Ahogy Traveller is mondta: csak tudni kell a helyét a dolgoknak. Viszont azt veszem észre, hogy az emberek nagyon jók abban, hogy meggyõzzék saját magukat arról, hogy az adott dolog miért kell nekik. Pár évente való költözésre fel lehet bérelni egy szállító céget. Egyszeri alkalomra egy kisteherautó sokkal kevesebbe van, mint addig is fenntartani egy autót. Ez hülyeség. A munkára használatos autókat ellenben megértem. Nem is ilyenekre értettem. Mondok egy példát és akkor gondolom érthetõ lesz mirõl beszélek: ismerek egy srácot. Van neki egy 650 ezres montija. Mindenhova azzal járt. Amióta azonban megkapta az elsõ autóját még suliba is azzal hordja a seggét, ami mindössze 4-5 km-re van a házuktól. Minek egy 18 éves kölöknek autó arra, hogy suliba járjon ilyen rövid távokon??? A csilliárdos bringa meg azóta ott rohad a garázsban.
Én hat évig bringával közlekedtem Dublinban. 1 milliós város. Sok hülye lengyellel, akik pont úgy vezetnek, mint mi magyarok. Mégsem ütöttek el soha. Plusz barkácsáruházakból szállítottam is mindenfélét a házig. Sosem volt ezzel bajom. Plusz még munkába járni is sokkal könnyebb volt vele, mert amíg a sok zombi rohadt a reggeli csúcsban, addig én elsuhantam mellettük és negyed óra alatt bent voltam a cégnél. Te hova akarsz 240 percig tekerni? Az négy óra hossza.
Az idõjárásról meg csak annyit, hogy az igaz, hogy szakadó õszi esõben nem a legfaszább tekerni, de erre találta ki az emberiség a különféle ruházatot. Télen pedig a csinál magad résznél belinkelt szegecses gumival minden gond nélkül elmentem akárhol úgy, mintha csak homokon tekernék.
Azzal pedig, hogy ennyire rászoktunk az autóra és már legszívesebben klotyóra is azzal menne egynémely birka, tönkretettük a tömegközlekedést. Ezért számoltak fel rengeteg vonalat és most már az sem tud eljutni A-ból B-be, akinek tényleg nem volt más választása.
De, mondok egy nagyon érthetõ példát, hogy mennyire is szeretik az emberek meggyõzni magukat, hogy kell nekik az autó és hogy szerintem nem minden helyzetben indokolt. A '60-as években mindössze 11.000 személyautó volt Mo-on. Mára több, mint 3 millió!!! Szerinted ez indokolt? És akkor csodálkozunk, hogy Pesten egyik helyrõl a másikra eljutni két óra hossza?