Tudok, csak a tej jobban lemegy. Igaz, a többségnél ez a sörre igaz. :haha:
Printable View
A Brahma Kumaris World Spiritual University keretein belül radzsa jógáztam. Indiai az alapító.
Ennek ellenére nem támogatták a tej fogyasztását. Sõt kifejezetten károsnak tartották.
Az az érdekes, hogy a jelenlegi hivatalos tudomány pont a tejivás mellett kardoskodik. Nagy a hatalma a tejipari cégeknek. Pontosabban, hatalmas a haszon ebben az ágazatban.
Ha számodra jó, amit csinálsz, akkor csináld.
Bár igen valószínû, hogy azért vagy képes több litert meginni a "tejbõl", mert valami mesterséges tákolmány, ami tehenet nem igazán látott. :)
Szerencsére ezt elég egyszerû kideríteni. Nekem a házi tej, amit felforraltam, csírátlanítottam, legfeljebb három napig volt jó hûtõben tárolva. Ha ennél jelentõsen tovább (4-5 nap belefér, gondolom) el lehet tárolni, akkor bizony abban kevés az élõ anyag. Egy hetes tejet már nem innék meg jó szívvel.
Most insant-tejcukros tejet iszom. Régen amerikai boltit ittam, ami JÓVAL sűrűbb a magyar bolti tejnél. Otthon boltit ittam, de voltak évek amikor az utca végéről hozták a tejet, a tehenész házaspár adta 100 Ft/literét. Ha jól tudom minden nap hoztak 2 litert, heti 5 napon át. Az is legurult rendesen, bár érződött rajta hogy másféle és jobban lehetett belőle kefírt is csinálni. De pont ugyanúgy legurul(t) az összes, akár vizezett boltiról volt szó, akár közvetlen a tehénfejés után hozták házhoz.
A tudomány 5 percenként váltogatja hogy mi a jó és mi a rossz. Ahogy említettem, eljátszották ezt néhányszor többek közt a hússal és a tojással is. A tudomány jelentős része most azt mondja hogy a tej rossz, egy része meg azt hogy a tej az rendben van. Én meg iszom, mert jól érzem magam tőle és pozitívan hat rám. Ahogy a tojás is. Kis húst is eszek, de már nem olyan sokat. Halból jóval többet eszek mint régen, de a halra is azt mondják hogy rettenetesen mérgező meg minden. Ha azt venném alapul az étkezésemben hogy mire mondták eddig azt a tudósok hogy ártalmas, akkor 2 héten belül éhen halnék. :)
Instant tejpor. Szerintem nagyjából az, amit a '80-as években is lehetett venni az ABC-ben kis tasakokban, csak ez nincs telenyomva cukorral mint ahogy az volt. Végül is szárított tej, nyakon kell önteni vízzel, összekeverni és annyi.
https://www.walmart.com/ip/Great-Val...64-oz/10415475
hibát dob
azt hittem flakonos vagy valami ilyet iszol
csapvízzel öntöd fel?
Jó?
(Ok, javítottam a linket.) A sima tej sokkal drágább és nem hozzák ki házhoz. Igen, csapvíz rá, összekeverem és kész. Nekem jobban ízlik mint a bolti, inkább hasonlít a magyar tejhez mint az ittenihez. :)