Úgy néz ki, hogy tényleg ez történt. Az eset után megkérdezték, hogy miért arra ment, és azt válaszolta, hogy nem tudja.
Egyébként ha megnézitek a videón, még indexelt is balra!
Printable View
Utóbb figyeltem fel rá, hogy az ütközés után semmi mozgás nincs a sérült autókban, de csak 1 (azaz egy) autó állt meg segíteni, a többi csak azt nézte, hogy kerülje ki õket, hogy tovább mehessen.
Hozzáteszem, hogy én még nem volt tanúja komolyabb csattanásnak. Nem tudom hogyan reagálnék.
Amúgy 67 éves a sofõr. Az orvosok között is vannak potenciális gyilkosok, akik boldog-boldogtalannak osztogatják a jogsi meghosszabbítást.
Az utóbbi évtizedekben a hatalom mindent megtett, hogy eltántorítsa az embereket a segítségnyújtástól, tanúskodástól, egyáltalán mindentõl.
A segítségnyújtókat/tanúkat addig vegzálják, idézik, rángatják, rendelik be, hallgatják ki, (persze mindezt saját költségre) még el nem átkozzák a pillanatot amikor megálltak.
Mindeközben lesik hogyan lehetne valahogy belekeverni az illetõt, ha már ott volt. És ezt elõre is igyekeznek tudatosítani.
NE LÁSS, NE HALLJ, FÕLEG NE BESZÉLJ mert megbánod!
Inkább emberfüggõ mint korfüggõ. Van aki friss 10-20 évvel késõbb is, van akinél meg már 55 évesen jelentkeznek a problémák. Amikor majdnem kinyiffantam akkor öreg volt a sofõr. Milliónyi egészségügye volt, ezer éve nyugdíjba ment, szellemileg sem volt annyira nagyon friss, ehhez hozzátett hogy kávén élt és napi pár órákat aludt. Ehhez képen szépen elszundikált vezetés közben és épp lefutott a kocsi az útról amikor én felkeltem, aztán gyorsan felébresztettem. Õ meg felriadt, rántotta a kormányt 100 méteres féknyom össze-vissza, aztán majdnem átfordult a kocsi, de végül mégsem, majd hátmenetben pár méterrel elkerülve a betonoszlopot levágódtunk a gátoldalon vagy minek hívják azt. Na ott én már nem aludtam hanem folyamatosan figyeltem hogy neki nyitva van-e a szeme. Visszafelé meg mondtam neki hogy ha kell álljon meg bármikor, alszik egyet a kocsiban, semmi gond, a lényeg hogy én élve akarok hazajutni.
Neki pl. már tényleg nem kellett volna vezetnie.
:huuu:
Nem is azt mondom, hogy nem fordul elõ ilyen. Sõt, éppen azon a véleményen vagyok, hogy túl gyakran fordul elõ. Írtam már itt a fórumon is, hogy szerintem az emberiség általánosságban nem érett meg az autóvezetésre. Lehet ezt radikális gondolatnak tekinteni, és azt is tudom, hogy mindig mindenki kivételnek érzi magát. Nyilván a videón látható bácsi is, meg a Bpiautosok napi szereplõi is mindannyian úgy érzik magukról, hogy õk érettek a vezetésre, és a többiek nem. Én tartom magam a véleményemhez: az embert mint fajt, jelenlegi állapotában nem tartom alkalmasnak a mai autókkal való biztonságos közlekedésre. Magamat is beleértve, hiszen én is ember vagyok. Ezért nem is vezetek.
Magyarázat mindig van. Hogy miért nem látta az orvos az alkalmatlanságot. Hogy biztos csak a navigáció után ment, stb. De a másik autóban 6 ember ült, köztük 4 gyerek. És amikor az ember vezetni tanul, ott az egyik legalapvetõbb dolog, hogy az autópályán fokozottan vigyázunk, körültekintõen megyünk, stb.Ez annyira alap, hogy mindenki nagyon jól tudja, akinek van jogsija. Erre a videóra, meg a többi ezer ilyenre nincs magyarázat. Csak az, hogy az emberiségnek még nem lehetett volna autót adni.
Bmeg, ilyen nincs... Piroson hajtott át a teherautó, a robogós srác állítólag leugrott az utolsó pillanatban, és nem lett semmi baja. Ennyi az élet...
https://youtu.be/jab7Y0y15Yw
GYakorolnom kell fejben az ilyen típusú leugrást... Simán van, hogy annyira a fékezésre koncentrálok, hogy nem jutna eszembe az életemet menteni... lézer fókusz