Nem csak a növényvédõ permetekkel kell számolni hanem a tartósító kencékkel, pl almánál is használnak valami viaszt, így én szappannal szoktam megmosni az almát úgy hogy a végén énekeljen az alma mikor végighúzom az újjam rajta :D
Printable View
Nem csak a növényvédõ permetekkel kell számolni hanem a tartósító kencékkel, pl almánál is használnak valami viaszt, így én szappannal szoktam megmosni az almát úgy hogy a végén énekeljen az alma mikor végighúzom az újjam rajta :D
Nekem van 5 db citromfám évrõl évre több citromot szüretelek róluk , aki teheti neveljen citrusfélét a teraszon megéri , boltba nem nagyon kell citromot venni és 100% vegyszermentes mert én még tápoldatot se adok nekik, hanem érett marhatrágyát + tóvizzel locsolom ami szintén tápanyagokban gazdag . Most tettem ki õket a teraszra eddig teleltek ilyenkor nem túl szépek elég sok levelet ledobálnak de tavasz elején már hozzák a virágokat olyankor nagyon jó illat tölti be a teraszt .
csináltam pár képet a citrusokról , most nem olyan szépek a tél mindig megviseli õket de tavasszal rendbe jönnek .
Csatolmány 1875Csatolmány 1876Csatolmány 1877Csatolmány 1878
Nagyon szépek! :) Pont mostanában gondolkodtam rajta, hogy kellene venni pár citromfácskát! :) Csak, hát nem olcsó mulatság sajnos... :(
Páromnak is fáj a szíve citromfára. Egy kicsit vettünk, szerintem inkább dísz lehet, de lehullott a levele lakásban, ablakban :(.
Tudsz ajánlani fajtát?
A citrusfélék nagyon kényesek a teleltetésre , sajnos én is beleestem az elsõ években sok hibába az egyik legszebb narancs fám rá is ment . A legfontosabb ,hogy télen fûtött szobába teleltetni nem szabad, mert az szinte biztos a fa halálát okozhatja . Ha van olyan helység télikert garázs ahol a hõmérséklet a legnagyobb hidegben se megy -1 fok alá akkor ott lehet teleltetni a fákat . Az is fontos ,hogy világos helyen kell teleltetni sötét pince vízóraakna stb... kilõve . Elõszoba , lépcsõház nyári konyha világos garázs a megfelelõ teleltetõhely . És a huzatra is kényesek :) Viszont ha megkapják a törõdést akkor egész évben biztosítva van a C-vitamin természetes formában . Metszéskor szokták gyökereztetni a fás szárakat de én nem javaslom mert hosszadalmas kétséges sikerû és mire abból termõ fa lesz megöregszel :) Kertészetekben már elég sok félét lehet kapni , olyat érdemes venni ami már terem és látni a gyümölcsét el tudod dönteni ,hogy megfelel e . Fajtákat nem ismerem rengeteg van mint az almából .Idén szeretnék két három banánfát is venni ha ügyesen csinálom akár termõre is fordulhatnak .
Köszönjük szépen! Hasznos volt, amit a teleltetésrõl írtál! :) Szerintem csak veszek majd egyet és megpróbálkozom a tartásával... Ha 1-2 évet kibír, akkor jöhet a többi! :)
"Nincs még kicsit korán a kihelyezéshez? vagy éjszakára beviszed még? " a citromfák alkalomszerûen a -3 mat is kibírják , de mostanában éjszaka nálunk 0 alá nem ment a hõmérséklet , egyébként figyelem az idõjárást ha úgy alakulna ,hogy visszajönnek az éjszakai fagyok akkor beteszem a garázsba õket éjszakára . Viszont rengeteg plusz idõt nyerek a korai tavasszal , a nappali napsütésben már érnek a zöld citromok , és az egyik fán már virágkezdeményeket is láttam .