Bódi szilva.
Féléretten lehet kovászolni. Ugyanúgy kell mint az uborkát, megspékelve zöld szõlõfürtökkel. Kovászoltam tavaly príma lett:thumbup
Printable View
Bódi szilva.
Féléretten lehet kovászolni. Ugyanúgy kell mint az uborkát, megspékelve zöld szõlõfürtökkel. Kovászoltam tavaly príma lett:thumbup
A gyékény mint táplálékforrás és túlélõ eszköz
Idézet:
Csodálatos táplálékforrást jelentenek, tûzhordozók és számos módon felhasználható növények is egyben. Minden cserkésznek, vadonjárónak és túlélésre felkészülõnek ismernie kellene õket. Ez megint csak egy olyan tudástár, amit azok élveznek, akik tudják milyen fontos lehet a felkészültség, az életbenmaradás és az archaikus tudás felelevenítése.
Most készítsük el a mai túlélõ tükörtojást reggelire...
A narancsot félbe vágjuk, keresztbe. Kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy a héj épen maradjon, majd az így elkészült "edényekbe" üssünk bele 1-1 tojást. Állítsuk bele a parázsba 4 percre és máris kész.
Ma megcsináltam ezt csak raktam bele még sonkát,fetasajtot,fûszereket és szórtam még a tetejére egy kis vadhagymát.
Én most 1 órája csináltam egy hasonlót! Sajtot szórtam hagymára, ami alá raktam húsos szalonna darabokat, amik alatt gomba darabkákat terítettem fel
egy mélyhûtött pizza gyárilag igencsak soványka feltétjére. Elõmelegített sütõbe meg is volt 15 perc alatt!
Betúrtam uborka nélkül! :D
A zabpehely úgy is finom, hogy felvert tojásba beáztatod pár percig és kisütöd. Köretként vagy önmagában fûszerekkel is jó.
Csalánfõzeléket nem tudom írtátok-e, az is klasszikus II. vh-s túlélõ menü.
ide lehet olyat feltenni ami nem prepper kaja, de egy prepper készítette "békeidőben" ?
(abból ami otthon volt )
Persze, bár én azokat a sima receptes topicba szoktam tenni. :)
OK oda teszem majd.