Érdekes, hogy itt még nem említettem, pedig 2-3 éve vesszõparipám, hogy ugyanolyan csapdát készítenek elõ, ami a svájci frank esetében volt.
-Az alapkamatok irreálisan alacsonyak az egész világban így nálunk is. Ez nem marad így örökre egyszerû gazdasági törvényszerûségek miatt. Semmi nem marad örökre szélsõséges állapotban.
-Az amcsik elkezdtek kamatot emelni, ahogy várható volt. Ez magával fogja hozni a többi ország kamatemelését is, mert mégiscsak a dollárral kell versenyezniük, ami nem könnyû.
-Irdatlan tempóban emelkedik az átlagbér és ezt bérinfláció fog követni. Ennek egyenes következménye lehet a kamatemelés, hogy ezt a folyamatot megállítsa.
-Hatalmas mennyiségû pénzt nyomtattak, ami gerjesztheti majd az inflációt. Hogy ez nincs így egyenlõre az a világgazdaság fõbb régióinak egy jó indikátora. Csehül állnak.
-Ami a svájci frank esetében a 190 árfolyamos biztosítás lehetõsége volt, az most a fix kamat lehetõsége (magasabb kamatért cserébe) Egyikkel sem él a hitelfelvevõk nagy része, mert az csak "felesleges pénzkidobás".
-a gazdasági növekedésünk nagyrészt az uniós források miatt van. Amint ezt elzárják, akkor nagyobb kockázatot jelentünk majd a befektetõknek, amit nekünk magasabb kamattal kell majd honorálnunk. Ez legkésõbb 2020-ban elkezdõdik. Úgy tudom, de javítsatok ki, hogy a következõ 7 éves uniós költségvetési tervben már nem szerepelnek ezek a támogatások hazánk részére.
És egy cikk, hogy mostanra már kezdik nagyon finoman kapargatni a témát, most, hogy már szinte mindenki újra nyakig eladósodott.
http://index.hu/gazdasag/2017/08/02/...at_lakashitel/
Valaki elárulná nekem, hogy mi akadályozza meg a forintot abban, hogy 20, 30, vagy akár 100 százalékos legyen az alapkamat? Ha beindulnak a fenti folyamatok, akkor ez igen gyorsan végbemehet.
De azért köszönöm szépen a 10%-nál a jellemzõen 50% körüli törlesztõemelkedést is.