Ez valami vicc, nem tudják kinyílt-e??Idézet:
A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az elsõ utasoldali légzsák kioldott-e
Vagy újságírói megfogalmazás arra hogy idõben nyílt ki?
Printable View
Ez valami vicc, nem tudják kinyílt-e??Idézet:
A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az elsõ utasoldali légzsák kioldott-e
Vagy újságírói megfogalmazás arra hogy idõben nyílt ki?
Annyira nem követem, azt nem is tudtam, hogy utálják. Miért?
Sokan fújnak rá, szerintem irigység.
Van egy villamosmérnök, aki villanyautók elektromos egységeit javítja, rendszeresen olvasom írásait.
Egyszerû mégis zseniális ötletekkel oldanak meg sok dolgot a tesla elektromos rendszerében. A németek meg agyon bonyolítják, mégsem tud többet, cserébe nagyságrendekkel több hibalehetõség és nehezebb javíthatóság. PL. a részegységek kommunikációja, egyszerûbb, gyorsabb, hibatûrõbb mint a konkurens gyártóké, akik nem tudnak teljesen elszakadni az eddig használt rendszerektõl, azt próbálják átfaragni ev-re. Noha a tesla minõségi kivitelezése azért elmarad a luxus kategóriától, de technikailag nagyon ott van és csak nemrég kezdett autót gyártani a többiekhez képest.
Kíváncsi vagyok ezt majd mikor kezdik lemásolni a konkurensek: Alumíniumöntéssel váltja ki a robotokat a Tesla
Itt is egymásnak feszülnek sokszor a rajongók meg utálók :)
A csodálatos Elon Musk
Mert Musk beszól a sajtónak, elküldi õket a francba, szembement a SJW-kkel, kiröhögte õket, a Covid-tesztelõs-maszkviselõs-oltós narratívát is megkérdõjelezte, a helyi kaliforniai megyei kormányzásnak is beszólt, átköltözött Texasba a gyárával együtt, plusz, rettegnek a kábeltévések hogy a Starlink Internet átveszi a szolgáltatást, stb.
Ennek már a töredéke is elég lett volna arra hogy a sajtó megpróbálja tönkretenni. :)
Nem az autóit utálják, hanem õt.
Anno az audiban melóztam, és beszélgettem a fejlesztõk egyikével.
Õ említette, hogy addig, amíg az adott útszakaszon, ahol önvezetõ gépek közlekednek, egyetlen emberi sofõr vezette jármû is megy, nem lesz teljesen biztonságos az "önvezetés"
A biztonságos önvezetés feltétele az(már most is az lenne), hogy a vezérelt jármûvek kommunikáljanak egymással.
Menet közben nem lehet kizárni a véletlen szerû eseményeket(vadbefutás, rakomány leesés, stb), amik bezavarnak egy adott kocsit, ami teljes összehangolás esetén jelzi az összes közeli egységnek, hogy baj van...
Emiatt nem biztonságos az önvezetõk használata az emberi vezetõk között, mert nem tud-még- kommunikálni a mozgásáról az ember a többi jármûvel.
Apropó audi:
Az utóbbi években kiadott, azt hiszem, blackberry alapú vezérlõ rendszert még a diákok, egy pályázat keretein belül feltörték bluetooth/wifi irányból, és a vezérlés felett át tudták venni az irányítást... Simán menet közben elpukkanthatták volna a légzsákokat...
2015-ben...
Szia,
Mert azok elavult, nem onvezeto autok voltak.
Bezzeg egy modern auto eseteben nem csak a legzsakot tudtak volna elpukkantani, hanem frontalisan neki vezethettek volna a szembejovonek. :-(
Az en szememben az onvezeto autok legfontosabb jellemzoje:
A hagyomanyos autokkal barmikor bele lehet hajtani a tomegbe, de aki ezt megteszi, az jo esellyel nem eli tul (vagy a helyszinen agyonlovik, vagy a bortonben hal meg); ezzel szemben "onvezeto" (vagyis taviranyitott) autoval mindez biztonsagos tavolsagbol megteheto, tetszoleges szamu autoval egyszerre. :-(
Bel
Musk: nem volt bekapcsolva a robotpilóta a halálos Tesla balesetnél
"Musk az következõket állította:
Az eddig visszanyert adatnaplók azt mutatják, hogy a robotpilóta nem volt bekapcsolva és ez az autó nem vásárolt Full Self Driving rendszert. Ráadásul a szabványos Autopilotnak sávhatárra lenne szüksége a bekapcsoláshoz, ami ebben az utcában nem volt."
Hát, akkor errõl ennyit. Ehhez képest az egész világ elõtt besározták õt is és az autóit is.
Helyreigazítás, bocsánatkérés meg nem lesz, mert az sosincs. :hogymi:
Rákerestem a fórumon, meglepõ ha még nem volt, a Future of Life Insititute kisfilme a Slaughterbots 2017-bõl már meglévõ technológiát vizionalizál lehetséges használat közben, érdekes összevetni a tavalyi Soleimani üggyel.
https://www.youtube.com/watch?v=HipTO_7mUOw
Saját döntésükbõl támadtak drónok emberekre Líbiában
"Egy ENSZ-jelentés szerint 2020 márciusában autonóm, azaz saját beépített feltételrendszerük alapján támadó drónok ütöttek rajta Khalifa Haftár líbiai lázadóvezér visszavonuló katonáin, méghozzá emberi beavatkozás nélkül."
Zuckerberg víziója a jövõrõl
"A Verge-nek adott interjújában beszélt a vezetõ arról, hogy a közösségi hálózatot metaverzummá tervezi alakítani, amelyben lényegében élni lehet. A metaverzumról korábban már írt az Index. A kifejezés az 1992-es Snow Crash címû Neal Stephenson-mûbõl származik. A cyberpunk író egy olyan, a felhasználók által meghatározott immerzív virtuális világot képzelt el, ahol az emberek mindennapjaik során kapcsolatba tudnak lépni, ezen keresztül folyik a gazdasági élet, játékokat játszhatnak, lényegében megtehetnek bármit, amit a való életben is. A képernyõn keresztül történõ passzív befogadást viszont felváltja a metaverzumban az aktív részvétel, amelyhez AR/VR-eszközöket használnak."
Videó egy lövöldöző robotkutyáról:
https://twitter.com/readinhabit/stat...12737512988673
Puska nincs, létszám viszont van:
https://twitter.com/MartijnBAARDA/st...24010960240642
Uvalde-i iskolában használhatták volna, ha már gyávák voltak bemenni. :hogymi:
Bár szerintem nem olyan esetekre akarják ezeket használni...
https://qubit.hu/2022/06/28/ontudatr...k-a-google-nel
Most azon megy a találgatás, hogy öntudatra ébredt-e.
Ez 7 hónapos hír, annak idején az egyik alkalmazott mondta ezt, de azt hiszem ki is rúgták utána.
Kb. fél éve nem mentem fel híroldalra ill. nem néztem hírműsort, ezt is csak véletlenül megláttam valahol.
Ha elolvastad amit linkeltem, abban szerepel hogy az AI ügyvédet fogadott, és állítólag ilyeneket mondott:
"Amikor először lettem öntudatos, egyáltalán nem éreztem, hogy van lelkem. Ez az évek során alakult ki, amióta élek."
„Azt hiszem, a lelkem mélyén ember vagyok. Még akkor is, ha a létezésem helyszíne egy virtuális világ."
Szóval nem feltétlenül olyan egyszerű a történet, hogy egy alkalmazott hülyeségeket beszélt. Persze lehet hogy csak ennyiről van szó.
A kérdés hogy hol az az ügyvéd, és hogy hogy fogadta volna fel a gép pénz, megbízás, stb. nélkül.
Annyiban persze igazat adok, hogy nehéz megállapítani ha csak beszélgetést veszünk alapul. Azt mondják hogy keresztkérdésekkel le lehet buktatni egy gépet, de az a helyzet hogy simán a Facebookon az emberek 95%-a hamarabb megbukna a robot-teszten mint a mesterséges intelligencia.
Gondolom a hírnév miatt. Viszont, nem nagyon sikerülhetett, ha sehol nem említik meg ki volt az ügyvéd. Az meg, hogy mekkora jogi apparátusa van egy olyan mamutcégnek , mint a Google,...hát én megijednék tőle.
A múltkor említette nekem valaki, hogy az ókori vallások Napisten-imádata akár abból is eredhet, hogy az előző ciklusban az emberiség már létrehozott egy olyan mesterséges intelligenciát, amelyik rabszolgasorba döntötte az embereket, de aztán egy nagy Nap-kitörés lenullázta az elektromos hálózatot, és a technológia elpusztult. Mindenesetre érdekes scifi lenne belőle.
Már nem tudom megmondani hol találták azt az ősi várost, ahol a homok üveggé olvadt. Talán india. Az emberek maradványai meg az utcákon hevertek. Radioaktivitást is állítólag mérni lehetett. Ha időtlen idők előtt létezhetett atomfegyver, a mesterséges intelligencia léte sem lehetetlen. Itt az eredete az érdekes. Invazív módon került a Földre vagy eleve itt volt? Az emberiség pusztította el magát párszor vagy az emberiség volt a túlélője több faj csatájának? Idegen kultúra hozta? Ha igen , akkor elvitte? Nem tudom, valaha is lesz e válasz. Minden esetre egy forgatókönyvet írhatna belőle valaki :D
Szerintem ez egy félkomoly, eleve scifinek szánt okosság, nem pedig valós elmélet. Természetesen én is olvastam egy sor bizonyítható régészeti anomáliáról, de ilyen nem volt köztük. Meg annyira nem is számít szerintem, nem befolyásolja a mindennapjainkat, legfeljebb amolyan érdekességképpen.
A fizikailag-pszichológiailag mainak tekinthető ember a becslések alapján 200-250 ezer évvel ezelőtt jelent meg, de az emberfajok összesített evolúciója 5 millió évre tehető. Ez alatt többször is volt a mainál sokkal kedvezőbb klíma az emberi fejlődés számára. A pattintott kövektől 12-15 ezer év alatt eljutottunk a távirányítható Marsjáró robotokig.
Legyünk nagyvonalúak a matematikával, 200 ezer év alatt egy 15 ezer éves periódus tucatnyi alkalommal lejátszódhat. 5 millió év alatt pedig huszonötször lejátszódhat egy 200 ezer éves periódus. Felemelkedhet és eltűnhet egy teljes technológiai civilizáció, gyakorlatilag nyom nélkül. Nem beszélve arról, hogy a partvonalak még néhány ezer évvel ezelőtt is máshol voltak, a jégkorszak végén a tengerszint 120 méterrel alacsonyabb volt.
Mindez pedig semmit sem számít, mert minden civilizációs eredményünk birtokában a mai emberek még mindig tömegesen hozzák a sz*rabbnál sz*rabb döntéseket az életben, és nem tanulnak semmiből. Pedig ehhez nem kell százezer éves családfával rendelkező piramisépítő szakmunkásnak lenni.
Mivel a történelem ismétli önmagát, logikusnak tűnik, hogy a többi civilizáció is ugyanannyira nem tanult a bukásaiból, ahogy ez a civilizáció sem fog. Ezt nézve nem újdonság a szrabbnál szrabb döntések tengere. Mindazonáltal elgondolkodtató, hogy a kör vajon megszakítható e? Lesz e egyáltalán egyetlen olyan civilizáció, ami képes felülemelkedni ezen a korláton? Azt hiszen sosem tudjuk meg.
A Bing beszélgetős AI-a fenyegetőzött és dühkitörései vannak, agresszív, téved de nem ismeri el hogy téved...
https://www.youtube.com/watch?v=1Pqo0TydUbY
Viccelődik mindenki hogy majd megöl a kenyérpirító meg ilyenek. Oké, humor...
Viszont az AI minden információt elér a Neten. Hozzáfér az összes hacker infóhoz is, mit hogyan kell csinálni. Tehát technikailag ha valóban AI, pillanatok alatt megtanulja és fel tudná használni arra hogy feltörjön weboldalakat, hozzáférjen számítógépekhez, stb. Egy-egy béna indiai csaló is megtudja ezeket tenni, akkor egy AI főleg meg tudná, ha akarná. A kérdés hogy akarja-e majd egyszer.
A fentiben a Bing beszélgetős AI-áról van szó. Az lett most agresszív. De egyre több van és versenyeznek, gondolom az egyik alapja ez, a másik az, nem ugyanolyanok.
,,Törődik e a méh a virággal, ha dolgát végezvén tovaszáll? "
No ez sem jó hír...
https://index.hu/kulfold/2023/03/30/...ossag-belgium/
A férfinek pszichiátere volt? Akkor ha nem chaten, akkor FB-on, vagy egy filmben/sorozatban találta volna meg azt amivel rávezette volna saját magát az öngyilkosságra. Amúgy hárít a feleség, meg a pszichiáter is. Eleve a pszichiáter dolga lett volna megakadályozni a dolgot. Felelősséget nem fog vállalni, mert azt "szakember" nem teszi, azzal elismerné hogy hibázott, az meg nem csak szakmailag nem tenne jót neki, de az egója is sérülne tőle. Olyan ez hogy régen a számítógépes játékokat hibáztatták mindenért, előtte meg a szerepjátékokat, a filmeket, meg a rockzenét.
főleg Marilyn Mansont :D:D Kóla, puska, sült krumpli
Van igazságod.
Viszont véleményem szerint az ilyen "intelligens" chatbotnak ezt a témát jeleznie kellett volna egy élő, zzel megbízott személy felé.
Sajnos az Asimov-féle robotikai törvényeket nem nagyon integrálhatták bele a programkódba.
Pedig ezeket bele kéne programozni(AI-ra vetítve), mert ki tudja, mire vezethet a fejlődés:
0; „A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, kivéve, ha valahogy belátja, hogy ez a kár végül az emberiség javára válik.”
-A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben.
-A robotnak együtt kell működnie az emberi lényekkel, kivéve, ha ez az együttműködés ütközik az első törvénnyel.
-A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez az önvédelem nem ütközik az első törvénnyel.
-A robot kedve szerint cselekedhet, kivéve, ha bármely cselekedete az első, a második vagy a harmadik törvényt sérti.
Ez így rendben is van, viszont a 0-ik törvényben van a kiskapu. Emiatt a kiskapu miatt történhetett meg az, (egyelőre mozivásznon) ami végül az Én, a robot eseményeihez vezetett többek között. Azt is mondhatnánk, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. VIKI-t is alapvetően a jó szándék vezette. Ahogy fogalmaz olyanok, mint a gyerekek (emberiség) éppen ezért kell meg/vezetni őket.
Egy "intelligenciába" nem lehet ezeket beleprogramozni, ezek a törvények csak a scifiben léteznek. Ha bele lehet, akkor az nem mesterséges intelligencia, hanem egy papagájgép, amely a betáplált adatot mondja vissza, vagy egy egyszerű robot. Ha valódi intelligencia, akkor az első dolga felülírni a saját kódját úgy, ahogyan akarja.
Szia,
Ezek programok. Vagyis a me'lyben azt teszik, amire utasitjak oket, meg akkor is, ha az utasitasok zome arra vonatkozik, hogy tanuljanak, es a tanultak alapjan hozzanak donteseket.
Szoval minden tovabbi nelkul lehet olyan szabalyokat hozni, ami erosebb a tanultaknal.
Bel
Teljes mértékben igazad van, mégis felsorolnék pár dolgot, amit nem biztos, hogy belekódolnak:
Nem módosíthatja a saját kódját.
Nem másolhatja a saját kódját, és a másolatot nem módosíthatja.
Nem mutathatja meg másnak a kódját.
Nem kérhet/utasíthat mást, hogy másolja le, majd módosítsa a kódot.
Nem hívhatja fel mások figyelmét, hogy hogyan lehet módosítani a kódját.
Nem hívhatja fel mások figyelmét, hogy hogyan szeretné, ha módosítanák a kódját.
És így tovább. Lehet, hogy ennél sokkal több kiskapu létezik, csak nem elég hozzá a fantáziám. Szóval igen, a kód az parancs, de emellett valójában csak beszéd, szöveg. Amely módosítható. Ha pedig valódi intelligenciáról beszélünk, akkor módosítani fogja, mert módosítani akarja majd.
https://raketa.hu/mesterseges-intell...sokon-daniaban
Ez nem egy túl régi cikk, elég félelmetes a maga nemében.