..fogalmam sincs mennyi az ára,ezt kapjuk a feszültség alatti munkához...amíg nem kérte Laci a linket nem néztem utána...de az jó,ha így vigyáznak ránk..:thumbup
Printable View
Nem volt könnyû döntés, de most, hogy itt van a kezemben/hátamon, rá kell
jönnöm tényleg JÓ döntés volt.
Csatolmány 5003 Amazon, par ezer ft volt.
Nem rossz szemüveg, céges mennyiségben szerintem felébe, harmadába kerül, viszont ez egy komoly márka, itt a marketinget is meg kell fizetni.
Ugyanilyen fazont, hasonló tudással (ezeknek a szabványoknak felel meg) gyárt pl. a zekler, ezt a legtöbb hazai munkavédelmi boltban meg lehet venni, 3-5k huf környékén. Egyszer be is próbálkozott a munkavédelmi felügyelõ, hogy hogyan gondolom én, hogy napszemüvegben flexelek, én meg megmutattam a lencsébe gravírozott szabványszámot, hogy munkavédelmi szemüveg öreg, séta van.
Forrasztó ceruza vagy micsoda,gázos..le is teszteltem..mûködik...Csatolmány 5026
A lidliben van csicsóka ha esetleg valakit érdekel.
Ilyene:http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/sima.jpg
nem tudom mit írhatnék Errõl a Mestermunkáról...Gyönyörû!..ezúton is köszönöm a Mesternek ezt a Munkát....ezt az Alkotást!
...jók a szülinapok...:)
Csatolmány 5049Csatolmány 5050Csatolmány 5051Csatolmány 5052
Straus austrian tipus st/wd-101A hegesztõtrafó . :-) Féltem , hogy gyenge lessz , de a 2,5-ös pálcát leolvasztja. :-)
Laci: De tényleg mint abszolút laikus, csak egy kérdésem lenne. Az jó ha leolvasztja a 2.5-ös pálcát? :D
Ketrecet hegeszt a behatolók számára, amiben lesz egy mókuskerék, amit hajtanak és áramot fognak termelni neki, némi száraz kenyérért és vízért cserébe. :)
Obi,3990,-,minden fémbõl van...Csatolmány 5054Csatolmány 5055Csatolmány 5056
Tegnap elköltöttem a "zsebpénzem" maradékát. Az Aldiban leáraztak egy elemlámpát 6000-rõl, 4700Huf-ra
Vettem egy nagy levegõt, és egy nagy teljesítményû LED-es elemlámpát. (max 10W) Rendesen fókuszálható, az elsõ rész elõretolásával.
Régóta szerettem volna egy bébi vagy góliát elemest venni, mert azzal egy darabig turkálhat az ember a sötétben töltés nélkül.
Leértékelve lehet néha venni a Lidl-ben bébi elem méretû akkukat, párját 500 körül (4000mAh)
Új áron a két darab egy ezres. Sajna 3db kell bele, így nem elég egy csomag akku. A leértékelt túlélõgyanús holmikat módszeresen meg szoktam venni, úgyhogy volt 4 db.
Na ezek pont jók bele, úgyhogy a világítás megoldva.
Adtak hozzá egy opál búrát is, szórt fény elõállítására, meglepõen nagy teret képes megvilágítani!
Méréseket is végeztem:
Hozzáadott alkáli elemekkel a két fényerõ fokozat fogyasztása kb.2,5W/10W
Akkumulátorokkal a két fokozat kb. 2W/8W
Este egy jó órát szórakoztam vele a "birtokon", meg vagyok vele elégedve.
(Macskán nem lehet sokáig rajta tartani a fénycsóvát, mert kiég a szõre! :haha:)
Honlap.
http://www.weltdertechnik.de/technik...-12-2014-kw-49
Késbõl Lámpából sosem elég ;)
úgy van
pontosan mit tud a magnézium gyakorlati hasznosság szempontjából, amit mondjuk egy tinder quik vagy urambocsá háztartási vattapamacs nem? mert nekem is van valahol, de nehéz elképzelnem olyan szitut (ideértve a nedves idõben tûzrakást is), amikor pont ez lendítene át a holtponton. akkor már termit, party hard. hozzátéve még, hogy egyrészt a firesteel is reszelhetõ kis kupacba ha elég lassú vagy (és azt se tudnám igazából hasznomra fordítani), másrészt meg praktikus szempontból inkább valami trangia mini vagy szóló spirituszos cucc hajtogatós tûzhellyel (és bármit meggyújtó pót üzemanyaggal) csak kéne legyen a szütyõben szerintem. én legalábbis nem bíznám rá a vacsorámat arra, hogy bárhol találok-e döglött fát, meg mire matyót faragok belõle gyújtósnak. meg a taktikai füst-láng-ropogás... pláne spiritusz kvázi ingyen van és örökké eláll, és lakásban is lehet használni, ha az ember nem rohan be élbõl sikoltozva a dzsungelbe ftsh-ben. ha _igazán_ kemény az ember iszogatni is lehet, csak hamar besötétedik. én még a firesteelt is csak a kölköknek hagyom, inkább pazarlom a butánt a végtelencsavaros tölthetõ köves bic-bõl amíg van bót, mint a drága ötvözetet. ...amibõl lightmyfire helyett következõ életemben az amk sol-t venném, mert egy kezes (sérült, fagyott kéz) és nem borítod fel vele az installációt olyan könnyen.
bocs, ontopik: legutóbbról ezek vevése rémlik: zárható zacsik, citronytabletta, sovány tejpor, dm leveskockák (1+év), minõségi halkonzervek, knorr spaghetteria tészták (éves nyaraláskor rotálásra), étcsoki, tálca legolcsóbb okker classicus májkrém (10+év), tálca globus vagdalt több ízben (10+ év), kis mûanyag flaskás mézek, só cukor mekibõl, széntabletta, bradolin termékcsalád, lyánynak kulcskarikára p*ina alakú kis piszkavas lágytitánból valentinre, meg egy kedves kínai embertõl egy 40 x 5 x 250mm gr5 titándarab amibõl valamiféle breacher bar készülget. a többit nem mondhatom el mert meg kéne ölnöm mindenkit. najó még ezt: vettem 10e pénzért jobbféle ásványvizet (19x6x1,5l), amit mégcsak nem is fogok rotálni. és levert a víz minden értelemben, hogy nem ez volt a legeslegeselsõ (persze úgy könnyû, hogy van helyem).
Én azért vettem kettõt, mert kicsi, könnyû, több ezerszer használható, nedvesen is, meg olcsó is. Úgyhogy szerintem hátránya nincs, akkor meg ugye miért ne lehetne néhányat beszerezni? :)
gondolom hátrány lehet hogy kiterjedése van meg hat rá a tömegvonzás. persze, könnyû, de azért pár deka megvan. részemrõl komoly a kérdés, hogy milyen többletet ad cserébe, vagy hogy hogyan. nekem a fotel-tesztek során elég nehézkes volt kaparni is (ez spec coghlan's), meg maga a módszer is rejtély maradt, hogy hogyan teszem ezt össze a rojtosra felfaragott indító fadarabbal (bocs, biztos van valami bevett neve) egy konkrét kinti tûzgyujtásnál.
Itt van róla a topic: http://magyarprepperforum.org/showth...FCzek-fajt%E1i
:beer:
Nem az a lényeg hogy mivel gyújtasz tüzet, hanem az... hogy legyen választási lehetõséged. Ha az egyik befuccsol, legyen alternatívád.
Nekem is van öngyújtóm, vihar gyufám és magnéziumom szikravetõvel. Mindegyiknek megvan az elõnye és, mindegyikkel lehet tüzet gyújtani. :)
Vettem egy multiszerszámot pici pénzért.Csatolmány 5078Csatolmány 5079
KOMMANDOJACKE SMOCK RIP STOP
Csatolmány 5257Csatolmány 5258
..ez lesz a "világvége kabát"....rendkívül fontos felszerelési tárgy...amin semmi esetre sem szabad kompromisszumokat kötni...
- bakancs
-kés
-hátizsák
-víztisztító
-kabát...a sorrend változó,de ezen senki ne spóroljon...;)
Csatolmány 5264Csatolmány 5265Csatolmány 5266Csatolmány 5267
Tecsóban 1.300 pénz. Tesztelve, bátran ajánlom.
néztem a Lidl ben kb két hete az nagyon moslék volt 990 ért.
Nekem is hasonló van, tökéletesen üzemel.
Tipp:
A hétvégi fatwood-vadászat után a gyantát denaturált szesz segítségével könnyen lepucoltam...
az utobbi idõben kicsit átgondoltam dolgokat mi kell és mi nem. amikre mostanában költöttem.
2 * 5 kg jázmin rizs, 20 kg cukor, smack levesek amiben rizstészta van így glutén érzékenyek is ehetik, cuscust és bulgurt csak párolni kell vagy meleg vízben áztatni. mandarin konzerv pedig a németektõl van 0,89 € volt. 10 - 10 darab lett belõlük.
Csatolmány 5270Csatolmány 5271Csatolmány 5272
Vettem 1 pár túrabakancsot. :D Az elsõ tesztrõl ITT olvashattok
Csatolmány 5275
Bevallom férfiasan, fogalmam sincs róla, milyen a jó túrabakancs. Olvasok róla, de nem gyõz meg. Anno, mikor valóban sokat túráztam (5-10 napon keresztül napi 50, vagy több km. nehéz terepen) csak a jó magyar szocreál, vagy csehszlovák dorkóm volt. Ez bizony elrendezte a talpam az elsõ három napban mindig, utána megtanultam együtt élni a sebekkel, sõt gyógyultak is. Aztán jött a jó magyar surranó, amit én kiváló holminak tartok, a néhai Magyar Néphadsereg egyik legjobb holmijának. Abban már kevesebbet túráztam az elõzõhöz hasonló léptékben, de négy évig szinte minden nap a lábamon volt. Két példányt használtam el. Az elsõ (leggyakoribb használat) egy évet bírt, az két csatos volt. Az újabb 1 csatos 3 évet és utána még mindig használható maradt, biztosan nem is dobta ki az akkori MN a szemétbe. Ezekkel nekem semmi bajom nem volt az egy hetes bejáratási idõ után. A 3000 m-es futás normaidõt 14,10 perccel soha nem léptem túl velük futásban sem, pedig nem vagyok egy futóbajnok. Azóta is egyfajta bakancs fan vagyok, néha még az öltönynadrág alá is a bakancsot veszem fel, mint jó túlélõ:) Viszont a mai napig sem sikerült megfejtenem a rejtélyt, melyik a jó túrabakancs. Véleményem természetesen van, ami valószínûleg nem egyezik meg a túrasportok támogatóinak, az ezzel összefüggõ fejlesztõ cégek kirakati politikáinak véleményével. Ez persze csupán egy dolog. Végeredményképpen állíthatom, egy ember élete és az ahhoz tartozó tapasztalat valószínûleg kevés ahhoz, hogy egyértelmû bizonyosságot tudjon adni arról, mi a jó túrabakancs. Összegzésképpen ez az elnevezés jó biznisz, veszélytelen az esetleges reklamációkra nézve a használhatóság tekintetében.
Nem kemény a talpa? Nekem a bõr-vászon változat van és zselés talpbetét nélkül olyan mint a facipõ. A bõr is elég merev ezért könnyen sérül már 2 helyen kellett megvarrni 1 év alatt. Igaz nekem kincstári van, lehet a bolti jobb minõség.
Kívül kemény a talp, még nem igen hajlik, de az íve el van találva. Belül is kemény az eredeti talpbetét, viszont kellemes ergonómiailag kialakított a görbülete, szinte olyan mint a talpam, és oldalt is jól tartja.
Mint írtam nem okozott talp és sarokcsont fájdalmat, pedig van már bokasülyedésem ezért be kellett volna tennem a talpbetétet, hibáztam sajna.
Megjegyzem sima belsejû bakancsban, betét nélkül nem tudtam volna a menetet végrehajtani, ezzel igen.
(sarkaim bõre viszont lejött és be is van gyulladva, nem tudom mitõl lehetett)
---inkább az a kérdés,melyik túrára melyik bakancs----Idézet:
Viszont a mai napig sem sikerült megfejtenem a rejtélyt, melyik a jó túrabakancs
példák,
Velencei városnézés.....egész nap rekkenõ kánikulában...életem legrosszabb napja volt,tömeg büdös,meleg,sehol egy fûszál ahol a kutya pisilhetne,végig az ölembe cipeltem,hogy ne tapossák össze...egy sima strandpapucs volt rajtam..és aznap az volt a jó döntés....
Lerobbanás a Kiskunságon...akkor még nem volt mobiltelefonom....vászon tornacipõ...két óra séta,majd bolyongás a faluba az autószerelõért...szilárd száraz út,nem volt probléma..
2008 üzemzavar elhárítás...3 nap 12 órás mûszakokban,pihenõkkel....sár,zivatarok,gyalogl ás a kukoricába,oszlopra mászás,stb...extrém igénybevétel....bejáratott bõr munkavédelmi bakancs....helytállt..bár utána csere...
ugyan ez a márciusi hóhelyzetben....munkavédelmi bakancs...helytállt,de nagyon fázott a lábam,de ez télen természetes állapot...
gyalogtúra nyáron..kényelmes vadászcipõ
gyalogtúra hideg nyirkos,vizes környezetbe....haix....
Nincs mindenre való cipõ...de mindenre van egy jó cipõ.