Anno használtam hasonlót. Adventure márka volt. kb 1év alatt kikoptak a sarkai. válpánttal, de volt övre is opció rajta. Szerettem.
Printable View
http://www.pinterest.com/pin/341992165425306209/
Lehet ezt már vki iderakta korábban.
Nagyon tuti dolgok vannak itt.
Tök régóta keresek ilyeneket:
http://www.hidegfem.eu/products.php?t=1302
Erre találok, de drágának találom. Ha találnék megfelelõ acélt majdnem faragnék én is hasonlót.
Szerintem azért elég jók.
És az egyik kedvenc márkám (2 ilyen márkájú lámpám van):
http://www.hidegfem.eu/search.php?gyarto=148
Hát faragni nehéz lesz..a reszelõt ajánlom:)
Nekem sikerült mini feszvasat gyártani és azóta is az edc-m része..már kihúzott egyszer kétszer a bajból..pl beragadt liftajtó kinyitása a melóhelyemen is volt már..
Ti mit tennetek egy ovtaska meretu EDC-be, ha kitorne a gebasz? Tovabb tartana mint nehany het es szamitanal ra, hogy elveszik/elhagyod a BOB-od, vagy az INCH-ed!
Minél több hasznos dolgot:) pl
Csatolmány 1228
Balról jobbra:
- Vízhatlan kapszula: benne jelenleg 3m csapbázó drót, és egy ezer ft vésztartalék
- Felette masszív bõrvarrótû
- Saját készítésû mini pry bar (feszítõvas)
- Felette a zöld tárolóban 4 vékony kábelkötegelõ
- Mellette erõs bungee cord (gumipók)
- 3m paracord zsinór
- Felette 2 db nagy kábelkötegelõ
- Mellette Twintip Sharpie - egy vastag és egy vékony filc fejjel
- Felettük a karabineren egy ledlámpa az eszközök kereséséhez
- A bal oldali hátsó zsebben:
- Jelenleg egy kis jegyzettömb
Jobb oldal:
- Jeep mini multitool: fogó, franciakulcs, 2 bitfej, késpenge. Külön aplikálva egy övreögzítõ pánt.
- Penndrive személyes adatokkal, telefonszámokkal, scannelt iratokkal, könyvekkel
- Mini Maglite - megdöglött berendelve a cseredarab Cree ledes mini torch
- Victorinox bicska a szokásos funkciókon felül, nagyítóval és egy teljes értékû philips csavarhúzófejjel
- Cricket gyújtó, 1.5 m duct tape-el
- Alattuk egy zöld gumipánt
jobb oldali hátsó zsebben:
- Emergency foil
- Ennek zacskójában 4 alkoholos kendõ
- 2 kéztörlõ kendõ
Azóta kibõvült egy ilyen gyémántélezõvel
http://www.jagdrevier.hu/upload/imag...9lez%C5%91.jpg
Még raknék gebasz esetére több kp-t, meg egy rakás gyógyszert a vízálló kapszulába..
-plussz az eü készletembõl átcsoportosítanék jópár víztisztító tablettát még (lehet ezt meg is teszem még ma)
Csatolmány 1229
Kész lett. Még üresen :)
Csatolmány 5860Csatolmány 5861
Sziasztok!
Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy összeállítsak magamnak egy Városi EDC-t. Erdõre-mezõre, dudvába van cuccom bõven de mivel az idõm min. 90%-át civilizált (értsd:városi, falusi, etc.) környezetben töltöm ezért szerettem volna egy olyan EDC csomagot ami az én igényeimhez és a városi környezethez van optimalizálva. Végül is az alábbi összeállítás született meg. Nem túl figyelemfelkeltõ, kezelhetõ méretû, számomra hasznos dolgokkal feltöltve és kb. 1kg az egész.
-fekete M-Tramp combtáska
-Gerber Bear Grylls Ultra Compact tõr
-Victorinox Spartan zsebkés
-C.R.K.T. Zilla-Tool Jr.
-Böker Plus MPP taktikai toll
-tûfilc
-notesz
-LMF Spork (villa-kanál)
-vihargyújtó és rajta Ranger Band
-Varta Indestructible elemlámpa
-paracord karkötõ (gyorsan lebontható, kb. 3m)
-összehajtható kulacs
-esõkabát
-papír zsebkendõ
-nedves kéztörlõ
-szõlõcukor
-izotóniás italpor
-ragtapaszok
-fájdalomcsillapító
-óvszer
-tampon
Csatolmány 6490Csatolmány 6491Csatolmány 6492
csak egy tipp... a kulacsot teszteld többször mert nekem a 4-5 töltés után szivárogni kezdett a szélén.
nemreg vettem ezt a vall taskat, mar irtam rola egy masi topikban. a maxpedition sabercat kinai koppintasa.
ez a bemutato video amit csinaltam rola: https://www.youtube.com/watch?v=cviY...O32BZXfRKid3D9
Mai minimál EDC. :thumbup
Csatolmány 6546Csatolmány 6547
Hát támadónak semmiképp sem nevezném, akkor már inkább önvédelminek. ;) Ha én megtámadnék valakit a Victorinoxal vagy a Gerberrel (pengehossz kb. mint a svájcibicskáé), hogy a C.R.K.T. multifogóról már ne is beszéljek az nagy valószínûséggel egyszerûen kiröhögne. :haha: Ezek nem fegyverek hanem eszközök, és ha választanom kéne, hogy önvédelemre mit használjak a három penge közül a negyedik variációhoz nyúlnák, a Taktikai tollhoz. Ami önvédelemre kiváló de lássuk be támadó fegyvernek szintén humoros egy kicsit. :D A szúró-vágó eszközök számát pedig azért nem érzem soknak, mert bevallottan késbuzi vagyok. Ha tehetném egy egész hátizsákkal hordanék magammal de az már tényleg túlzás lenne. :thumbup
Szervusztok!
Szeretnek en is hozzaszolni a topikhoz, ill. megmutatni az en felszerelesemet.
Jo az ha tobben latjak, ezert majd varom az epito jellegu hozzaszolasokat. Gondolkodtam, hogy minek os kene az embernel lenni monden nap, ill mire kell felkeszulni monden nap. Persze nem lehet nalunk a turafelszerelesunk, mikor leugrunk a sarki boltba, egy szal shortba nyaron. En arra jutottam, hogy felepitek egy rendezo elvet. Gondolok arra, hogy a legkisebb, mini tulelo vsomagtol eljutunk a BOB-ig. A lenyeg, hogy integralhatoak, kompatibilisek a csomagok egymassal.
Ezt ugy gondoltam, hogy a legkisebb egyseg az a svajci bicskam, amit gyakorlatilag a wc-re is magammal viszek, aztan epittetem egy kis igazi tulelocsomagot, valoban kis meret, a kovetkezo lepes egy ennel magyobb ugymond igazi edc taska, amit ha mar kimegyek a kis varosombol magammal viszek. Ezt koveti a zsakom amivel turazni jarok. A legutolso nagy csomag a 72oras csomag. Lehetoleg a taskak kozott nincs nagy atfedes. Persze amibol kell, van, es kell is tartalek. Hat nagyjabol ez lenne, az en nagy elkepzelesem.
Én is "dolgozom" egy teljesen hasonló rendszeren, mert a klasszikus kulcscsomó/pénztárca kombó nálam az EDC inkább apróságokkal (pl. néhány alapgyógyszer ha kellene, ragtapasz, mini zseblámpa, mini multitool amik a zsebben is elférnek. Én is úgy látom, hogy szükséges egy kisebb cucc ami a bug out bag és az EDC között helyekedik el, leginkább get home bag, node az kisebb távolságra is jó kell legyen + a kötelezõ BOB és nekem ezen túl már nincs semmi, szóval ezen még gondolkodom, hogy egy nagyobb hátizsákot is felkészítsek. Szeretek túrázni és mentem hegyi túrát már nagyobb hátizsákkal, ez a része nem jelent gondot.
Azért legyen egy kis konkrétum a Get home bag vagyis a kistáskás verzióhoz ezt használom:
http://360shop.hu/?p=termek&termek=3...kha-taska-b103
Lehet máshol olcsóbban is beszerezni, egyébként ez félnapos, egynapos túrához is elég, kocsiba gyorsan bedobod és abszolút hasznos, strapabíró táska.
Sziasztok!
Egy hihetetlen dolog történt velem! Pár éve építettem egy kis túlélõ csomagot, amit aztán elhagytam. Dühös voltam, mert tele volt márkás cuccokkal.
1-2 év alatt összeszedtem újra a holmikat, egy kicsit már átgondolva, "költséghatékonyabban", de azért így sem volt olcsó.
És mit ad Isten, megtaláltam az elsõ csomagot is!!!!!!!!!!!
Ennek örömére, készítettem egy pár képet, ill. ez a reklám helye: feleslegessé vált egy Silva Ranger 27 típusú iránytû ir. ár:5000ft.
Tessék:Csatolmány 6640Csatolmány 6641Csatolmány 6642
Csatolmány 6643Csatolmány 6644Csatolmány 6645
Íme az íránytû!
Valakinek csodálatos karácsonyi ajándék lehetne!!!!
Péter
Legalább meglett!
Wingmanom van nekem is.:beer:
Anélkül ki se teszem a lábam az esetek 97%ában.
Minden van rajta ami kellhet.
Nem kell több.
Sziasztok,
Osszeirtam es lefotoztam, hogy en hogyan kepzelem el az EDC kit-et.
Eloszor is en szetbontottam harom fo reszre, hasznalati gyakorisag szempontbol:
a) Testen viselt
b) Kezkozelben, konnyen hozzaferheto helyen (hatizsak kisebb zseb)
c) Csomag a hatizsak melyen (ezt jelenleg a ceges laptop hatizsak eros anyagu tolto-tartoja szolgalja ki)
a) Testen viselt
Okostelefon (offline autos es turaterkepekkel, VÉSZ appal) (nincs a kepen)
Karora (mutatos-elemes, iranytunek)
Kulcsok + karikan kis LED feny
Bankkartya + notesz alu tokban, kismeretu tollal
Penz (nincs a kepen)
Szemuveg
b) Kezkozelben, konnyen hozzaferheto helyen (hatizsak kis zseb)
Irattarca
Okostelefon fulhallgato
Zsebkes (Gerber Moment)
Kezi lampa - allithato fokusszal (Cree LED)
Viz 0.75L (nincs a kepen)
Ajakapolo
Napszemuveg
Tablagep (offline autos es turaterkepekkel, SAS tulelo kezikonyvvel, etc)
c) Csomag a hatizsak aljan (ezt jelenleg a ceges laptop hatizsak eros anyagu tolto-tartoja szolgalja ki)
Veszhelyzeti penz
Mini multitool (6.8cm hosszu osszecsukva)
Paracord karkoto (nincs a kepen)
Karabiner
Konzervnyito-sornyito
Okostelefon tolto, kabel
Energiabank 10000mAh, napelemmel, 1x1A es 1x2A kimenettel, Micro USB bemenettel (kinai, de tesztelt)
Micro USB kabel (10 cm)
Fejlampa (Petzl Tikkina) +3xAAA elem
AA/AAA USB tolto (2x)
2xAA 2900mAh
3xAAA 800mAh (nincs a kepen)
Pendrive fontos infokkal
Pendrive komplett Linux rendszerrel, USB boot
Vihar ongyujto + duct tape
Toll (ketszinu)
Alkoholos filc
Toll beepitett lampaval es lezermutatoval
Vizallo notesz
1x4.5L IKEA ISTAD duplazaras nejlonzacsko
Lapos muanyag doboz: gemkapocs, rovid drot, imbuszkulcs (2meret), biztositotu
Veszhelyzeti takaro (olcsos)
Sebtapaszok
Fajdalomcsillapito
1x Mabaker zabszelet csokoladeval (100g - 455kcal energia, ebbol 54g szenhidrad) - (nincs a kepen, megettem)
Szolocukor (nincs a kepen, megettem)
Ime:
Csatolmány 6924
A kanálgépet cseréld le egy light my fire mûanyag kanálvillára, súlyban a 10%a sincs...
A sör-konzervnyitó nincs a multitool-on? :)
(olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó)
Ilyesmikkel rengeteget lehet spórolni a súlyon...
Jóóóó!:thumbupIdézet:
Sziasztok,
Osszeirtam es lefotoztam, hogy en hogyan kepzelem el az EDC kit-et.
Eloszor is en szetbontottam harom fo reszre, hasznalati gyakorisag szempontbol:
a) Testen viselt
b) Kezkozelben, konnyen hozzaferheto helyen (hatizsak kisebb zseb)
c) Csomag a hatizsak melyen (ezt jelenleg a ceges laptop hatizsak eros anyagu tolto-tartoja szolgalja ki)
De némi észrevétel(nem megharagudni,nem fikázás! )
Ami hiányzik belõle,azok a cuccok amik az alapvetõ élethez szükséges eszközök.
Kis szituációs gyakorlat!
Mikor van szükség egy EDC-re?
-ha lekéssük az utolsó vonatot és reggel megy a következõ
-ha elesik valaki és be kell kötni a térdét
-kiszakad a gumi a gatyájából(kellemetlen)
-ránk tör a hasmas
-megfájdul a fejünk
-megfogod a kilincset és ragadós,nyányós lesz a kezed
-elromlik a kocsid és séta 10 kilométerre vagy pár óra míg jön a haver a kötéllel
-elered az esõ
-Földrengés,áradás,ipari katasztrófa,polgárháború,rendkívüli állapot,kijárási tilalom ....miatti útzár,tömegközlekedés,vonat ,nincs séta haza (nem napokra értendõ,de egy éjszaka vagy akár kettõ is lehet belõle,fõleg ha kijárási tilalom van,meg kell húzódni valahol)
-segítség nyújtás másoknak
-összességében ez nem bob,tehát nagyon csökkentett felszerelés,tényleg csak életmentõ,így a sok technikai kütyü felesleges bele.Egy feltöltött mobil,aminek az akkuja nincs elhasználva ,három nap(gondolom a vészhíváson kívül,nem ilyenkor udvarol senki telefonon)
Egy ötlet Csatolmány 6925Csatolmány 6926Csatolmány 6927Csatolmány 6928Csatolmány 6929Csatolmány 6930
Alapvetõ dolgok víz,egészség,biztonság,élelem,idõjárástól védelem,pihenés.
Ha pedig ilyen békés az idõ elég ami a zsebbe van.Mert egy telefon,pénz,kártya elég mindenre,mert akár lehet hívni egy taxit(kerül amibe kerül).
A dolog az extrém történéseknél válik érdekessé!
A gond a testen viselt dolgokkal van.
Az alap az, ami nincs rajtad, az nincs nálad.
Sokra mész egy késsel, ha az hátsó szélvédõnél van táskádban, amikor neked az elsõ ülésben kéne övet vágnod.
Az ember csupasz nappali karom nélküli majom. Ezért mindig visel kést lámpát tûzgyújtót a testén. És mivel ezek szó szerint életfontosságúak érdemes duplázni õket. Azaz mind két kéz felõl egykezes kés, két öngyújtó két lámpa stb. Én pl. egyik oldalamon egykezes bicskát hordok, másik oldalon meg multifogót, így ott is van egykezes vágóeszköz.
Amúgy nem rossz összeállítás.
aksurv
Miért nem rendes kést hordsz? Miért kell a bicska?
Azért sokan nem terepen melózunk. Én egy kis fixet próbáltam gyári tokban hordani övre fûzve de vagy nem állt kézre vagy valahol korlátozott az "irodai-városi" mozgásban, vezetés közben. Ellenben szépen elfér a zsebemben egy svájci és ugyan eddig ezen nem gondolkoztam amit aksurv írt de pont egy kis egykezes kés beszerzésén törtem a fejem, hogy legyen nálam egy "csak" bicska is, az a gyorsan nyitható fajta, lehet át is gondolom ezt a kétoldali dolgot :thumbup
a paracord karkoto miert a csomagban van es miert nem az elso csoportban a testen viselt dolgok kozt?
en meg egy dolgot adnek a testen viselt dolgok koze. egy nyaklancot, tulajdonkeppen barmit hordhatsz a nyakadban, bizonyos meret es suly keretek kozott. es mindig veled van az is.
Nem tudom, ki milyen területen dolgozik.
Ez a mindenbõl kettõt dolog egy napi ellenõrzésnél(fémdetektor kapu) eléggé macerás, néha még az alap cuccok kipakolása is fenntartja a forgalmat.
Ezt hogyan oldanátok meg?
Repülõre nem viszem, a Tevében meg csak a lõfegyverre kérdeznek rá mivel ott mindenkire csipog a kapu. Szóval nagyjából a mindennapi életben a kérdés nem releváns, vagy alapból úgy készülök ha olyan helyre megyek. Nyilván a Kossuth téren ha dolgod van akkor a kocsiban hagysz mindent, kivéve lõfegyvert (ha van) mivel azt meg nem hagyhatod az autóban, esetleg leadod a kapuban megõrzésre. De ki járkál ilyen helyeken :haha: