Csatolmány 6260
Printable View
Nem ideges senki :)
Ez maga a bukfenc! Amíg a cselekmény nem valósul meg addig,hogyan dönti el a tisztelt védekezõ,hogy mi a "behatoló "szándéka?Idézet:
Ezt döntse el õ mielõtt bemegy más birtokára ilyen szándékkal.
Aki birtokvédelemre expanzív,deformálódó,átalakított hegyû lõszert táraz ,annak egyértelmûen ölési szándéka van.Ez nem önvédelem,hanem felkészülés gyilkosságra!Idézet:
A birtokvédelem nem egyenlõ az öléssel, de szerencsétlen esetben elõfordulhat, számoljon vele.
Szerencsétlen esetben?
Aki ilyen önvédelmi lõfegyverek birtokosa,attól elvárható,hogy ne ijedtében cselekedjen,hanem a fegyverhasználat szabályainak betartásával,célzott lövést adjon le(ha tud!,ha nem akkor meg adja el vagy dobja a kútba,mert tökön lövi magát),hagyományos lõszerrel,végtagokra.
Azért az ugye meg van,hogy az önvédelem az a cselekmény elhárítására,a cselekmény folytatásának!(nem megelõzésének)megakadályozására szolgál!
Erõsen kétséges a fegyverhasználat indokoltsága,ha valakit az ólból látunk kiosonni egy kacsával és hátba lõjük expanzív lõszerrel.,úgy hogy minket még csak észre sem vesz vagy fut elõlünk.
Persze lehet a törvény mögé bújni,hogy éjszaka+csoportosan+fegyverrel....de biztos,hogy úgy lesz az?
Ne ja,aztán ha elsütöttétek a fegyvert lehet gondolkodni egy életen át,hogy mit csináltatok,mit mûveltetek!
Nem egyszerû ez a dolog!
Valami statisztika,tanulmány,link van errõl?Idézet:
Szerinted ahol enyhítenek a fegyvertartáson, miért csökken a bûnözés?
Na Emberek!Mielõtt itt eluralkodna a pánik és a rettegés!
Akármi is történik,akár 15.-én vagy máskor véssük már fel az ajtó félfára,hogy mi itt a fórumon és az életben békés felkészülõk vagyunk!
Célunk a természeti és politikai,gazdasági krízisek átvészelése!A segítség nyújtás a bajba került embereknek,nem csak állampolgári kötelesség,hanem elvárható emberi magatartás!
Nem szedegetjük távcsövessel a horizonton feltûnõ menekülteket,családapákat,babakocsit toló lakhelyüket elhagyó anyukákat,mert biztos fosztogatni akarnak!
Nem eresztjük a tárat a vizet,ételt,menedéket kérõ emberekbe,mert biztos fosztogató!
Ha nem kíván valaki katasztrófa helyzetben karitatív munkát,rom eltakarítást,polgári védelmi feladatokat vállalni ne tegye!
Üljön a vackán és rettegjen kezében a stukkerrel,de ne bántson más embereket,ne fenyegesse az amúgy is bajban lévõ embereket.
Ha nem akar adni senkinek semmit,hát ne adjon!Kiabáljon ki a páncél ajtaja mögül,hogy "nem adok semmit,hagyjál békén".
De könyörgöm ezt a fórumot kiskorúak,a felkészüléssel ismerkedõ átlag emberek,normális ,empatikus az állampolgári,emberi együtt élés szabályait betartó emberek is olvassák!
Nem vet jó fényt a felkészülõkre és magára a felkészülésre mint fogalom,hogy mindenféle válogatott gyilok van bemutatva,kitárgyalva!
Olyan érzése van az olvasónak,hogy shtf esetén leginkább a felkészülõktõl kell félni!
Lécci ne legyen így!
A magam részérõl elzárkózok az ilyen ember ellenes dolgoktól!
Doom!
Te megint elmentél az agyad után jó messzire!
Az elõítéleteid és elképzeléseid kivetíted és elfórumozgatszt itt.
Bemutattam egy lõszert, amit idióta amcsik találtak ki, hogy itt is lehet kapni hazánkban.
Senki nem írta, hogy ilyennel táraz, tart, vagy gyakorol (ennek törvényi lehetõségérõl volt egy iciripiciri vita).
Senki nem tett fel véres disznós képeket, amit a lõtéren (vagy kiskertjében) szétlõtt, gyakorlás és hatástanulmány céljából.
A lõszerrõl egyébként sokhelyen írnak.
Ha bemégy a fegyverboltba, megnézheted, megszagolhatod, az orrodba is dughatod. Ha van engedélyed meg is veheted. Ennyi. Senki nem írta, hogy ilyet tart, táraz, ezzel gyakorol. Kérlek idézd be, honnan veszed.
Egyébként megint az van, hogy TE feltételezel ilyesmit, békés állampolgárokról, családapákról, szeretettel a szívükben készülõ prepperekrõl... :-)
Amúgy ha valaki ilyesmit írna, az semmivel sem betegebb, vagy erkölcstelenebb, mint a fosztogatásra készülésrõl írni. Az nem kelt félelmet? Még jó, hogy TE mindig felállítod az erkölcsi normát, lassan írhatnál is egy kézikönyvet nekünk. :-)
Amúgy meg öt, tehát úgy is mindegy.
Megyek szerzek egy feszítõvasat, erõvágót, mert én nem készültem fosztogatásra, talán még nem késõ. :-)
Ezzel a fosztogatással meg még csak annyi, hogy elhagyott raktár, hátrahagyott felszerelés elvétele, felhasználása értelemszerû. De valaki túléléséhez szükséges holmi elvétele ugyan az, mintha lõnnél zombi lõszerrel.
Végezetül: Ukrajnában járva kérdeztem: nincs gond a cigányokkal? Mondták, hogy nincs. Nincsenek cigányok, ha vannak, nem lopnak. Mert akkora a szegénység, hogyha ellopja a tyúkodat, akkor az ételedet lopja el. Az életedre tör ezzel, mert nincs másik, nincs kárpótlás, segély. Ígyöa tolvajt agyonverik. Ezért aztán nem lopnak. Ahol én jártam, ott ezt mesélték...
Csatolmány 6261
És lehet zombis lõlapot is kapni! :-) :-) :-)
Igazad van kell az önmérséklet de a gyakorlatban az utolsó lépés (a fegyverhasználat) már a konfliktus elején bekövetkezik. Ezt érdemes észben tartani.
Doom, már megint beleképzelsz mindent :(
Gondolom a azokat az idõseket sem sajnálod akiket most békeidõben gyakran megkínoznak, megölnek pár forintért.
Ne védje meg magát a nyugdíjas, tizen- huszonéves betörõ élete többet ér.
Ez geddon esetén csak rosszabb lesz.
Túlélõ nem egyszer, nem kétszer hozott már statisztikákat.Idézet:
Valami statisztika,tanulmány,link van errõl?
Most hirtelen google-vel:
http://www.kezifegyverek.gportal.hu/...hp?pg=27694820
Hivatalos forrást, adatokat nincs idõm keresni.
a hivatásos rettegõknek.....
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/kiss.pdf
Akinek nem inge,ne vegye magára....
Most hogy jönnek ide az idõsek ?,amikor azt írtátok expanzív lõszerrel várjátok a fosztogatókat!Ott van az elõzõ oldalon!
De nem válaszoltatok a kérdésekre!
Kik tekinthetõk fosztogatóknak?
Hogyan kell "fosztogatásra" készülni" ?Én nem tudom,de annyit emlegetitek,hogy biztos van gyakorlatotok benne!