Eredeti hozzászóló
Grafitos
No és mi van akkor, ha az én BOLom néhány 100 kmre van...
ezt írod: "de akkor a végén arra eszmélsz, hogy "viszel mindent" cuccod tornyosodik a hátadon... de ez egy másik topik témája.. mert a BOB nem errõl szól"
A BOB, attól még hogy egy hátizsákba divatos összepakolni nem feltétlenül van a hátadon...a BOL elérésében, vagy a veszélyhelyzettõl legtávolabb haladásban segíthet egy BOW is (tehát egy jármû) Általában ez a helyzet...gondolj bele, hogy a BOB alapvetõen azért van, azért tartjuk összepakolva, mert nincs idõnk szarakodni vele, tehát a gebasz hirtelen tör ránk, ott ahol lakunk...
Következésképpen szeretnénk ettõl a bajtól, mihamarabb a lehetõ legtávolabb kerülni. Ki lenne az, aki nem próbálna meg egy gyors utata választani a menekülésre és inkább nekiállna túrázgatni a hátán 3 napi cuccával? Remélem senki....a lényeg, hogy minél gyorsabban felmérd a helyzetet és elsõ körben próbálj meg valamilyen jármûvet igénybevéve elhagyni a veszélyzónát...
Lehet az kocsi, motor, bicaj, vagy ha ki akarod raboltatni magad, egy bevásárlókocsi..:D
Szóval szerintem a BOB félreértelmezése az az állítás, hogy csak a hátadon szállíthatod és errõl szól..aztán kész..
Én elsõ körben autóval tervezek lépni, pa ez nem lehetséges, bicaj, aztán gyalog...ha rákényszerülnék egy néhány 100km-es gyalogtúrára, biztos nem hagynám ki a tûzgyújtó felszerelést...