Én elõször túrótortát akartam készíteni, de túl macerásnak tûnt. Úgyhogy ezért maradtam a cukrostúró-behûtött gyümölcsnél. Pont a zselatinfõzés riasztott el. 30 fokon túl már nem jó a konyhában fõzés. :D
Printable View
Én elõször túrótortát akartam készíteni, de túl macerásnak tûnt. Úgyhogy ezért maradtam a cukrostúró-behûtött gyümölcsnél. Pont a zselatinfõzés riasztott el. 30 fokon túl már nem jó a konyhában fõzés. :D
Wood pigeon-re van valakinek vakami jo receptje?
Ugyan személyesen nem próbáltam, de elég részletes kenyér-recept sok képpel:
http://www.mindmegette.hu/hagyomanyos-hazi-kenyer-46990
Télen úgy is több narancsot eszünk így nem veszik kárba a héja..
http://aprosef.hu/kandirozott_narancshej
Ma kaptam a receptet, kipróbálni még nem tudtam, de jónak tûnik!
Energiaszelet sütés nélkül
-10 dkg mandula
-10 dkg kókuszreszelék
-10 dkg õrölt és 5 dkg egész szezámmag
-2 ek natúr kakaópor
-15 dkg magozott datolya
-1,5 dl víz
-1 ek olaj a kenéshez
A datolyát összevagdossuk és vízben feltesszük fõni. Megvárjuk, amíg felforr és addig fõzzük, amíg nem látjuk, hogy puhulnak a darabkák. Botmixerrel összeturmixoljuk és kihûtjük. A mandulát, a kókuszreszeléket és a 10 dkg szezámmagot kávédarálóban finomra õrüljük. Egy keverõtálban összedolgozzuk a datolyapürével, az egész szezámmaggal és a kakaóval. A masszának elég keménynek kell lennie, minél kevésbé ragadós, annál jobb. Egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tûzálló tálba nyomkodjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Amennyire lehet döngöljük egyenletesen simára a tetejét. Minimum 2 órára tegyük hûtõszekrénybe, mielõtt szeletekre vágjuk. Hûtõben tartva hetekig eláll.
remélem nem volt még...
Sárpogácsa:
hozzávalók:
kell hozzá minél több cukor
kell hozzá só (ízlés szerint)
meg fõd és víz (=sár)
az elkészítés módja:
összekeverjük
kiszárítjuk
jó étvágyat!
szerk.:
most látom csak, hogy van az ilyeneknek külön részleg.
átraknád?
kössz!
Hová? A vicces írásokhoz? :haha: Vagy ez komoly recept? :confused:
Haitin ezt nyomták (lehet, hogy még mindig rá vannak kényszerülve egyesek) a sorozatos természeti katasztrófák után. Cukrot meg sót kaptak a segélyszállítmányokból. Sár meg volt.
nem vicc.
szerk.:
eszembe jutott egy a vicc kategóriába esõ, mégis szintén létezõ, hasonló bonyolultsági fokú recept, amit még a bátyám egyetemi évei alatt tanultam nála, mikor gimnazistaként elmentem hozzá látogatóba:
a neve:
A férfias férfiak pogácsája
hozzávalók:
liszt (mindegy milyen)
erõs pista
az elkészítés módja:
összekever
kiszárít
két eset van, mikor megeszed:
vagy bizonyítani akarod a többieknek, hogy férfias vagy
...vagy rettentõ éhes vagy
ezt is áthelyezheted a ...valahova:confused:
Fogj egy nyulat, darabold fel, tuzallo talba, bacon, fokhagyma, fuszerek, burgonya, repa, kis libazsir, tejfol, fedd le, suto 180c, 1-1.15 ora, fedo le, lassan hagyjuk kihulni, hogy a szaftot kisse felszivja a hus, krumpli. A hust lehet elosutni serpenyoben, illetve vadnyulnal + fel ora a sutoben. A kesz kajarol kep hamarosan. Csatolmány 1021Csatolmány 1022Csatolmány 1023