Van egy olyan sejtésem, hogy drága mulatság lenne. Gyönyörû helyen van egyébként.
Printable View
Van egy olyan sejtésem, hogy drága mulatság lenne. Gyönyörû helyen van egyébként.
Egy terepszemlét megér. Beszélj a szántóföld tulajdonosával, vagy gondozójával is. Legelõször érdeklõdj a legközelebbi kocsma csaposánál. Ott megtudhatod a legfontosabbakat akár a vételi ár kalkulációja tekintetében is.
Nem tudnék vele mit kezdeni, aztán, ki tudja miért hagyták el... (volna egy sejtésem)
Meglátod a terepszemlén. Ha szét van rabolva, akkor valószínûleg a cickányok miatt hagyták el. A mûholdkép alapján ez nem nyilvánvaló, mert a fák nincsenek kiirtva. Persze ez lehet, hogy azért van, mert egyelõre van még közelebbrõl hazahordható fa. Másik ok lehet, hogy felhagytak a gazdálkodással az ott élõk, kiöregedtek, stb. Én is így jutottam anno az erdei tanyámhoz, amit akkorra már benõtt az erdõ. Úgy vettem, hogy elõtte 10 évig nem járt oda senki. A háztetõn keresztül nõtt egy eperfa, de az ajtó nem volt feltörve.
Hm, most van aki így satellite-rõl azt mondja nem mezõgazdasági, hanem erdészeti, (fásítás) lehet.. de ez is csak tipp... érdekes.
Ha átvágok azon a dzsungelen biztosan a nyakamon lesz 100 kullancs nap végére. Egyébként tényleg nem árt felmérni a terepet, ha elfogadható áron adják, lehet tényleg megveszem, de egy ilyen terület, fõleg ha tele van élõ gyümölcsfával, nem áll meg 2-300 ezer alatt, annyit meg nekem még nem érne meg, nem tudnám gondozni.
Ne törõdj a kullanccsal, idõnként nézz végig a nadrágodon, aztán porold le õket. Én úgy látom, épület is van ott. Ha lakhatóvá tehetõ, simán megérhet annyit, hogy felhagyj a kertészkedéssel is. Ha tetszik a vidék és a telek fekvése, ne habozz!
Nem tudom mennyire szamitanak erdekesnek de ezeken a helyeken jartam. Churchill 2. vh-s bunkerje Londonban. Brugge kozepkori varos Belgiumban. Tavasbarlang Tapolcan es a Kotenger a Kali medenceben. Angliaban sikerult meg eleg sok turista nevezetesseget megneznem, vidamparktol kstelyokig eleg sokmindent.
Tegnap egy uj helyre sikrult eljutnom. A Jurrasic partvideken voltunk turazni, del nyugat angliban. Erdekes hely aki teheti latogasson el ide.
Ezt a videot keszitettem: https://www.youtube.com/watch?v=l5fQ...YarBxdmaCKojAc
Voltam a héten a Vértesben.
A kék túra, és a fõbb útvonalak mentén rendszeresen(3-5km-enként) jól kiépített menedékek, beállók, sütögetõhelyek vannak, a jelzések egyértelmûek.
Kellemes kirándulás akár családdal is.
Közben teszteltük, 14 kilós zsákokkal-nekünk- kb. 2,5-3 Km/h sebesség a tartható.
Hubert lak
A Hubert lak az Északi Bakony nyugati részén található, volt Eszterházy vadászbirtok. Jelenleg turistaház, közösségi épülettel.
Áram csak aggregátról, ivóvíz nincs, a vezetékes víz nem ivóvíz. Fûtés cserépkályhával, a konyhában sparhelt és gázpalackos tûzhely, a fürdõszobákban fatüzeléses bojler. Emeletes ágyak. Mi kell még egy preppernek, hogy gyakorolhassa a félnomádba hajló körülményeket?
Összeszokott, bõ 20 fõs társasággal mentünk oda gépkocsikkal október végén, 3 napra, kibérelve az egész házat. Ivóvizet, élelmet vittünk, mindennap túra. Két alkalommal a közeli Gyilkos-tóhoz, mely az erdélyire hasonlít, de suvadás helyett mesterséges völgyelzárással hozták létre. A nagytúra pedig kb. 15 km-es volt.
Megállapítások:
1. egy õszi középhegység nem ad elég élelmet, kalóriát az önellátáshoz. Tölgy és bükk termés elvétve (állítólag nem minden évben hoznak termést és/vagy vajon már megették a vadak?), ehetõ gomba akadt (õzláb, pereszke, géva), a szederbokrok már leteremtek. Vadászat kizárható, csak puskával esetleg, vagy csapdával kisebb állatok, valamint hernyók, giliszta, rovarok. Ugyanis egy-két madáron kívül nem láttunk gerinces állatot. A Bükkbe vezetõ utak menti fák (dió pl.) termése gyûjthetõ. Ha valaki itt akar túlélni, 12 havi folyamatos gyûjtögetésre van utalva, és ki kell mozdulnia a hegységbõl is (szántók, gyümölcsösök, falvak).
2. Aggregát: akkor is mûködik, ha szumma 1 villanyégõ üzemel. 4 liter üzemanyag 4-5 órára elég. Ez hosszú távon kifizethetetlen. Így pár nap után kialakul a tyúkokkal fekvés, kelés menetrendje, az ember igazodik a nappalhoz.
3. gyertya, mécses jól vizsgázik.
4. Van egy gomba szabály: vagy 4-5 ehetõ gombafajtát kell legalább ismerni, és a többit nem fogyasztani, vagy a pár halálosan mérgezõt ismerni, és a többit fogyasztani. Túlélõ helyzetben - kell a minimális kalória is - inkább az utóbbi szabály a jó, akár elsõre kiadós hányások, szédülések árán is ...:confused:
5. A kés kevés, kell a balta.
6. javasolható itt egy hétvége, olyanoknak, akik ezekkel a körülményekkel meg akarnak ismerkedni, gyakorolni azokat (tûzgyújtási lehetõség is van).