Nem látszik valami jól, de egész sok cucc belefér.
Csatolmány 516Csatolmány 517Csatolmány 518
Printable View
Nem látszik valami jól, de egész sok cucc belefér.
Csatolmány 516Csatolmány 517Csatolmány 518
Kösz a képeket!
Remélem, mert már nagyon kerestem egy ilyen fórumot :D
Nálam összesen annyi cucc van, hogy elfér a zsebemben (és pár kisebb tartóban az övemen).
De lassan tervek alapján elkészül az EDC táskám (ha meglesz a rávaló)
Egyenlõre bõrbõl van egy (külsõleg) Maxpedition replika táskám
Lassan összeáll az EDC táskám. Teszek föl pár képet.
A súlya most 1,9 kg.
Nekem is ilyen kombinálható oldaltáska lesz: baráti alapon egy M-Tramp B29 táskára tettem szert, mindössze 2000,- Ft-ba került.
Ez a Maxpedition Termite Versipack másolata, nyilván Kínában készül, a Reintex forgalmazza (az õ márkájuk?).
Ránézésre ugyanolyan.
http://img13.imageshack.us/img13/1747/k3il.jpg
Hátulról is szinte ugyanaz, mint a Maxpedition. Mondjuk nekem nem tetszik, hogy nem vehetõ le a felsõ pánt, de ez van, a minta is ilyen.
http://img11.imageshack.us/img11/790/o4gn.jpg
A tartalma pillanatnyilag:
olcsó másolat svájci zsebkés
SRM783
Metabo multitool
Lightstick
(Silva helyett jav.) Recta minikompassz
gázos öngyújtó
tollak
tablet+tok+kábel+töltõ
irattárca
miegymás :)
http://img534.imageshack.us/img534/7505/7lug.jpg
Nekem fontos volt, hogy a tablet beleférjen, ez a méret 15x22-es, ami meghatározta, hogy milyen táska jöhet szóba.
Ezen kívül, mint látszik, igyekeztem a lehetõ legkevesebb pénzbõl kihozni. Tesztnek is jó lesz, hogy mit lehet várni ettõl a típustól, a márkának vannak jól sikerült cuccai.
Még jön bele egy kis eü-csomag és pár apróság, a helyük megvan.
szerk.: azt még hozzátenném, hogy CB (Coyote Brown) színben kerestem volna a táskát, de az M-Trampnál nincs, csak OD.
szerk.#2: van egy másik típus is, az M-Tramp B04, amelyik jobban személyhez szabható.
szerk.#3: a saját elképzeléseim mellett érdeklõdéssel olvastam az itt megjelent beszámolókat és merítettem belõlük. Köszönet érte!
Kellene bele még egy napelemes töltõ a tablethez.
Nekem lenne egy kérdésem a Lightstick-kel kapcsolatban: Mire alkalmas a fényerõssége?
Filmekben látni, hogy azzal világítanak, de amit én vettem, annak nagyon minimális fénye volt (arra jó, hogy megkeressem a zseblámpát)
Tervben van... :) Csak még nem kaptam megfelelõ árban, de úgy néz ki, pár hét múlva lesz...
(Egyébként pocsék szar, jobb lenne ebook olvasó.)
Ha tényleg sötétség van, akkor sok mindenre jó. Volt a múltkor éjszaka itt áramszünet, borult ég, töksötét.
Ebben a helyzetben hasznos lenne.
Meg a gyerekeknek jó játék... :)
Kisebb alakítgatásokkal, most már minden benne van a bejegyzésemben, amit közölni szerettem volna... :)
Úgy látom, a hozzászólók többsége külön dedikált EDC táskát használ. Kicsit, könnyût, amibe épp csak a legszükségesebbek férnek bele.
Nekem általában ingben-zakóban kell járnom, amihez nem igazán passzol egy ilyen öv-/oldal-/comb-táska. Ezért én moduláris EDC-t alakítottam ki, ami akár a szokásos, feltûnésmentes fekete utcai hátizsákom egyik zsebébe, akár a heti egyszer-kétszer hordott notebook-táskámba belefér.
A készlet elemei:
- a zsebeim tartalma (tárca, telefon, kulcsok, zsebkendõ, Victorinox Safari Nomad, mini LED lámpa)
- pocket kit lapos fémdobozban (zakózsebben elfér)
- mini elsõsegély készlet
- "maxi kit" (Leatherman Sidekick, erõsebb LED lámpa, jelzõsíp, izofólia, szigszalag, zsinór, pill.rag., spork, gyorskötözõk, tollak, stb.)
- kábel készlet olcsó, kemény szemüvegtokban (MP3 lejátszó, klf töltõ-és adatkábelek, amit rendszeresen használok)
- fél literes Nalgene palack teletömve magvakkal és müzli szeletekkel (ha kell a kulacs, mert nem jutok palackos vízhez, ezek mennek ömlesztve a táskába)
- Kindle
A pocket kit, az elsõsegély cucc és a maxi kit minden nap nálam van, a többit a "küldetés" és az aktuális táska mérete határozza meg.
Persze, elég nagy a notebook táskám is. EDC alatt most csak a túlélés/prepping-orientált cuccokat értettem, de persze minden táskámba bele kell férnie a "normál" mindennapos cuccoknak is (laptop, jegyzettömb, uzsonna, ilyenek).
A lényeg, hogy két-háromféle táskát váltogatok napi rendszerességgel, attól függõen, hogy milyen öltözetben megyek, BKV-zom vagy autózom, mennyi gyaloglásra kell számítani, mennyi plusz cuccot kell vinni - de fél perc alatt bármelyikbe át tudom tenni az EDC cuccaimat. És a lényeg (pocket kit, IFAK, maxi kit) egy túranadrág zsebeiben is elfér, ha casual öltözékben és táska nélkül mennék valahova.
Sokat gyalogolni / tömegközlekedni azért fõleg hátizsákkal szeretek, de a notebook táskát is kipróbáltam már többórás túrán, csak hogy lássam, milyen, ha épp azzal kellene gyalog hazasettenkednem (kb. 16 km). (: