Tényleg, megbeszélhetnénk egy frekvenciát, amin alkalmanként próbálhatnánk egymást elérni.
Illetve ha történik valami rendkívüli mindenki bekapcsolná erre a rádióját...
Printable View
Tényleg, megbeszélhetnénk egy frekvenciát, amin alkalmanként próbálhatnánk egymást elérni.
Illetve ha történik valami rendkívüli mindenki bekapcsolná erre a rádióját...
Valaki tudja mi a különbség a Puxing PX-UV973 és a Puxing PX-UV9R között?
Össze szedtem a 2 rádió általános adatait, lehetnek benne elírások!
Csatolmány 1874
Ne rekesszük ki a CB-s fórumtársakat! Kell az a 11 m. És ha ezek megvannak, akkor a még elterjed VHF sáv is megér egy kiválasztott frekvenciát, max nem lesz használva. A kici-occó HAM rádiók többsége "dual band", tehát egyszerre mind a kettõ figyelhetõ. Ráadásul, ahogy növekszik a hullámhossz, változik a terjedés.
Srácok, lehet hülyének fogtok nézni, de az normális, hogy van a garázsba egy Stalker IX-hez egy külsõ hangszórós mikrofon ami évek óta nem volt használva, de most megnéztem nem volt bedugva sehova a led rajta mikor megnyomtam mûködött. De nem ilyen felvillan elhalványul, rendesen többször is :confused:
Nem értek a CB rádiókhoz, majd a CB tulajdonosok megcáfolnak vagy kiigazítanak, ha szükséges. De a CB rádiók esetében használtak erõsítõs mikrofonokat, amik saját tápellátással rendelkeztek, általában egy 9V-os elem formájában. Nem tudom mikori a rádió, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy még van benne annyi szufla, hogy kihajtson egy ledet.
Erre nem is gondoltam. :duhos: Kösz a felvilágosítást. :)
Nahh, jobb ha rendõr már nem látja meg a kezedben, mert még autótolvajnak néz...
a náluk lévõ készülékkel, gépkocsi tulajdonosok távirányítójának jeleit elnyomva hatástalanították autójuk központi zárszerkezetét
Ma kitelepültem a szomszéd hegy tetejére és sikerült összehozni egy 50 km-es összeköttetést. Hallottam ellen állomást 120 km-rõl is, de õ már nem tudta venni az én adásomat.
Mindezt kézbõl 1W teljesítménnyel, egy Nagoya 771 antennával. :)
Gondolkoztam, hogy felzörgetem valamelyik fórumtársat, de nem vitt rá a lélek így vasárnap délután.
miért nem ? vasárnap délelött 10:15 - 12:00 kerestelek többször is 466.300 on meg 466.181.25 nél is.
Ha már lenne megbeszélt frekvencia én is füleltem volna.
Urak .
Ide , a csak regisztráltakba , tegnap beírtam az ajánlatom :
http://magyarprepperforum.org/showth...lkoz%F3/page27
http://www.aliexpress.com/item/DEGEN...232380342.html
Most jött meg, meglepõen jól szól kis mérete ellenére és az érzékenysége is kielégítõ. SW sávokat is tud,úgyhogy most arab zenére nosztalgiázok (dubai-i kirándulásom emlékére).
Napelemmel és dinamóval is tökéletesen mûködik. Most jött elõször levél a postától,hogy küldjek adatokat az átutalásról a vámkezeléshez, de nem vámolták meg érdekes módon.
Én úgy tudom hogy 100 dolláros érték alatt nem adóköteles, ami te rendeltél az meg csak 57 dollár volt. :)
Én éppen nemrég kerestem rá, ezt találtam:
Szerencsére nekem sem volt még vámolva semmi, ill. egy dolgon volt rajt a papír hogy vámon felbontva és a vámmentes pecsét.Idézet:
Magánszemélyek közt
0-45 euró közt vám- és adómentes
45-150 euró közt vámmentes, de 27% áfa terheli
150-700 euró közt 2,5% vám + 27% áfa
700 euró felett vámtarifa szerinti vám + 27% áfa
Cég és magánszemély közt
0-22 euró közt vám- és adómentes
22-150 euró közt vámmentes, de 27% áfa terheli
150 euró felett vámtartifa szerinti vám + 27% áfa
-már tárgytalan-
1, Az sem biztos, hogy bontható az antennája
2, nem is a 6.25 kHz lépésköz nem tudás a szûk keresztmettszet, hanem a CTCSS kód hiánya, amivel fel tudsz lépni
átjátszókra. Ha meg duplexeres az átjátszó, akkor a 2 m freki fog hiányozni, ami ebben a rádióban nincsen.....
Most vettem egy Baofeng UV b5 rádiót. Mindent tud, 10.000 Ft ért.
Rádió szakértõk segítségét kérem.
Valami olyasmi rádiót keresek amin a hangerõ hagyományos potival szabályozható.
Másik gombbal meg csatornaváltás, feliratozva (pl. 8 csatorna). Kis méret, elég a 2W.
Ha lehet olcsó is legyen :)
Nem voltam elég körültekintõ és sikerült olyant vennem ami nem az igazi :(
Baofeng BF-3U:
hangerõ a bekapcsoló nyomógomb nyomogatásával növelhetõ, de a legkisebb hangerõfokozat is hangos.
Nincs feliratozva a csatornaváltó kapcsoló (16 csatorna, lehet nem is fért volna el) hanem angolul vagy kínaiul mondja hányasra léptél.
Épp hirdetnek FB-n aszódit, ha valakit érdekel:
Idézet:
Aszodi 2m/70cm-es kettõ sávos, nagynyereségû, urh kollineár körsugárzó antenna eladó. Hossza 3méter, ezért csak érte jöhet a vevõ. A posta maximum 2méter hosszúságot vesz fel. Lakhelyem kelet Pest megye. Ára: 15000ft. Érdeklödni itt privát levélbe vagy ezen a telefonon: 06702059342 Köszi, hogy olvastad.
https://www.facebook.com/groups/5747...9035044144569/
Közben keresgetek, valami ilyesmire gondoltam: BAOFENG BF-888S, BF-666S
Mert a legegyszerûbb rádió kell, amit olyan is tud kezelni könnyen, akit amúgy nem érdekel.
Egy gombbal beállítja a csatornát, egy gombbal meg a hangerõt.
Sok gomb, több soros kijelzõ csak bonyolítja :).
Meg pl. az UV-B5 árából 2db BF-666S kijön.
Összefoglalva, egy olcsó, egyszerû, könnyen kezelhetõ rádióra lenne szükségem, amit nem sajnálok ha leesik, elhagyom, stb.
Ház körüli használatra kell, nem DX-re. A 2m-es sávot nem használom.
A biztonsági õröknek szoktak ilyen "hülye biztos" rádiót adni :)
Elõre láthatólag május 2-3(péntek-szombat) Salmoval és 1-2 ismerõssel kinn leszünk a mátrában rádiózni.
Keressük az ellenállomásokat folyamatosan, a frekit még nem tudom, de idõben kiírom!
Ha van valakinek kedve csatlakozni, a lehetõség adott!:thumbup
446,300 145,300
Szerintem akár le is lehetnek fixálva ezek a frekik..... fixáljuk le. MOST ! :thumbup
Akkor legyen a freki:446.300 és 146.300(nem 145.300 az amatõrsáv!)
Kíváncsi leszek kivel sikerül beszélni...
Megelõztél Salmo, de nem 145.3 hanem 146.3!