Csak a magam nevében tudok beszélni de mivel elég új vagyok itt talán érdekes lehet számotokra is miért jöttem ide.
Leginkább NEM félni. Éppen ellenkezõleg!
Azért olvasgatok, tanulok, hogy ha véletlenül van valamiféle shtf akkor ne a félelem és kilátástalanság legyen rajtam úrrá hanem tudjam kezelni a kialakult helyzetet. Lehetõség szerint úgy, hogy a családom is mindenféle nagyobb kár nélkül megússza. Aki nincs semennyire felkészülve az lesz a legnagyobb bajban mivel teljesen váratlanul fogja érni minden esemény és nem fogja tudni mi lehet a túlélés szempontjából helyes lépés. Nos én ezekre keresem a választ. Nem azért mert várom, és nem azért mert félek tõle és leginkább nem a világ végére készülök. Az ellen nem lehet készülni max pár imával :duhos:, az ilyen jellegû hozzáállást nem is igazán értem. Ugyan így nem lehet egy vegyi támadás ellen sem hatásosan védekezni magánemberként szerintem. Atom ellen sem sok esély van, nyilván ez távolság függõ is mennyi az esély túlélésre.
Ellenben ha nincs áram, nincs gáz, nincs a boltokban árukészlet egy gazdasági mélypont esetén akkor nagyon is jól jöhet az itt megszerzett információ és esetleges gyakorlat. Ezeknek nem kell sok, hogy kialakuljanak, ellenben ha van valami terved nem leszel bajban sok felkészületlen emberrel szemben. Én nem számítok sokáig elhúzódó megoldhatatlan problémákra így én nem is tervezek max egy hónapnál tovább tartó katasztrófával. Meglátásom szerint ennyi idõ alatt ha nem a hazai akkor külföldi hatóságok rendet tesznek, mi már túl közel vagyunk "a nyugathoz" bár sajnos ez a jelenlegi életszínvonalon nem látszik :(