-
Csak kiégettem a sport kipufogót. Benzin bele hagy égjen, kompresszorral jól megnyomatva. Oda-vissza kétszer.
Megvolt a lángszóró érzés a két méteres lángcsóvával. :D
Ehhez a kipufogóhoz viszont nem jó az extra nehéz görgõ szett. Lehet vele játszani. Van három különbözõ súlyú készletem...
-
Motortéma, vlog.
Videoblog #43 - Kismotor vizsga Amerikában
https://www.youtube.com/watch?v=J-wJeYJiskE
-
Megvolt az első utam a városba, tankolni. 2 dollárért (600 Ft) és majdnem tele is lett vele a tankja. És nem is a legolcsóbb lett beletöltve. Azt írják hogy 160-200 kilométert is elmegy tele tankkal.
A sárút után először gurultam vele kövesúton. Érezhető a különbség. Végsebesség tesztet próbáltam de 60 km/h-nál visszább vettem. Többet nem is foglalkozok vele a lényeg annyi hogy 60-at is megbír. Amúgy a 30 km/h az amivel a leglazábban suhan, akkor rázkódik a legkevésbé és akkor van a legsimább hangja is.
-
Nagy lépés az, ha jobban tudsz közlekedni, hány sztoridat hallottam komoly menetelésekrõl a legegyszerûbb dolgokért, a bringás cécókról nem is beszélve
-
Megint bementem a városba, ezúttal esés nélkül. Az egyik legnehezebb dolog az index, de ezúttal folyamatosan csak arra koncentráltam, úgyhogy nem felejtettem el. Ha kocsit látok ideg vagyok rögtön, mert sose lehet tudni mi van a fejükben. Előzni akar vagy inkább araszol a hátam mögött és szid hogy lassan megyek? Az ok, amikor tűrhető az út és nagy ívben kerülve előznek. A kereszteződéseknél mindenki úgy megy ahogy akar, nem látok benne semmilyen logikát. Annak van elsőbbsége aki megindul. Ok... Az egyik helyen bementem egy parkolóba megfordulni, erre egy busz megállt az úton és utad adott. Na ott 100% hogy nem nekem volt elsőbbségem. Akkor miért állt meg? Semmi értelme. Elvergődtem a boltig, mondjuk ilyen időben se az ujjaim, se a kezem nem nagyon működtek. Tiszta sötét rózsaszín volt mindkét kezem. Ok a 0 fok körüli idő, de ebből így nem lesz Januári-Februári-Márciusi városba motorozás. És nem csak azért mert én fagyok a motorra.
Pöccre indult mikor kitoltam a házból, de 15 percet bent voltam a boltban, mire kijöttem már nem indult. Ok mondom, mindegy, eltolom a Postáig, közel van, meg a bonyolult forgalmas helyekkel legalább nem kell foglalkoznom.
Postán intézkedtem (hogy mi volt ott, azt hagyjuk, hosszú). Aztán jött az imádkozás hogy induljon. Mondjuk sokkal könnyebb volt mint a múltkor. Gyújtás le, 5-10 pumpálás a berúgókarral, gyújtás vissza, fék befog, gázkart kicsit visszább húzom 1/3-adra, rúg. Kellett neki néhány próbálkozás, de jóval gyorsabban indult mint a múltkor. Ezúttal más útvonalat választottam visszafelé, mert a "nagy" kereszteződésben vannak kocsik, meg minden lámpa csak villog, az egyik oldalon a piros villog, a másikon a sárga, semmi értelme annak se. Inkább mentem egyenesen, hogy ne kelljen kanyarodni és a következő utcán fordultam le ahol nincs lámpa.
Visszafelé nem volt gond. A kezem nem fázott annyira, húztam neki egy kicsit, meg kétszer olyan gyorsan jöttem a föld- (illetve jég) úton is. Gondolom hogy a kezem nem volt úgy szétfagyva, így könnyebb volt navigálni és biztos volt a helyzet a nyeregben.
Leteszteltem a csomagtartót is. Kényelmesen belefér 2 kenyér. :haha:
-
Gratulálok, szerintem jó nyomon vagy!
-
Szia,
Kesztyu jo dolog, legyen meleg es mindenekelott szelallo kesztyud a teli motorozashoz. Az se art, ha fizikailag eros (pl. kevlar) es ved egy esesnel, de remelhetoleg keveset esel es sokat motorozol, szoval a meleg szerintem fontosabb.
Persze ez minden mas ruhara is igaz, de ugy olvasom, hogy a tobbi rendben van.
Azon ne csodalkozzal, hogy vannak udvarias emberek, akik elengednek akkor is, ha nem neked van elsobbseged. Ez Magyarorszagon is elofordul, de szerintem az USA-ban sokkal gyakrabban.
Bel
-
Az asszony a nyáron egy motoroskesztyűvel állított be, találta az úton. Valami jó minőségű cucc, pont L-es, tökéletes méret. Igen jól jön a hidegben.
Térdvédőt szoktam hordani, megvan a sárga sisakom is, meg mellényt is hordok. A könyökvédő talán zavaró lenne, meg hidegben lehet fel se menne a kabátomra, de tavasszal annak is adok majd egy esélyt. :)
Elsőbbséget és biztonságos vezetést tekintve annyit hozzátennék, hogy Magyarországhoz képest itt rengeteg a megkarcolt, behorpadt autó. :haha: Ezért is figyelek nagyon.
-
E10-rõl egy kis beszélgetés:
https://www.youtube.com/watch?v=gBXCAY_zBS4
Kipróbálom ezt az "üzemanyag tartósítót" az áramfejlesztõbe.
-
Itt a tavasz, úgyhogy indulhat a motorozás. :)
Egész télen kinn állt a gép, letakarva. E10 ide vagy oda, a régi trükkel, a levegõszûrõ nyílásának elzárásával pillanatok alatt indult a moci.
Viszont a sportkipufogóval még mindig nem volt az igazi a teljesítmény, hiába cserélgettem a görgõket.
Úgyhogy fogtam a régi dobot, amivel megy, mint a golyó, csak szétszakadt benne és csörög a katalizátor, szétvágtam a végénél, kimûtöttem belõle a felesleges részeket és újból összevartam ívvel. Az anyag elég vékony, a legkisebb áramerõsségnél is égette, néhány órámba belekerült a mutatvány. Masszív lett a hegesztés, de adja a korai MadMax stílust. :D
Délután ki is próbáltam, megy mint a meszes, a 120 kilómmal. :D