Szia!
Nekem van egy nagy bergenem, de leginkább "must have" érzés miatt. Hacsak nem indulsz expedíciós túrára, kihasználatlan lesz. Megpakolhatatlanul hatalmas, már üresen is van súlya. Ha telerakod felvenni is nehéz, BOB nak alkalmatlan, ez már inkább az INCH kategória. A másik zsákot nem ismerem, de ha jól látom, akkor M-Tramp jelzés van a hátulján. A 63 liter is szép méret, el lehet benne férni, és még el lehet cipelni. A leírás gyöngyvászon anyagot említ, remélem csak elírás és valójában cordura. Szerintem kissé túl van árazva. Én egyiket sem ajánlanám.
Ha nem ragaszkodsz az erdei rejtõszínhez, akkor ajánlanám a saját zsákomat:
predator filed pack. Elvileg 45 liter, de érzetre jóval több cucc fér bele. Több szorító hevederrel rendelkezik, kevés cuccal pakolva is feszes maradhat, nem csak az alján lötyög valami. Ha pedig sok cucc van, akkor a magasítót használva újabb ~25 centit lehet nyerni. Hátránya, hogy csak egy rekeszes, felülrõl nyitható. Átgondolt pakolást igényel, ha nem akarsz minden megállónál teljesen kipakolni belõle ha valami kell. Ha kinövöd, tehetsz rá bergen oldalzsebeket, újabb 20 literrel növelve a kapacitását. MOLLE rendszerû zsebeket lehet rá tenni, így a kézre esõ apróságoknak is van rajta hely. Ugyanez a típusú zsák kapható más színekben is, de azok nem ennyibe kerülnek. De ezen kívül is rengeteg BOB-nak alkalmas zsák van. Mivel te a nagyobbak közül válogattál, gondolom sok cuccal mennél vagy nincs messze a Bergen oldalzseb. Nem beleszólva vagy kioktatva, de átértékelném a bele szánt cuccokat, mert egy 60-120 literes megpakolt zsákkal 10-15 km megtétele is komoly kihívás, a napokig vándorlás kínszenvedés lehet.