Pl : erdõtûzzel .... :D
Printable View
Pl : erdõtûzzel .... :D
Amúgy katonai túlélõ tanfolyamon tanítják hogyan kell erdõtüzet gyújtani, több fajtája is van attól függõen milyen erõsségû a tûz, avartûz avagy futótûz, ez talán a leghumánusabb de nem a leghatékonyabb technikája az üldözõk lerázásának, mert ugye minél nagyobb tüzet gyújtasz annál kevésbé tudnak követni. Csak tudni kell kordában tartani mert ez elég komoly dolog, avartûznél nagyobb meg már a saját testi épségre is veszélyes lehet, mert erdõtõl függõen elég gyorsan tud terjedni a tûz, gyorsabban mint gondolnánk. De ez is olyan technika amit nem szabad békeidõben használni maximum ha az életünk a tét, akkor is komoly mérlegeléssel.
Ez nem hõkamera hanem éjjellátó amit fejlesztettek:
http://hvg.hu/tudomany/20140218_Megl...benetes_ejjell
survival blanket magyar verzió:
Betörõcske kapucniban téli ruházatban a környezet hõmérsékletét átvéve szép lassan bekúszik a mozgás és hõérzékelõs kisboltba. Esetenként mûködik.
Viccesen hangzik, de a balkánon mi tehenek alatt közlekedtünk. Szó szerint...
Ezt többször elõkapják, de valahogy nem nagyon terjed el :)
pl: 2004-es cikk: Ruhán is átlát a mobilos kamera
Idézet:
Egy japán cég olyan speciális szûrõt fejlesztett ki digitális kamerával szerelt mobiltelefonokhoz, amely lehetõvé teszi azok sötétben való használatát, de akár egy vékonyabb ruhán is "átlátni" vele.
Valahol láttam olyan barkács megoldást, hogy egy ajtó kukucskálóba építhetõ kamera+kijelzõ-re szeretlek infraledekbõl reflektort :)
Hõkamera ellen jó a plexi lap is nem?
Talán mythbustersben láttam hogy kesztyûben maguk elé tartottak egy lapot, és a kamera nem látott semmit :S
Én nem hiszek semmit sem, amit a tv-ben látok. ( Például a házunk felett sem csatázott még egy földön kívüli hajó sem :D ) Amennyiben jó a plexi lap ( bár hõkamera látja hogy a szokott képben van egy tégla folt ami körül enyhén melegebb mezõ van mint a környezete ), sem látom értelmét ugyanis egy akkora plexi ami az egész tested lefedi meglehetõsen macerás hurcolni.