A drága lámpa dologban egyet értünk teljesen. Egy igazi fotonágyú olyan 50-70e körül van, az azért az itteni fizunk jelentõs hányada, nem sokan engedhetik meg maguknak.
Otthon nem írom meg hány darab (több, mint 10) de van rengeteg SK68 lámpám. Legolcsóbb verzióban csak egy módos és ezüst színû. Ha leejted nem lesz csúnya mert nincs minek lekopnia róla, lencse mûanyag így nem törik. Általános felhasználásra otthon a fiókba tenni tökéletes lámpa. Évek óta használunk több darabot, eddig csak egy ment tönkre. Szekrény mögé, ágy alá benézni tökéletes a fénye, egy AA elemmel megy és vak sötétben még külterületen is jól használható a fény mennyisége. Nyilván nem egy fénykard de bõségesen elegendõ. Van belõle kiakasztva a lakásban pár három módos verzió is. Ezek teljesen buta lámpák, szóval nincs módmemória és hasonlóak, csak erõs/közepes/stroboszkóp módot tudnak, mindig a következõ móddal kapcsolnak be. Ellenben én a több módosat azért tettem ki mindenhová, mert a sima egy módosnak néha sok a fénye. Szerelésnél ha közelre kell világítani jól jön az alacsonyabb fényerõ mert nem csillan vissza és veri ki a szemed. Ebbõl is van vagy 5-10 darab. Annyit írok róla, hogy párat mindjárt el is adok :haha:
Ezek mellett valami visszatérõ szerelmem a WF-502B típus is. Ez valahogy a nekem leg ideálisabb méret/tudású lámpám. Ez már hotspotos ami annyit tesz, hogy van egy kevés szórt fénye de inkább középen van egy szûkebb pont ami erõsen meg van világítva. Driver ebben is buta így nincs módmemóriája és nem is kapcsolható ki a villogás amit én konkrétan soha nem használtam még. Ezzel közelre és közepesen távolra is jól lehet világítani, messzebb visz mint a fentebb említett S2+-os convoy de a területet nem annyira világítja meg. Szokásosan latticebright led van benne csak ráhazudják a cree ledet mint az összes többi olcsóbb lámpára. Mellette van még az S2+ amit szeretek nagyon ezt fentebb írtam, van még egy régi izzós streamlight lámpám aminek édes kevés a fénye ezekhez mérten de scerébe robbanásálló :D Még nem próbáltam de sajnálnám ha baja lenne így nem is tervezem. Az ilyen nagyobb lencsés lámpákat amikre írnak xml-t6 ledet és 18650 akkuval mennek NEM szabad megvenni!!! Majd a convoy árában adják cserébe minõségük béka segge alatt, led bennük szintén csak LB és nem CREE, nincs módmemória és a lencse miatt vagy kapsz egy homogén világító korongot éles kontúrral a szélein ami nem kellemes vagy csak egy kockában világít erõsen. Számomra ezek nagy csalódások voltak, van belõlük itthon, ha egyszer összehozom a gyors tesztet róluk mind eladóak lesznek beszerzési áron de szerintem még annyit sem érnek.
Hirtelen ennyit tudok írni ebben a témában, ha valakit érdekelnek még részletek akkor kérdezzen, ha nem is vagyok szakértõ de azért próbálom eljátszani :haha: