Eredeti hozzászóló
suuperbus
Nézzünk egy települést, mert így jobban átlátható a folyamat. Nagygécen összesen 562 millió forint EU támogatást költöttek: kilátótoronyra, templomfelújításra, õrtûz-oszlopra és látogatóközpontra... Ez egy elnéptelenedett falu, néhány idõs nyugdíjas lakik ott. Az elnéptelenedés oka, hogy 70-es években elvitte az árvíz az egész települést, ezért a buta komcsik az átkosban minden lakosnak adtak jó adag pénzt ahhoz, hogy máshol építsék fel a házukat. Megtörtént, néhány család mégis visszaköltözött. Az emlékpark a régi Nagygécnek állít emléket és ha jól értem a magyarság öntudatát erõsíti mindenkivel szemben, gondolom fõleg a Szamos folyóval szemben aminek így most jól megmutattuk.
Mondjuk én félmilliárdból felszántattam volna a falu köztulajdonú földjeit, odaadtam volna fiatal családoknak, gazdálkodjanak és még jutott volna pénz, hogy a biztonságos faluban legyen a házuk - ez Csengersima - amire alacsony/kamatmentes hitelt adtam volna, mert elvi okokból ingyen nem adnék senkinek semmit. Utána bevezetném õket a biogazdálkodás rejtelmeibe (mert erre is maradna még) és mehetne a hazai piacra + exportra a biotermény, egy helyi értékesítési szövetkezet keretében.