Én is így vagyok :(.
Printable View
Sokaszor mondták már hogy lessz 3. világháboru.... Szerintem nem most fog elkezdödni... Ha meg igen arra hogy lehet jobban felkészülni???? Van viz tartalék van kaja tartalék mást nem hiszem hogy tudnánk csinálni. Gázmaszkom még sajnon nincs... De ha valakinek van ötlete azt leirhatná!
Szerintem nem lesz semmi, legyen igazam. Mindenesetre élezem a pengéim.
Vegyél tüzifát, az még viszonylag olcsó. Egy cserépkályhával sokáig ki lehet húzni. Szvsz meg az lenne most a legjobb, ha É-Korea csinálna megint egy nukleáris pukit, egybõl leszállnának Szíriáról... talán
Alapvetõen jól / teljesen felkészülni sosem lehet. Miért? Mert az élelmiszer és víz készletet folyamatosan forgatni kell a szav. idõ lejárata miatt (most tekintsünk el attól, hogy 1-5 évig elállnak a konzervek), folyamatosan lesznek új technikák, eszközök, felszerelések amivel jobb esélyed lesz a túlélésre egy adott szituációban. És bármikor szembekerülhetsz egy olyan fenyegetettséggel amire eddig nem készültél fel, a te esetedben ez jelen pillanatban a gázmaszk. A prepperkedéshez (kishazánkban) 3 dolog kell: idõ, pénz és pénz, amerikában gyakorlatilag csak pénz kell hozzá mert ott 1-2 napon belül mindent kivisz a futár, de mire itt beszerzel egy minõségi eszközt...
Meg itt 2-3x annyiba kerül minden... :-(
Elkerülhetetlen az összeomlás
A Société Générale startégája szerint egy hatalmas válság közelít, melynek eredményeképp az arany 10 000 dollárig is elszállhat. Albert Edwards szerint a Fed hatalmas pénzpumpálása nem a megfelelõ gyógyír a világgazdaság problémáira.
Meg ez az aranyár is szemfényvesztés, mire 10000 dollár lenne az arany, hol lesz már a dollár...
Blikkfangnak persze elmegy.
Egy aprócska, halk kérdésem lenne:
Ti hogy szeretitek fogyasztani az aranyat? Pirítós kenyéren, vagy kicsit átsütve?
Ez egy mesterségesen fenntartott hatalmi eszköz. A készletembe inkább sót rakok mint aranyat.
Errõl mindenki másképp gondolkodik. http://magyarprepperforum.org/showth...ighlight=arany
Én inkább rezet gyûjtök. Hüvely alakút, amiben ólom van. Mostanában az aranynál is jobb befektetés. Karácsony óta megduplázódott, sõt néhol megháromszorozódott az ára.