuk eléggé széthúzni,szétdarabolni az ívet fennmaradhat és az áramkör nem szakad meg...
összességében ,nem javaslom,hogy felszereld,egyenáramra
Köszönöm a részletes választ. Sajnos csak papírom van villanyszerelésbõl, sosem dolgoztam a szakmában :(.
Az ívoltásra nem is gondoltam. Tulajdonképpen kapcsolónak szereltem fel kismegszakítókat a napelemek leválasztására, gondoltam hátha megúszom a biztosítékokat ha mûködik a védelem is. Csak rövidzárban próbáltam az akkura azonnal lecsattant, gondoltam hátha használható.
De akkor pakolok kerámia biztosítékokat.
A jövö energia taroloja?
http://sg.hu/cikkek/107950/folyekony...-a-napenergiat
Idézet:
... dolgoznak az MIT kutatói egy olyan folyékony akkumulátoron, amely a szilárd változatokhoz képest nagyobb méretekben is egyszerûbben és olcsóbban elõállítható, alkalmazásával pedig lehetõvé válna a szél- és naperõmûvek által megtermelt energia helyben történõ tárolása, hogy azután azt a megfelelõ idõszakokban bocsássák a hálózat és ezzel a végfelhasználók rendelkezésére.
Vagy 4-5 évvel ezelõtt bemutattak egy olyan anyagot, amit 1 másodperc alatt lehetett feltölteni és tökéletesen elraktározta az engergiát, mint egy elem. Azt írták rá hogy annyira jó, hogy ebbõl fog készülni a jövõ eleme és akkumlátora. Azóta se hallottam róla, pedig úgy emlékszem hogy nagyobb sajtóorgánumok írtak meg. :(