Nem teljesen értem... Az USA-ban legális a vandalizmus és a testi sértés?
Ha nem, akkor hogyan nincs elég józan ész megállítani ezt?
Printable View
Nem teljesen értem... Az USA-ban legális a vandalizmus és a testi sértés?
Ha nem, akkor hogyan nincs elég józan ész megállítani ezt?
Talán egy szimulációban élünk, és azt várják, hogy mikor jövünk rá. Mindig betesznek valami újdonságot, ami reálisan elképzelhetetlen.
Mondjuk Ausztráliában a közszolgálati rádióban vitamûsor van arról, hogy rasszista-e a sakk. Vagy bemondja a híradó, hogy valahol Amerikában feloszlatták a rendõrséget, esetleg elfoglaltak egy városrészt az ott lakó, ott dolgozó emberekkel együtt. Vagy térdelnek a rendõrök, és táncol a Nemzeti Gárda. Nemrég meg valami transznemûrõl olvastam, akinek õz identitása van, õzként tekint magára, vagy mi.
Igazából nekem a közelmúlt hírei jellemzõen Hírcsárda szerûek. Nem tudok mit kezdeni velük, kommentálni sem tudom õlet. Az egyetlen racionális magyarázat, hogy számítógépes szimulációban élünk, és ez egy teszt. :D
Józan ész felsõ szinten talán van, csak gerinc nincs. Demokratáknak ez jól jön, tehát engedik. Minél rosszabb a helyzet miattuk, rákenik Trumpra. Jönnek a választások, ez a taktika...
Ha MAGA sapkás Trump támogatók vernék szét a Demokrata városokat, akkor a Demokrata városvezetés 5 percen belül odaküldené a rendõrséget hogy intézkedjen, a kormányzó meg odaküldené a Nemzeti Gárdát rendfenntartani. De ez most nem arról szól, hanem politikai játszótér az egész. "hasznos idióták" akik az utcán vannak (szélsõbal, BLM meg egyebek, mind a békés és az erõszakos vonal a Demokratáknak kedvez, azért is van hogy a Demokrata párt emberei szervezik a felvonulások/tüntetések egy jelentõs részét).
Talán azt hiheti az utcán lévõk tömege hogy amit tesznek az valami nagy változást hoz, valamiféle forradalmi cselekedet, de ez mind csak pótcselekvés, sõt a helyzeten rengeteget ront. A fosztogatóknak a TV kell és a NIKE cipõ, a szélsõbalos vandálok csak rombolni akarnak és CHOP-CHAZ-t játszani. Fent meg tapsol az ellenzék, mert bármilyen rossz a helyzet, Trump népszerûsége zuhant meg tõle, nem az övék, mert be tudták mesélni a lakosságnak hogy Trump a felelõs és nem õk.
Hogy mennyi józan ész maradt a lakosságot tekintve, az meg majd Novemberben fog kiderülni, de addig még sok víz lefolyik a Mississippin...
A felsõ szint azt csinálja, amit az alsó megenged neki, szóval valahol mégis csak a józan ész hiányzik. Nem lenne nehéz csendesen gyûjteni 30-40% aláírást, hogy "tartassák be a törvényeket, mert ez így nem jó". Nem tudom hány szavazója van az USA-nak, de náhány10millió aláírást nem hiszem, hogy akármilyen vezetõ figyelmen kívül hagyna.
Ha erre azt mondod, hogy úgyse írnák alá sokan, az pontosan a józan ész hiánya
A Fehér Ház oldalán van ilyen. 100.000 aláírástól reagál a dolgokra a Fehér Ház. A legnépszerûbb dolgok kaptak talán 2 millió aláírást, de azok mögött már komoly szervezõdés volt. A petition.org az népszerûbb, az viszont nem hivatalos.
Tudom, hogy nem reális valamire 50 millió aláírást gyûjteni nagy csinnadratta nélkül. De miért van ez? Mert nincs 50 millió a kérdéssel egyetértõ ember? Vagy ezeknek az embereknek nincsen keze amivel alá tudnának írni? Lehet felfele nézve keresni a felelõst, de befele és oldalra nézve is. Gondold el milyen kapkodás lenne az emeleten, ha hirtelen ott figyelne egy utasítás, hogy "Végezzék a dolgukat, tartassák be a törvényeket! Tisztelettel:" és 50 000 000 aláírás. Lehet hogy folyna némi híg barna lé a lábukon, hogy mi van ezzel az eddig birkának hitt néppel, hogy számonkéri a munkát. Ez nem egy annyira megosztó kérdéskör, itt aki ugrál, hogy tiszteletben kell tartani a véleménnyilvánításnak azt a formáját, hogy vandalizál egy meg nem értett lélek, azt azért a többség egyöntetûen ki tudja kiáltani hülyének.
Ezt június 30-án írtam az Amerikai politika topikba:
Érdekes, amit a jobboldalról írsz. Vasárnap Bayer Zsolt beszélgetett Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. Õ hivatkozott arra, hogy ugye Amerikában a hadsereg hagyományosan mennyire népszerû, politikai oldaltól függetlenül a lakosság kétharmada szilárdan támogatja. És most június elején volt egy közvélemény-kutatás (Reuters és Ipsos), ami szerint a Black Lives Matter támogatottsága az USA-ban a hadseregéhez közelít, az emberek 64 %-a egyetért az "üggyel".
Persze õ is rögtön mondta, hogy bízik abban, hogy ez most csak egy "kikényszerített" adat, hogy inkább ezt mondják az emberek, mert féltik az állásukat, stb. De ez most elgondolkodtató, hogy azt írod, tényleg eltûnt a normális hang. Kovács szerint ha helytálló az adat, és az amerikaiak kétharmada tényleg egyetért a mostani eseményekkel, akkor ott már minden mindegy. Az is, hogy beavatkozik-e a hadsereg, meg az is, hogy ki nyeri a választást.
Tehát akkor arról szóltak az adatok, hogy 64 % egyetért az õrülettel. És TMIB ettõl függetlenül pont ezt írta akkor, június végén:
"Érdekes hogy amíg a szélsõbal a szélsõséges liberálisság egy teljesen elfogadott, hatalmasra duzzadt valami lett az ország testén, addig a szélsõjobb eltûnt és elgyengült, sõt, a radikális jobb sem igazán van jelen. Ami kellene az józan ész vezérelte tömeg, ami az asztalra csap. A radikális jobb itt nem olyan mint Magyarországon (mivel az amerikai radiális jobb tele van kisebbségekkel, vannak náluk feketék, zsldók, LGBT-sek, stb), szóval nem ártana ha õk is visszajönnének a közéletbe valahogy. Ha a radikális konzervatív fiatalok nem jönnek vissza a közéletbe, meg radikalizmus nélküli aktív hazafiasság se lép színre, akkor nem lesz semmi ami ellensúlyozná az õrületet ami most folyik."
Persze a felmérések hazudhatnak, meg az emberek félelembõl is mondhatják, hogy egyetértenek. De már elég régóta megy ez a dolog az USA-ban, és nem úgy tûnik, hogy lenne "népakarat" a megállítására. Úgyhogy nem is olyan biztos, hogy összejönne az a pár tízmillió aláírás...
50 millió az annyi itt, mint Magyarországon kb. másfélmillió. Nagyon nem egyszerû az. És mennyire érné meg a befektetést, ha az aláírások nem köteleznek senkit semmire. Majd azt mondanák hogy "orosz hackerek/botok" hamis aláírásai. Manapság mindenki "orosz troll" aki nem ért egyet az itteni Demokrata párttal. Ami érdekes, hogy már a 444-es magyar FB posztok alatt is orosztrollozás megy. Sajnos nem igazán ér semmit az aláírás. Talán állami és megyei szinten lehet vele kezdeni valamit, hogy ha elég sok az aláírás, akkor X kérdésben fel lehessen tenni valamit a szavazólapokra.
Nem tudom, szerintem a zavargás ügy nem az online aláírásokkal fog megoldódni. Talán a kormány sokall be rajta teljesen, vagy a városiak elkezdenek perelni a rendõrség fellépéséért, vagy egyre inkább megindul majd a másik oldalon a tüntetés, ami talán komolyabb összecsapásokba is torkolhat. :hogymi: Egyre inkább kezd átterjedni a dolog kisvárosokra is, úgyhogy az utolsó is teljesen elképzelhetõ.
De most az utcai n*ggerek tulajdonképpen mit akarnak még augusztusban? Már elfogytak a plazmatévék, nem?
Azt értem, hogy a "megrendelõk" húzni akarják a dolgot a választásokig, de mivel tudják még utcán tartani a nomádokat?