A téma címe Hit és vallás. Nem lehetne az egyházas sárdobálást külön témában csinálni? Béke! :admire:
Printable View
A téma címe Hit és vallás. Nem lehetne az egyházas sárdobálást külön témában csinálni? Béke! :admire:
A keresztény hit és vallás nem választható el csak úgy a hasunkra ütve a katolikus egyház intézményétõl. Ez úgy 1500 évig elég világos volt, de a mai világban már sok dologról sok vélekedés van. :) Szóval szerintem egész nyugodtan maradhat itt.
A másik, hogy a "sárdobálás" szóval már Te is megfogalmaztál egy értékítéletet. :) Szerintem nincs ezzel semmi gond, hogy errõl beszélgetünk. Ha egy objektív, több éves átfogó vizsgálat feltár egy horrorisztikus tömeges abúzust gyerekek ellen, amit egy meghatározott intézmény "felszentelt papjai" követtek el hosszú éveken keresztül, gyakorlatilag életvitelszerûen, akkor az errõl szóló cikk belinkelését nem gondolom "sárdobálásnak". Fõleg, hogy az érintett intézmény is kénytelen volt beismerni a vizsgálat következtetését. Ha meg az Index azt gondolja fontosnak, hogy megszólaltasson egy keresztény lelkészt vagy mit, aki virágnyelven elkezdi mosdatni ezt a dolgot, akkor meg hadd írjam má' le, hogy a qrvaannyát...
mindamellett, hogy a katolikus egyháznak természetesen a qwaannyát, azért ne feledkezzünk meg arról a tényrõl, hogy a létezõ összes vallás a népbutításról szól (minden vallás babona, de nem minden babona vallás), aminek egyenes következménye, hogy mindegyiknek a qwaannyát
a katolikusnak meg különösen, mert "vétkesek közt cinkos aki néma!"
https://24.hu/kulfold/2021/10/12/vat...us-visszaeles/
és szögezzük le azt is, hogy ez pontosan az a felület, ahol a hiteket/vallásokat/egyházakat lehet ajnározni, vgay épp ellenkezõeg: bekenni (bél)sárral
errõl szól a fórum
Nem tudom, én semmilyen vallással nem szimpatizálok. Hiába hiszek abban hogy létezik Isten, vallásokból nem kérek. Persze aki vallásos, legyen boldog, csak ne erõltesse másra, illetve jobban teszi az illetõ ha kritikus és figyel hogy mi történik az egyházán belül.
Annyira én nem szoktam az egyházakkal foglalkozni, ha már hitrõl van szó, akkor sokkal érdekesebb az univerzumot tekintve elmélkedni a témán.
Errõl a hírrõl lemaradtam, jó, hogy belinkelted. Botrány. Nagyon fontos hír, mert kitûnik belõle, hogy Bergoglio valójában semmit sem akar tenni a papjai által elkövetett bûncselekmények ellen. Szóval csak dumál, mint mindegyik pápa.
Az idõnként elõkerül itt, hogy miért a katolikus egyházat "ekézzük". Azért, mert a kereszténység némileg több kárt okozott, mint mondjuk a tarahumara indiánok a peyote kaktusszal. Hadd ne kelljen már mindig külön hozzátenni, hogy "és persze más vallásokban is vannak visszaélések". Vannak, de a világ messze legtöbb hívet számláló "vallása" a kereszténység, és azon belül messze a legnagyobb a katolicizmus. És mivel itt a fórumon Európában/Amerikában vagyunk, engedtessék meg, hogy ne az afrikai vallásokról beszéljünk, hanem a kereszténységrõl.
Az meg, hogy valaki nem akarja tudomásul venni, hogy a kereszténység az egyenlõ a katolikus egyházzal, az "egyéni szociális probléma". :) Nem mi fogunk a hasunkra ütve felülírni röpke 1500 évet. Eszébe nem jutott soha senkinek, hogy a katolikus egyház és a kereszténység az bármilyen értelemben "függetleníthetõ" lenne egymástól. Az egy dolog, hogy aztán 1500 év után "reformáció" néven elkezdõdött mindenféle önkényes szektásodás, és ma már több keresztény vallás van, mint ahány hívõ. :D Attól még, amikor nagyban "keresztény Európázunk", akkor nyilván a katolikus egyházról, a leégõ Notre-Dame-ról beszélünk. És nem arról, hogy Gipsz Jakab az egyszemélyes Gipsz Jakab szekta alapítójaként éppen hogyan értelmezi a bibliát és személy szerint miben hisz.
Teszem hozzá: abba most ne menjünk bele, hogy a "reformáció" valójában éppen a katolikus egyház malmára hajtotta a vizet. Azt meg már csak halkan mondom, hogy kortárs rabbik zsdónak tekintették Luthert, egy komoly kabbalista szaktekintély pedig egyenesen a zsdó messiást látta benne. Ahogyan az is megérne egy misét (haha), hogy 1556-tól a szervezett, erõszakos magyar reformáció és a csíksomlyói pünkösdszombati búcsú támogatója/megbízója Szulejmán szultán volt. A 17. században Európa iszlám megszállását pedig a protestáns szellemi elit támogatta Európából. Thököly Imre, akinek szobra van a Hõsök terén, 1683-ban Bécs alatt, a nagy döntõ csatában a török oldalán harcolt. Bethlen Gábor, akinek szintén szobra van a Hõsök terén, szó szerint egész Európa iszlám elfoglalását kívánta, és 1621-ben felajánlkozott hozzá a maga erdélyi protestáns hadaival. Bocskai (szintén szoborral a Hõsök terén) azért robbantott ki felkelést, hogy Erdélyt újra leválassza a magyar államról, és a szultán kezére adja - ami sikerült is neki. (Hozzátéve, hogy az egészbe Bethlen rángatta bele egy csellel.) A protestáns fellegvár, Hollandia nyíltan, köntörfalazás nélkül támogatta az iszlám benyomulását Európába.
Ma ugyanezt a katolikus egyház vezetõje, I. Ferenc pápa képviseli 2013 óta teljes nyíltsággal politizálva, és beleszólva más államok belügyeibe. (Plusz a haverjai révén szerepe van az NGO-hajós bizniszben is.) De érdekes módon 2018-ban már emellett kampányolt az Európai Rabbikonferencia elnöke is. Ezért mondom mindig, hogy a szálak összefutnak, és a három "ábrahámi vallás" ugyanaz, az ellentéteik látszólagosak. A kereszténység és az iszlám a judaizmus leányvállalata, az istenük pedig "Jahvallah". Egyiknek sem szabad elhinni még azt sem, amit kérdez.
Na a böjte is egy kaptafáról való a többivel. Véletlenül sem mondana le a szaros tisztségéről, ehelyett a végeláthatatlan pofázás megy megint a semmiről, a fos szokásos kenegetése. Ezt néztem közvetlen közelről 8 évig. Komolyan mondom ezek között nincs kivétel, mind vagy hatalommániás pszichopata, vagy más módon defektes.
Böjte a gólyamama, az...
Ja, én is hallottam hogy valami beosztottja ( ? ) 10 éven át molesztálta a gyerekeket. Hogy nem vette észre senki? :hogymi:
Már korábban is szállingóztak a vélemények, hogy valami nem stimmel a Böjtével. Az egy dolog hogy ő is önálló gondolat nélküli pártcsicska (az egész magyar nyelvű egyház a fidesz leányvállalata), de állítólag az egészségesnél némileg jobban szereti a hatalmat, és durván torzult a személyisége. Ezekből nem tudom mi igaz. Viszont 8 évig dolgoztam hasonló egyházi intézményben, és egy idő után ott nincsenek titkok. Tehát nem létezik olyan, hogy egy torzult személyiségű/elméjű gondozó anélkül tud 10 évig (!) bűncselekményeket elkövetni, hogy azt az adott intézményben (plusz a fenntartónál) ne tudná kb. a takarítótól az intézményvezetőig mindenki. Ebből pedig az következik, hogy valószínűleg nem egyedüli elkövető volt. Reméljük hamarosan előkerül a többi tettes is. Ha Böjte tudott róla (szinte biztos), akkor azt büntetőjogilag értékelni kell. Ha nem tudott róla (lényegében kizárt), akkor teljesen agyalágyult és alkalmatlan bármilyen intézmény vezetésére.
Most 30 évvel kínálták meg a tagot, szóval nem egy lekevert fülesről van szó. Hanem pl. többrendbeli szexuális erőszakról. Két intézményből 15 fiú vallott ellene.
https://mandiner.hu/cikk/20220629_bo...sag_transtelex
Gondolom a népszerűségének annyi, és nem fog már adományokat kapni úgy, mint régen. A gyerekeknek így duplán rossz....
36 vádpont... Veres András, a püspöki konferencia elnöke pökhendien nyilatkozta pár éve, hogy ilyesmi nem létezik és ezek rágalmak és hazugságok. Most valamelyik seggnyaló médiamunkás felhívhatná és megkérdezhetné, hogy továbbra is tartja-e az álláspontját.
Valószínűleg Magyarországon még csak most fognak előjönni ezek a szörnyűségek. Nyugaton már lezajlott/zajlik ez a folyamat, az egyház egy szakadékban zuhan lefelé, ahonnan már nem fog visszajönni és így végre a helyére kerül.