Ne csigázz minket tovább, lássuk a videót! :)
Printable View
Ne csigázz minket tovább, lássuk a videót! :)
Csak nem megismétlõdött a házatok elõtt a roswelli incidens??
Még nincs videó, szereltem tegnap egy csomót. Ha nem 2millió fok lenne, akkor kicsit tökölnék odakint, de lehet hogy csak késõbb lesz videózás. Majd kiderül. :)
Egy saját videó hétvégére:
Motorvásárlás horror sztori
https://www.youtube.com/watch?v=0o9JN-wlB_I
Most már kezdem érteni hogy miért van az hogy minden évben levágjuk a kis fákat a hátsó udvaron, mégis mindig újranõnek. Elkezdtem õket kihúzni, de úgy néz ki hogy egy nagy gyökér van amibõl kinõnek ezek. Húzom ki, egyik oldalon is jön a gyökér mintha kábelt húznék ki a földbõl (homokból), és a másik oldalon is. Aztán húzom, jön kifelé a fa is, húzom tovább, a másik fa is jön vele együtt, stb. :hogymi:
Hajtok 40-el, 70 van kiírva maximumra, de ugye ott egy híd ami elõtt érdemes lelassítani mert elég balesetveszélyes. Indexelek, ráfordulok, erre egy piros kocsi jön mint az állat, nem lassítana a világért sem, szerintem 70 felett, a szûk hídon, k-va közel hozzám hogy majdnem súrolta a kormányt és még van pofája rám is dudálni. Az ilyen tetvek miért nem járnak inkább busszal vagy biciklivel? Jogosítványt kapott, de agyat azt nem. Érdekes hogy ez az idióta volt az elsõ, pedig már jó párszor hajtottam ott és eddig az összes autós látta hogy mi van és felfogta hogy valaki robogóval megy át a hídon. Annyira nem bonyolult, de ennek nem sikerült felfognia a látványt... :mad:
Azért még beértem a boltba élve. Vettem motorolajat, lisztet, nagy zacskó rántott húst, bödön tejfölt, ugyanannyi túrót (palacsinta készül!), chipset az asszonynak, meg egy zacskó facsavart, házjavítgatáshoz.
Múltkor ugyanígy voltam, csak egy szûkebb úttesten, nem hídon. És cajgával. Elsüvített mellettem és teljesen indokolatlanul, izomból dudált közben. De olyan hirtelen, hogy nagyon veszélyes volt, nyilván nem számítottam rá, hogy tenyérrel rámtülkölnek ok nélkül.
Hídon meg olyan volt anno, hogy késõ este, nyugisan tekertem haza a munkából. Szintén ment el mellettem a kocsi. És az anyósülésrõl a részeg csaj (de nem biztos, hogy részeg volt) direkt kidugta a fejét, és ahogy jöttek el mellettem közel, rámordított. Szándékosan, hogy megijesszen. Simán borulhattam volna. Utána még vigyorogva nézett, gondolom nem én voltam az elsõ, akivel ezt csinálta. Úgyhogy résen kell lenni, ilyenekre is számítani kell.
Nem tudom amúgy, hogy hova sietnek mindig az emberek. Fõleg városon belül. Akárhol ott vagyok bringával egy teljesen vállalható idõ alatt, és nem is kell hajtanom. Most néztem ezt a videót. Egyetlen akcióban tizenhét sofõrt kaptak el azzal, hogy a leállósávban hajtott össze-vissza az autópályán. Hova megy?? Hova siet ennyire? És tizenheten...
Én is arra gondoltam tegnap, hogy ha az egyik autós rádudál a másikra, akkor maximum az ijedségtõl behúzza a nyakát és annyi. Viszont ha biciklisre vagy motorosra dudálnak, akkor elkapja a kormányt, elesik, gerincét töri, bezúzza a fejét, kocsi alá esik, meghal.
Tanítják azt az autós-iskolában hogy miért nem szabad motorosra és biciklisre dudálni? Vagy annyira nem ér semmit hogy még ezt sem tanítják? :confused:
Szerintem amúgy a magyar büntetõjog alapján mindkét általam írt eset veszélyeztetõ bûncselekmény volt.
Kint töltöttem a nap egy részét, fotóztam, videót készítettem. Ha minden jól megy, pénteken fel tudom majd tölteni a motoros videót. Még egy kis tesztkört is tettem vele.
Tanitani nem tanitjak, legalabbis Canadaban, de ep eszu ember felmeri a veszelyt, a masik emberre es ugy cselekszik. Csak az a baj, hogy tobb agyhalott vezet mint normalis. Azert is nem ertem ezt a viselkedest, mert ha en a 40 tonnas szerelvenyt le tudom lassitani es kikerulni a masikat, ugy hogy ne ijedjen meg, akkor barmilyen kisebb jarmu le tudna lassitani. Csak gyoker redneckek csinaljak ezt. Nekem meg meg is szoktak koszonni.
Mondjuk ha en dudalnek ra akkor meg is suketulne. A legkurt 130 decibel
Ez jó hülye nap volt...
Másfél órám volt hogy beérjek a hivatalba motorpapírokat intézni. Ok, rohadtul messze van, meg nem vezet oda egyenes út, ami odavezetne az állami út, tehát robogóval nem mehetek rajta. Marad a sok kis kacskaringós út és utca. Nem gond, van térkép, van GPS, majd odatalálok. A szokásos útig nem is volt probléma, aztán mentem elõre, csak nem jött az az út aminek kellett volna. Aztán megálltam és néztem a GPS-t, napsütésben alig láttam a képernyõt, de amit láttam az se volt túl nagy segítség. Amerre jónak tûnt az irány, arra kezdtem menni, mentem és mentem, aztán végre láttam egy nagy épületet. Na mondom ok, ez lehet a nagy parkkoló ahonnan a hivatalig gyalogolok majd. Tévedés, egy iskola volt. Újra elõ a térképet meg a GPS-t, francot se láttam belõle. Visszafordultam, mert mondom ezt bebuktam, lekéstem, a hivatal bezár. Aztán meg nem találtam meg a visszafelé vezetõ utat sem.
:huuu:
Össze-vissza tekeregtem mint egy kígyó. Úgy éreztem mintha elnyelt volna egy fekete lyuk, vagy egy féregjárat és kiköpött volna egy teljesen ismeretlen helyen. A térkép szerint láttam hogy a számozott utcák szerint merre kellett volna mennem, ott nagyjából kezdtem eltalálni a dolgot, majd leálltam. A GPS-be betápláltam a hazautat, és úgy tûnt hogy nem vagyok rossz helyen. Kicsit tovább berregtem, mire végre megláttam egy ismerõs dolgot, onnantól nem volt gond.
Aztán itthon néztem, az egyik utcánál rosszul fordultam le, azért tévedtem el teljesen. Ráadásul ahogy néztem az iskolánál viszont ha lekanyarodok, akkor jó felé mehettem volna. Igaz, lehet hogy már úgyse értem volna oda idõben.
25 km és másfél óra a nagy semmiért.
:duhos:
Eleve nem értem hogy miért kell a hivatalt a városhatárra tenni ahol kizárólag az autópályán lehet ráfordulni. Nem lenne ésszerûbb hogy mondjuk a Posta közelébe tegyék?
Én úgy tudom, hogy az USA-t aotós közlekedésre tervezték. Tehát aki nem azzal közlekedik az szívni fog. Ugyanez a mûvelet úgy nézett volna ki kocsival, hogy beülsz, bepöttyinted a waze-ba az útvonalat és ott vagy 20-25 perc alatt. Látod a navit, mert a kocsiban látni.
Amúgy én is csináltam kb ilyet, mint amit most írtál. Az volt utána a gondolatom, hogy jó béna voltam. Ugye olyan eleve nincs, hogyha készülsz rá, akkor nem tudod leárnyékolni a telefont, vagy GPS navigációt, hogy rendesen lásd. Innentõl mér csak az a kérdés, hogy milyen gyakran állsz félre megnézni. De ez már egy tanulási kérdés, ha túl ritkán állsz félre, akkor sokat mész pluszba, mert túlmész, rossz helyen kanyarodsz. Ha túl gyakran állsz meg, akkor veszteggeted az idõdet a megállással. A gyakorlással amúgy javul a funkcionális memóriád ebben a kérdésben. Még egy trükköt javasolok: otthon nagy képernyõn jól megnézni az útvonalat és néhány kulcshelyen utcaképet nézni a google-bõl és azt megjegyezni, hogy ott merre.
Aliexpressrõl amúgy olcsó a navitartó, a robogó tükrével lehet általában felfogatni, van olyan, ami bizalomgerjesztõbb, mint a többi. Én vettem, volt hogy használtam. Ezekre tudsz tenni árnyékolót kartonpapírból, vagy bármibõl, gyárilag az olcsókon nincsen. Ami még segíthet a futáshoz készített karra rögzíthetõ telefontartó. Menet közbe nem látod általában, de megállva gyorsan le lehet olvasni, nem úgy, mintha zsebbõl, vagy táskából kell elõtúrni.
Amúgy ez itt talán off, a robogós topicban lehet jobb helye lenne.
Ha a fejlõdési szándék erõs, akkor már csak a gyakorlat teszi a mestert!
Az mûködik mobil nélkül is? Mert nekem az nincs. :haha:
Amúgy biztosan jó lenne, mert a GPS-en nem lehet beállítani hogy a mellékutcákon jelölje ki az útvonalat. Mindig a nagy és gyors útvonal az amit kijelöl, amit kocsival lehet menni, de robogóval nem. Google maps-en az nem probléma.
Megint jól jártam...
Más útvonalon mentem, nem tévedtem el. Átomotorztam a városon, aztán gyalog kellett mennem még másfél kilométert. Tûzött a nap rendesen én meg izzadtam. Végre odaértem, az ajtó nem nyílik. Kijön egy nõ, mondja hogy idõpont van-e. Mondom milyen idõpont. Nincs. Erre mondja hogy akkor menjek haza. Mondom neki hogy messzirõl jöttem, ráadásul gyalogoltam is egy csomót. Mondja hogy mindegy, ez van viszlát. Újra másfél kilométer, aztán motor haza. :huuu:
Hogy a búsba kérjek idõpontot? Ha zuhogó esõs idõpontot kapok, akkor úgy menjek oda? Ráadásul hétfõn lejár a regisztrációja a motornak, akkor ha keddre adnak idõpontot akkor mit csinálok? Gyalog menjek vagy mi? :huuu:
Mindent agyonbonyolítani. Ez nem a vírus, ez csak simán hülyeség. Eleve alig voltak ott néhányan, miért nem engedtek be? Azt mondta a nõ hogy õk be vannak táblázva. Akkor miért csak 2 kocsi állt ott?
Sõt. Nem kapok idõpontot. Az asszony robogójára még 30 napja jó az okmány, a másikra meg ugye nincs is. De két és fél! hónap várakozási idõt írnak. Ezek hülyék? És mégis okmányok nélkül és beregisztrálás nélkül hogy használjam a jármûveket?!
Április 30.-án járnak le minden évben a regisztrációs izék. Ezt a vírus miatt meghosszabbították szeptember 30-ra. Viszont Novemberre lehet idõpontot kapni a hivatalba. Felmerül a kérdés hogy akkor egész novemberen lejárt okmányokkal autóznak és motoroznak majd az emberek? Illetve aki jármûvet vesz azzal mi lesz? Mindenki a garázsban tartja és nem fogja használni, mert lehetetlen bejutni a hivatalba okmányokat szerezni hozzá?
Ok, megoldódott. Ma reggel 8-kor újra megpróbáltam következõ munkanapra idõpontot kérni. Erre adtak aznapra, 10-re. Gyorsan felöltöztem, odamentem, elintéztem, hazajöttem. Kész.
https://i.imgur.com/VLP03ve.png
Tegnap rendeltem étel-féléket, felmentem a bank weboldalára, bejelentkeztem, erre látom hogy valaki vásárolt valamit, de nem mi. Viszont a mi kártyánkkal. Ok, a múltkori esetbõl már tanultunk, semmi pánik, hívtuk a bankot. Mondták hogy telefonáljunk majd reggel, megadtak egy számot. Felhívtuk, mondtuk mi a helyzet, letiltották a kártyát és küldenek másikat, a pénzt meg nem engedik át hanem a vásárlást megakadályozzák és a pénz nem lesz tõlünk levonva.
Nem tudjuk hogy hogy szerezték meg, mert ez még csak nem is a hitelkártya volt amit használunk, hanem a bankkártyánk amit nem szoktunk használni. Legutóbb 2 hónapja volt használva, de olyan helyen ahol már évek óta használtuk. Májusban meg korábban párszor a benzinkúton, de ott is ritkán. Meg pizza volt vele rendelve, egyszer, egy mobil appon keresztül.
Szóval gõzünk sincs hogy mikor és ki juthatott hozzá a kártya adataihoz. De bárki is volt, több mint 2 hónappal ezelõtt szerezte meg, ez biztos.
Mindegy, a bank megoldotta a problémát.
Ez durva... Az jutott eszembe, hogy ha lenne mobilod, akkor van ilyen banki sms szolgáltatás, hogy rögtön jelez tranzakció esetén. (Igaz, én meg azért nem kértem a saját bankomtól, mert drága.)
A vásárlás viszont most volt? Akkor nagy mázli, hogy ha 2 hónapja szerezte meg az adatokat, és nem szoktátok nézni a kártyaforgalmat, hogy 2 hónap alatt nem nullázta le a számlát. De vajon miért csak most használta?
Én minden nap nézem, úgyhogy rögtön látom ha valami gáz van. Amikor a másik kártyával lett ilyen gond, akkor 3 napig nem néztem meg és egy 400 dolláros lopás már keresztül is ment rajta. (De szerencsére a bank azt is megtérítette.) Az mondjuk jóval keményebb is volt, mert 1600 vagy 2000 vagy hány dollár volt amit összevásároltak vele. Örülök hogy a bankom intézi az ilyen ügyeket és nem hagytak még cserben.
Motoros túrára mentem, majd összedobok róla egy rövid videót. :)
Megindulni látszik az invázió, de egyelõre csak egy felderítõt küldtek be. A macskák 2 nap alatt sikeresen elkapták. Elõször csak a hûtõnél álltak õrt, aztán az egér beszaladt az asszony szobájába, ott kergették. Akkor nem jött össze nekik, de két nap rohangálás után ma már ki volt terítve az egér a nappaliban. Rá kéne jönniük hogy nem érdemes minden évben letámadni a házat. A frontvonal átlépése után rögtön kiiktatja õket a 3 csodafegyver.
:haha:
Gondoltam kimegyek és kivágok egy kiszáradt fát. Láncfûrész megzsírozva, beindítva, kipróbálva, megy. Kikapcsoltam, megindultam az erdõbe. Teszek két lépést a mocsárban, ott egy farönk, nem veszem észre, félfordulatot még teszek zuhanás közben de seggel érkezek a jéghideg mocskos vízbe. Oda a pulóverem, a pólóm, a nadrágom fõleg és a kesztyûmnek is annyi. Ennyi természet elég is volt mára. A nap további részében bent maradok a szobámban és dolgozom egy kicsit.
https://memegenerator.net/img/instan...ck-to-work.jpg
Videó hétvégére. :)
Rendõrsztori 3 - Videóblog #51
https://www.youtube.com/watch?v=b7qqm8EXh4Y
3 tetû 2 nap alatt. Az egyik kétszer jött vissza. Nem tudom mit akarnak, de nézik a házunkat. Az egyik tegnap is megállt itt egy pillanatra, ma meg 5 percre. Az egyik megfordult itt, de lehet hogy az is velük volt. Egy harmadik meg most beállt a lépcsõnkhöz, telefonált, nézte a kamerákat, aztán elhajtott. Mikor észrevettem elõvettem a puskám, de akkor állt ki és hajtott el.
A szemem a bejárón tartom.
DEFCON 1
Ajnye... Mit képzelnek, hogy csak úgy odaállnak sasolni?
Azóta beállt egy kék Jeep is és megfordult. Nem kicsit gyanús. Általában 1 hónap is eltelik hogy valaki megforduljon a bejárónkon, most mi az esély arra hogy 2-en megfordulnak, 1 megáll, majd visszajön másnap és 5 percen át telefonál miközben a bejárónkon áll, majd ugyanaznap jön egy lepukkant drogosnak tûnõ alaki aki a kocsijával a lépcsõnkig hajt, majd telefonál és nézi a biztonsági kamerát... Ez így nem normális helyzet.
Nem gondolják a hülyék, hogy feltûnõ...?
Kinyiffant a mikrohullámúnk, kicsit több mint 4 éves volt. A belseje eléggé nedvesedett és az oldala berozsdásodott az ajtajánál. Rozsdaporos belül, és ha bekapcsoljuk akkor ugyan mûködik, de szikrát szór. Kár, mert szerettem nagyon, de ez van... Vettem egy ugyanolyat, csak 1 mérettel nagyobbat. :)
Az egyik bankom küldött papírt, hogy bezárják a számlát ha 1 évig nincs rajta mozgás, mert az a szövetségi törvény. Fantasztikus, meg az is hogy 10 nappal bezárás elõtt jött a levél. Asszony mondta hogy elintézi, de nem tette, úgyhogy nekem kellett motorral bemenni, alvás helyett. Persze forgalom, tömeg, autók mindenütt. Szétvágott az ideg, úgyhogy inkább elõbb bementem a bevásárlóközpontba és vettem egy csomó kaját. Pizza volt a terv, de vettem 2 kenyeret, vajat, kiló sajtot és nagyon sok szalámit. Ez serpenyõben marhára közel áll a pizzához. 3 flakon kólát is vettem mellé. Meg egy nagy adag olcsó fajta rántott húst. Elleszünk vele egy darabig.
A boltban egy ott dolgozó nõ rám néz és beszél, hogy "látod a polcot? mi vele a gond? szerinted mi a gond vele?"
Nézek rá, nem értem mit szövegel. Mondom "nem tudom"
Tovább magyaráz "mi vele a gond?"
Erre jön egy másik dolgozó a hátam mögül elõlép. A nõ neki szövegelt.
De miért áll a hátam mögött? Két bolond...
Visszafelé a motor nem akart indulni. Jó sokat szenvedtem vele mire sikerült. Megálltam a bankban, betettem egy kis pénzt hogy ne legyen probléma egy újabb évig a számlával.
Megint nehéz motorindítás, de úgy már nagyjából hazavergõdtem. Bár egyszer még leállt. Azt hiszem ideje az olajcserének is, meg talán veszek egy 4 gyertyás pakkot is, az olcsó és jó ha van néhány a háznál.
:haha: Miért nem adtál neki tanácsot, hogy hogyan lehetne praktikusabban elrendezni a polcot?
Ez melyik motor, amelyik vacakolt?
Az asszony arany színû motorja.
Ja, elég hülye helyzet volt, tök olyan volt mintha nekem beszélt volna a nõ. :huuu: Csak álltam ott, néztem a polcon lévõ tojásos dobozokat és próbáltam rájönni hogy mi a gond velük. :haha:
Újabb városi út. Az elején nem indult az asszony mopedja, öntöttem még hozzá benzint, akkor se. Kicseréltem benne a gyergyát az újra. És láss csodát, beröffent. A másik gyertya nem túl mocskos, de úgy tûnik hogy a kis kosz is kosz...
Postánál parkoltam, intézkedtem. Gyalog a boltba, ott bevásároltam. Három kenyér, 2 kiló csirkehús, keksz, és hotdog, majd hazajöttem. Mindjárt ebéd. :)
Lehet utána leszigetelem az ajtót, készülni kell a téli hidegre.
Erre most meg eszembe jutott a hot dog. :jolnezki:
Ilyet szoktunk venni. https://www.walmart.com/grocery/ip/B...16-Oz/10290742
Sosem felejtem el, még tizenéves koromban anyám bevásárolt, vett egy csomó leárazott virslit. Mondta hogy tök jó és hogy nagyon olcsón adták a boltban. Hát, ízre és állagra nem volt rossz, de olyan hullaszagút böfögtünk tõle hogy valami irgalmatlan volt. :haha:
Úgyhogy már tudtuk hogy oka volt annak hogy nagyon le volt árazva.
Néhány gyanús járgány a háznál, biztonsági kamerás felvétel (+ 2 mém a végén)
https://www.youtube.com/watch?v=rpfd7S4fjmg