Az oroszok utolérhetetlenek
:thumbup
https://www.youtube.com/watch?v=G488hc3O_N0
Az oroszok utolérhetetlenek
:thumbup
https://www.youtube.com/watch?v=G488hc3O_N0
Jött egy rendelés.
Aliexpress
Csatolmány 3969 Nem néz ki lomterméknek.
Csatolmány 3970Még plusz van egy vízálló csomagolás.
Csatolmány 3971Két rész . A Kaparólemez inkább egy dögcédula kinézetü és tapintásu. Csillog-villog. Van rajta 5cm vonalzó, egy sörbontó.
Megy a többi kaparóhoz a lomok mélyére.
Csatolmány 3972 A felirat olyan mint a hirdetésben. Nagysága: 76,82 mm*26,90mm*9,7mm. A szikravetõ rúd 4,5mm átmérõjü. Könnyû, mint az aluminium.
Csatolmány 3973 A csomagolás hátsó boritása. Ha valaki lefordítja, és talál benne új dolgot, kéretik itt megosztani!
Kaparások könnyen mennek
Csatolmány 3974 Csatolmány 3975 Csatolmány 3976 Csatolmány 3977
Ennyire jött össze hirtelen
Csatolmány 3978
A szikravetõ jól mûködött az oxid rétek lekaparása után
Csatolmány 3979
A lángban nem láttam extra fényes izásokat aminek szerintem kellett volna lennie.
Lehet jól mûködött, mert nem maradt forgács az égés helyén, viszont hirtelen sok fekete pernye szált fel, ami a forgácsokból keletkezhetett (utolsó képen látszódnak részekben.)
Királykés? Istenkirály!
Azt sajnálom, hogy miután javasoltad, csak 4 db-t hozattam.
Mikor rendeltem a magméziumtömböt, az esélyt 50%-ra tettem, hogy rendeset, vagy átverõset küldenek.
Most este még átgondolva a dolgot, biztos, hogy magnézium égett, mert rögtön nagy magas lánggal kezdett égni sok fekete pernyével és mire leraktam a cuccot, felvettem a gépet és lekattintottam addigra alábbhagyott a láng.
A szikravetõ - ahogy írtam - az oxid réteg lekaparása után minden húzásra jött a szikra, vagyis OK volt.
Bele kerültek (mert 2 volt a rendelésben) a saját vészhelyzeti és a családi csomagba.
Kicsi, könnyû, szikrázik, ég...
Lényeg, hogy mûködik. A magnézium nagyon fényes, vakító fehér fénnyel ég. A pernye nyilván máshonnan származott, mert magnéziumból nem jöhet, pláne nem fekete. Annak az égésterméke is hófehér.
A magnéziumtömb lényege, hogy kiváltja az élesztéket..szerintem próbáld indítani arclemosó párna nélkül és úgy ki fog derülni, hogy milyen szinten izzik be a magnézium:) Amúgy ez a fajta még nekem is hiányzik a készletbõl..szívesen támaszkodnék a tapasztalásaidra mielõtt rendelek egyet:thumbup
Íme magnézium ötvözetes tûzgyújtás videó. Pityubá YouTube csatornáján.
Megjegyzem a bojler anód kaparéka (kapható fürdõszoba-víz szerelvény boltokban 1000Ft) tökéletesen megfelel tûzgyújtásra.
http://elektroexpressz.hu/shop_order...ime=1402424977
Kiváló a videó! :thumbup
Egyszerû földi halandó számára szinte varázslat. :D
Van esetleg listád milyen tárgyakat tudunk felhasználni így?
Kipróbáltam gyorsan, mert ma nem sok idõm volt.
Elõször nagyobb forgácsokkal, de a képen is látszik, hogy nem volt kielégítõ az égés. Szerintem sok forgács ment feleslegbe, mert nem égett el.
Csatolmány 3998
A 2. próbánál, már odafigyelve és piszmogva apro részeket próbáltam leválasztani.
Szikrázás után szintén könnyen gyulladt, de tökéletesebb volt az össz égés.
Csatolmány 3997
Belegondolva lehet a kapkodás eredményeként az elsõ próbánál, nem volt annyira egy kupacba húzva a forgácsok.
Lehet úgy egymást gyújtotta volna?
Még 1 próba.
Nagy forgácsokkal és kicsikkel.
Csatolmány 3999
Kb. 100 Ft-s nagyságú a kupac
A szikrák mentek rá, de nem gyulladt. Természetesen le is vertem az egészet. (béééénaaaa!)
Arra azért jó volt, hogy a köv. kupacot már széthúztam kissé, hogy a kis forgácsokat is érje a szikra.
Csatolmány 4000
Indúlt szépen
Csatolmány 4001 Csatolmány 4002 Csatolmány 4003
A lényeg, hogy mûködik magában is. :thumbup
Mindenképpen javasolt a kipróbálás kis-nagy forgácsokkal, kis és széthúzott kupaccal. Hasznos tapasztalat lehet, amit nem élesben kell majd próbálgatni.
Húzd vizes falevélre, akkor nem megy szét, és nem fújja el a szél.