Eredeti hozzászóló
Nealden
Daniui én nem látom ennyire borúsan a dolgokat...szerintem van helye egy megszállt országban gerilla hadviselésre. Nekem történelmi példaként a Francia Ellenállás ugrott be, amikor 2 vh-ban a németek megszállták Fro-t.
Wikipédiáról:
"...Az ellenállás kis csoportokból, felfegyverzett nõkbõl és férfiakból állt. A gerilla-hadviselés mellett illegális újságokat terjesztettek, információkat szolgáltattak, és az ellenséges vonalak mögött rekedt szövetséges katonák visszajutását segítették. Az ellenállás tagjai a legkülönbözõbb társadalmi rétegekbõl kerültek elõ: bevándorlók, konzervatív keresztények (papokat is beleértve), liberalista, anarchista, és kommunista civilek.
A francia ellenállás jelentõs szerepet játszott a normandiai partraszállás és a Dragoon hadmûvelet során, azáltal, hogy a szövetséges erõknek információkat szolgáltattak az Atlanti Falról, és a Wehrmachtról, illetve a Wehrmacht csapatainak elhelyezkedésérõl. Az ellenállás továbbá szabotázs akciókat szervezett és hajtott végre elektromos hálózatokon, telekommunikációs hálózatokon, és közlekedési eszközökön. Politikai szerepe is volt: a hazafiasságot, az ellenállást a német uralom ellen és a bátorságot hirdették.
...
1945 májusára már 1 200 000 fõbõl állt, negyedik legnagyobb európai reguláris haderõként a kontinensen."
Azért az nem volt semmi...
Amúgy én sem voltam katona...