Az előbb ment fel róla a videó. ;)
Condor EMT zseb (MOLLE, Multicam)
http://www.youtube.com/watch?v=Zs-EopaqH8k
Printable View
Az előbb ment fel róla a videó. ;)
Condor EMT zseb (MOLLE, Multicam)
http://www.youtube.com/watch?v=Zs-EopaqH8k
Ezt nem feltétlenül elsősegélynek szánom, abból már van. Inkább mindenesnek, mert arra is elég nagy. Nem emlékszem hogy mennyit fizettem érte, de az amit kifejezetten mindenesnek árultak, az 40 dollár volt, ez meg talán csak a fele. Úgyhogy ezért vettem neki ezt, még ha alapvetően egészségügyi zseb is. :thumbup
Gondolom hogy lesz még róla videó, meg fénykép, de egyelőre be vagyok táblázva. Rengeteg cucc van amikről mind kellene videókat készítenem. :)
Milyen gyógyszereket , fájdalomcsillapítót , antibiotikumot , lázcsillapítót tartotok a készletben ?
Láz és fájdalomcsillapítóból 3 fajta: Algopyrin, Algoflex, Doloramol; hányinger ellen: Deadalon, széntabletta hasmenés ellen, Kálcium ampullák, pár tasak Coldrex és ACC + 1-1 levél C vitamin, magnézium, D-vitamin
Ezzel én is éppen így vagyok. Egy dolgot azért ajánlok. Nevezetesen a szegfûszeg olajat egy kis üveggel, mert az univerzális anyag.
1. Kiváló a túlélõkés rozsdásodás elleni kezeléséhez és fertõtlenítéséhez. A szamurájkardok pengéit is ezzel kezelték.
2. Fogfájás ellen kiváló. Mert ugye a fogfájás olyan, amibe nem lehet belehalni, hanem abba bele lehet dögleni.
3. Seb fertõtlenítésére is jó, érzéstelenít is.
4. Távol tartja a kullancsokat és rovarokat.
5. Ha nagyon nehezen megy a tûzrakás, letépsz a zoknidból egy darabot, cseppentesz rá az olajból és máris könnyebb lesz.
6. Ha a mosdatlanságtól már annyira büdös vagy, hogy a saját szagodat sem tudod elviselni, használhatod "tüneti kezelésre".
láz esetén régi tutiság a fûzfakéreg tea.
Ránézésre akkora mint az 5.11 Rush 12 hátizsák. :D
Majdnem. A weboldal szerint az 5.11 46x28x16,5cm.
Jelenleg igy nez ki a "nagy" elsosegely dobozom, meg vannak hianyossagok: Csatolmány 1030Csatolmány 1031Csatolmány 1032Csatolmány 1033
Nagyon jól néz ki! :) Én elõször arra gondoltam, hogy a nagyobb készlet elsõsegély felszerelést is hátizsákban készítem össze, de elnézve ezt a dobozt...:)
Ez olyan "otthoni" doboz. Van kisebb az autoban, meg most csinalok egyet a BOB-ra SSG Cooper IFAK leirasa alapjan.
Ezt a videót erre a kérdésre találták ki. PatriotNurse megmondja hogy mi a helyzet a hal antibiotikumokkal.
http://www.youtube.com/watch?v=ZaL4fLXXEJg
:)
(Akik nem tudnak angolul, azoknak itt egy másfél soros összefoglaló.)
Azt mondja hogy biztonságos, viszont több féle antibiotikum van és ha nem a megfelelőt veszed be, akkor ártasz vele és nem használsz. Tehát tudni kell hogy milyen esetben, milyen betegségnél melyiket lehet -vagy kell, ha muszáj- használni.
Csatolmány 1186Csatolmány 1187Csatolmány 1188Csatolmány 1189Csatolmány 1190Csatolmány 1191
Az én elsõsegély csomagom:
A bal oldali részben:
-Sterigrap
- 10x10 Mull-lap
- különbözõ méretû ragtapaszok
- háromszög kendõ
- steril gézlapok
- 2db 5ml-es fecskendõ
-lázmérõ
- steril fogászati tampon
-1 pár gumikesztyû
jobb oldali részben:
- tigris tapasz, balzsam, vietnámi balzsam
- betadin, fenistil, tetran kenõcs, herpesz elleni krém
- C vitamin, kálcium tabletta
- ollók, csipeszek
- vízhólyag elleni tapasz
- ACC, Coldrex
- kézfertõtlenítõ kendõ
- fájdalom csillapítók, hányinger elleni gyógyszer, szén tabletta
- gyógy cukorkák
Köszönöm! :) Tényleg több minden fér bele, mint, ahogy azt elõször gondoltam! :)
A vérzés elátási eszköz nagyon kevés szerintem .....
http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/bet...227/elsosegely
ez esetleg még hasznos lehet aki a bõség zavarában nem tudna válogatni :D:thumbup
Mindenkihez intéznék kérdést antibiotikum témakörben
Mely betegségekre ajánlott ilyen hatóanyagot bedobni?
Milyen gyógyszertárban kapható antibiotikumokat tudnátok megnevezni a különbözõ tünetekre?
Grafitos : nekem van egy pdf-em a természetes antibiotikumok ha esetleg érdekel?
Grafitos: ide feltettem szívesen !
http://data.hu/get/7295489/Petra_Neu...ok-up_kovu.pdf
szívesen:thumbup (mindenkinek)
Fõzés közben volt egy kis idõm így megpróbáltam belakni a eü-s Bergen oldalzsebet. Elnyelt 2 "B" típusú elsõsegély doboznyi tartalmat, plusz kötszereket, fóliákat, tablettákat, kulacsot.
Íme pár kép:
Csatolmány 1278
Csatolmány 1279
Csatolmány 1280
Csatolmány 1281
És itt a belseje is (ennyi kép nem fért volna el egy hozzászólásban):
Csatolmány 1282
Csatolmány 1283
Csatolmány 1284
Csatolmány 1285
Csatolmány 1286
Csatolmány 1287
Csatolmány 1288
Kell egy ilyen táska .
502 bad gateway. Mi lehet a gond? Miért nem tudja letölteni a telefon?
A. L. Ias! Nagyon klasz zseb és nagyon jól berendezted!:thumbup
Én is! :) Nekem is a fejfájásra való gyógyszer a legtöbb benne! :) Viszont tényleg elég sok minden fér el benne!
Beszerezhetõ pl. innen. Nem olcsó és nem is mindig lehet kapni, de az ára mérsékelhetõ más termékekkel együttesi megrendeléskor. Én is kivártam egy akciót és összeválogattam az ingyenes postázási küszöb értékéig.
Hihi! Ezt egyszer már körbejártuk... :)
Viszont most már saját tapasztalatom is van vele. Ez egy ekkora tatyó, ennyibe kerül, a fele ekkorák meg fele ennyibe. Most, hogy pakolgatok benne azt látom, hogy egy egyéni vagy páros felszerelésnek túl nagy. Felesleges ekkora. Ez már inkább négy fõs csoportnak való. Vagy egy olyan "felcsernek" aki meg tudja tölteni hasznos eszközökkel. Érfogók, csipeszek, szikék, vérnyomásmérõ, sztetoszkóp, sebvarrókészlet, stb... Olyannak akinek már kevés egy medic pocket. Én csak tartalék kötszert-gyógyszert tudok bele tenni. De jobb ha több van, mint ha kevés.
Az áráról pedig, a predátorral együtt 20 000 Ft volt a küszöbön átvéve.