Írtam már korábban, de most a téma kapcsán ismét csak rá kell jönnöm, hogy anyám a legnagyobb prepper, mert õ már vagy 10 éve a használt fürdõvízzel önti le a wc-t. :)
Printable View
Írtam már korábban, de most a téma kapcsán ismét csak rá kell jönnöm, hogy anyám a legnagyobb prepper, mert õ már vagy 10 éve a használt fürdõvízzel önti le a wc-t. :)
Ha egy ember a vödröt használja napi 2x, az vagy 20 liter. Havi 600 liter.
4 fõs családnál 2400. Az már egy komolyabb mennyiség.
Nem kell a tíz literes vödör teljes tartalmát beleöntened. Csak a kupac mögé kell célozni!
Még jobb, hogyha a klotyópapírt rádobva a rakás hátsó oldalára, onnan a wc kefével tisztán letolod a végterméket a lyukba.
Azután a vödör víz fele is elég, hogy átcsússzon a bûzzáró kanyaron. Gyakoroltam vízhiánykor és kisnyomású klotyókkal.
Ez a mennyiség Magyarországon, csatornázott helyen, éves szinten olyan 30 000Ft, ami már olyan összeg, hogy érdemes átgondolni. Milyen jó kis felszerelést lehet venni ennyi talált pénzen. :)
Alomszék.
http://farmgirl.blogter.hu/tag/alomszek
nos bár kényes téma és pazarlónak is tûnök de sokat voltam afrikában ahol nincs mindenhol papir így én is leszoktam róla. megoldás 1,5 L flakonba víz és megmosod. így az öblités egy része is megtörténik. kis gyakorlás után könnyen megy.
Penny Marketben most 30 Ft/gurigáért van a 3 rétegû. Elmentem múlt hét vasárnap venni 4 csomaggal, mire hazaértem látom, hogy jött Penny-s újság, nézem, a budipapír amit vettem 2 nap múlva 40%-al (-160 Ft/csomag) lesz leértékelve. Egy cifra káromkodás bizony kicsusszant a számon.
Szóval menjetek a Penny-be budipapírt venni, mert most rohadt olcsó! :)
Amúgy a konzervek is sokszor baráti áron vannak a fenti üzletben. Persze ez nem reklám akart lenni. :)
Egy darabig voltam Afrikában. Mr. bedu a sivatagban egy marék homokot használt. Aztán kiszúrta, hogy én papírt. A másik oldala szerinte még használható volt. De ezt csak szigorúan bal kézzel tette. Tudod az Iszlám!
És ez nem vicc!