-
A helyzetet elnézve attól félek, hogy baj lesz.
Nem tudom mi legyen a forgatókönyv, én most Budapesten vagyok a családommal.
Még tudok vásárolni tartós élelmiszert. Esetleg egy autót (mert sajnos az sincs) mikor kell elhagyni a nagyvárost?
Amikor mondjuk az európai nagyvárosok közül bármelyikben kihirdetik a karantént?
Vidéken van egy kis nyaralónk amihez van kulcsom, ott karsztkút van, tehát víz az lesz. Viszont ha állatoktól is el lehet kapni akkor elég egy kóbor macska, vagy egy madár.
-
-
-
Szinte naponta duplázódik a fertõzöttek száma, most tartunk kb 3000-nél.
ez azt jelenti, hogy holnapra 6000 lesz, 10 napon belül pedig 5-10 millió fertõzött.
-
-
Most nem akarok szemét lenni, de nincsenek aliexpressen hirtelen 80-90%-os leárazások?
-
Nem tudom, de lehet hogy szerintem most inkább a helyi Walmartot fogom letámadni pár száz dollárral és tartós kaját veszek. Kb. 4500 megbetegedés. Rendben, csak 100+ halott, viszont a halálozási - gyógyulási arány az 2 az 1-hez, ami nagyon nem túl biztató.
Mondjuk étel mindig kell a háznál, úgyhogy mindegy. Jöhet a sok tészta és konzerv... Majd megbeszélem az asszonnyal hogy mit vegyünk leginkább. Persze nálunk én szoktam beosztani, mert ha csak az asszony vásárolna akkor szerintem mindig chipszet és gumicukrot ennénk. :) És egyelőre a kígyó- és denevérevést is beszüntetjük. :haha:
A napi 1-2 ezer megbetegedés komoly, de van még idő a készletek komolyabb felhalmozására. Komolyra fordítva a szót, nem tudni hogy mi lesz még ebből, úgyhogy én azt javasolnám hogy ugorjatok be a Teszkókba, CBA-kba, Aldikba, és vásároljátok fel a leárazott tartós élelmiszert, konzerveket. Ha megállítják valahogy a fertőzést, akkor sem veszítetek semmit, maximum lesz egy megtöltött kamrátok finom konzervekkel és egy ideig nem kell majd ételt vennetek. Ha viszont komoly vészhelyzet alakul ki, pl. tömeges szabadságolások, boltbezárások, akkor már nem lesz mit (és hol) megvenni. Szóval nem kell kapkodni, de a véleményem szerint nem árt hozzákezdeni a kajavásárláshoz. Vizes hordót esetleg egyet, megtölteni. Kis lakásban is elfér minden, házban, falun, tanyán meg főleg. Ha komoly fertőzés lenne akkor eleve érdemes arra gondolni hogy akkor jobb nem mászkálni mindenfelé, hanem a legokosabb ha minél több időt tölt otthon az ember, másoktól távol.
Persze ez csak a személyes véleményem.
Egészítsétek ki néhány ötlettel, ha van.
-
Tibor bá' megint túltolta (szerintem)
http://www.antalffy-tibor.hu/3082-i-...comment-246375
Az eddig közzétett adatok alapján inkább a 60 év feletti betegek haltak bele a fertõzésbe. Ergo a munkaképes lakosság és a felnövõ nemzedék túlnyomó része nem hall bele. A vírust a szervezet immunrendszere gyõzheti le, tehát kórházi ápolás nélkül is túlélhetõ. Inkább attól kell félni, hogy a legyengült szervezetet megtámadja valami baktérium, de arra jó lehet az antibiotikum. Az egészségügyi rendszer túl lesz terhelve. A globális termelés visszaesik, gazdasági összeomlás is valószínû, de nem gondolnám, hogy itt a civilizált világ vége. Az idõs embereknek van okok félni, talán ezért is pánikol Tibor bá'.
-
egyrészt 40 halott egy 1+ milliárdos országban semmi. Az influenza durvább. Ráadásul a kínai higiénia és EÜ mellett van ilyen elhalálozás, ami már a SARS és a H1N1 esetében is kiderült, hogy ami kínában veszélyes, az máshol gyakorlatilag nulla hatást ér el a jobb higiéné miatt.
Szóval ezt most igen csak túllihegik. A média nyilván szenzációhajhászat miatt, a prepper oldalak meg click-bait-kednek.
-
Igen, meg főleg ez az "amerikai titkosszolgálati források szerint" dolog. Jó hogy nem már azt írta hogy "egy efbéájos haverom küldte az infót SMS-ben". :haha:
Kétlem hogy az USA titkosszolgálata direkt szivárogtatna. Nekik inkább a pánik eltussolása lenne a lényeg. Azzal az USA semmit sem nyerne ha kitörne egy pánik. És ugye eddig csak 5 eset van az USA-ban, olyan túlzottan nem szaporodik a létszáma a betegeknek. Persze, lehet baj, meg az is lehet hogy nem lesz semmi gond. A "titkosszolgálatozás" az inkább csak röhejes. Ahol így indítanak az szerintem teljesen komolytalan. Összeesküvés-elméletnek is gyenge. :)