Bocsika, gyógynövényekkel kapcsolatos topicot nem lelek: Hol van? (.
Printable View
Bocsika, gyógynövényekkel kapcsolatos topicot nem lelek: Hol van? (.
Szerintem még nincs olyan. Nyugodtan nyiss neki egyet! :thumbup
Itt a növénytermesztõs helyen: http://magyarprepperforum.org/forumd...E1llattart%E1s
Kerestem ilyesféle topicot, de nem leltem. Kérdés: mi a fenét fogunk csinálni ,ha kötelezõ jelleggel be akarnak chipezni? Lehet, hogy rémeket látok, de szerintem benne van a pakliban. A kutyát már bechipezték. Engem mikor fognak?
Nem tudom, de ha kötelezővé teszik, akkor az azt jelenti hogy nem lehet rá nemet mondani. :hogymi:
Ha kötelezõen bechipeznek minket, akkor minek a bol, minek a bob, minek a terv az elmenekülésre? Ez kissé értelmetlenné teszi, a felkészülést, úgy is lekövetnek. Ezért írtam valahol ,hogy nem mindegy, hogy a gebasz után lesz-e áram, vagy sem. Ha lesz, akkor nem nagyon látom értelmét a küzdelemnek, képesek a chpibe olyan technológiát tenni, amivel elintéznek (méreg, rezonancia, HD-tech., mittudomén.), akárhol is vagyok.
Nem igazán. Gondolj arra, hogy ha nagy az a SHTF, akkor ki és miért követne pont téged? Meg abban a chip-ben milyen nyomkövető lenne egyáltalán? Olyan amivel fizetsz mindenhol és onnan tudják hogy hol vagy, vagy olyan ami jeladóként működik valahogy? Ha nincs elektromosság, akkor a chipek megfigyelése sem működhetne.
Mikor a sajtó nem tudja megkülönböztetni a gofrit a palacsintától.
http://index.hu/tech/mem/2013/09/14/..._a_palacsinta/
:huuu:
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozel...aga.html?sec-3
Hányingerem van ettõl a mai világtól...
fogalmam sincs, hogy melyik topicban kérdezzem meg, ezért itt teszem. Van egy jurta, amiben ugyebár télvíz idejét fûteni szokás többnyire valamilyen vaskályhával. Namármost, áll n+1 jurta mondjuk egy nagy füves területen és mindegyikbõl kiáll egy vascsõ, ami a kályha kéménye. Ezek a meredezõ dolgok kiváló villámhárítók lennének, ráadásul le is vannak földelve. Még sosem hallottam, (és akivel beszéltem azok sem hallották egyszer sem), hogy jurtába csapott volna a villám, pedig világszerte több ezer jurta áll nagy nyílt területen kéménnyel a tetején. 100 ft-os bónusz kérdés: Miért nem szokott a villám belecsapni a jurtákba?
A jurtában nem szokott vaskályha lenni. Szabad tüzet használnak. A füst a jurta tetején lévõ nyíláson megy ki. A lyuk befedhetõ. :D
Ööööööö, én eddig csak olyan jurtát láttam/jurtában aludtam, amiben, ha volt fûtés, az vaskályha volt. A jurtában nem szabad szabad tüzet csinálni, mert megfulladsz a füsttõl......pláne, ha befeded a füstnyílást. :confused: Ez nem tipi, bár ott is elég büdös tud lenni a füsttõl. Sztem amelyik történész azt írta, hogy eleink így csinálták, az még nem próbálta ki. Akkor tudná, hogy nem. Tehát a kérdés így nem válaszolható meg.
Nekem a Fidesz narancssárgaságáról mindig ez a vers jut eszembe.
A kukások
Megjöttek a kukások,
narancssárga ruhások.
Narancsszín a kocsijuk,
attól döng a kocsiút.
Döng a kocsi, dörömböl,
nagy vödröket kihörpöl,
csörög, röfög az egész
állatkerti etetés.
Itt a sárga víziló,
eteti az ápoló.
:haha:
Kérésedet a gugli teljesíti: Angol változat
Fire: I did not feel the fire.
The chemistry: the chemistry was missing.
The footballer: We do not pass each other.
The welding: There was a spark.
The coroner: Live from quite different.
The mathematician: It did not work for my calculations.
The lawyer: Not my type
The dancer: Somehow I have not caught it.
The elevator operator: We were not on a level.
In gynecologist: I felt such emptiness.
Blind: Not agreed to látásmódunk.
The painter is not stained well together.
The pastry: It was pretty sweet.
The warlord: I could not conquer.
The race car driver: I had to switch.
The Doctor: I do not put a hot sweat.
The IT: It was not compatible.
The Soothsayer: I had no future together.
The robber: No captivated.
The Radio: We were not on the same wavelength.
The Magician: I do not conjured away.
The body: No throb, my heart.
The Boxer: We were not in the same group.
Spider-Man: Failed behálóznia.
The Terminator: No melted away from him.
A musician could not tune.
The Weather Man: It was a cloudless relationship.
The garbage man: it was trash.
The Baker: It was not anything good out.
The thief did not steal his way into my heart.
The cruise: I ended up in the wrong place.
The farmer: I do not hit my success.
The judge: convicted of the exterior.
The Postman: I tried, but I gave up.
The hunter Bako shot him.
The climbing: not presented to the top.
The actor: I was playing himself.
Pilot: I do not flown in the air.
The record: I did not overthrow.
The police: It was fascinating.
The slide master:'s out of my hands.
Egyszerûsített Kínai:
消防:我没觉得火。
化学:化学失踪。
足球运动员:我们不互相传递。
焊接:有火花。
验尸官:从完全不同的生活。
数学家:没有工作,我的计算。
律师:不是我喜欢的类型
舞者:不知怎的,我没有抓住它。
电梯操作员:我们是不是在一个水平。
妇科医生:我觉得这样的空虚。
盲:不同意látásmódunk的。
画家是不是染色在一起。
糕点:这是很甜蜜的。
军阀:我不能征服。
赛车手:我不得不切换。
医生:我不要把热出汗。
IT:这是不兼容的。
占卜者:我没有未来。
强盗:没有迷住。
收音机:我们不是在同一波长。
魔术师:我没有唤出了。
身体:没有悸动,我的心。
义和团:我们不是在同一个组。
蜘蛛侠:失败behálóznia。
“终结者:没有融化,离他而去。
无法微调,一位音乐家。
天气预报员:这是一个万里无云的关系。
垃圾的人:它是垃圾。
贝克:这不是什么好东西出来。
贼没偷他的方式进入我的心。
邮轮:我结束了在错误的地方。
农民:我不打我的成功。
法官:被定罪的外观。
邮差:我试过了,但我放弃了。
猎人巴科向他开枪。
攀岩:没有提交到顶部。
演员:我是打自己。
飞行员:我没有在空中飞行。
记录:我没有推翻。
警方:这是迷人的。
幻灯片母版:'我的手出去。
:haha::thumbup
A "látásmódunk" és a "behálóznia" azok kínai szavak? :D
Nem! Az eredeti angol! :cool:
Szándékos motoros-gázolás durva üldözéssel
Idézet:
Az Egyesült Államokban, azon belül is New Yorkban következett be a tragédia - konkrétan tegnap került fel az alábbi film a videómegosztókra. A leglényegesebb rész az elején van: egy nagy létszámú motoros csapat halad - tegyük hozzá egymás között és némi önkritikával, hogy elég agresszív módon "falkaszellemben", majd valahogy összetûzésbe kerülnek egy Range Rover vezetõjével. Akit a "sok lúd disznót gyõz" elve alapján megállásra is kényszerítenek, majd a terepjárós vagy pánikreakcióként, vagy agresszióját szabadon engedve menekülni kezd, és áthajt az elõtte levõ motorokon. No és motorosokon.
A videó címében van, hogy "1 dead".
Azt is írják, hogy a kocsit egy 33 éves férfi vezette, mellette a felesége, mögötte az 5 hónapos gyereke. Őt is meg lehet érteni, nem hinném hogy érdekelte hogy mi lesz, csak a családját biztonságban tudja. NY, szóval a motorosok kb teljesen biztosak lehettek abban, hogy bármi történik az autósnak nincs önvédelmi fegyvere. Tudták hogy teljesen védtelen mindenki aki a kocsiban ül. De nem értem hogy egyáltalán miért álltak elé? Talán fenyegették is? Mert ez így önvédelmi helyzet is lehet.
Én is motorozom, láttam a videót és teljesen egyetértek a terepjáróssal.
Ezek nem motorosok, hanem csürhe banda.
Az autós magát és családját védte.
Egyik motoros leállásra kényszerítette, 44. mp-nél meg látni, hogy próbálják kiszedni.
Én is elindultam volna valamerre, ha megállítanak és megpróbálnak bejutni a családomhoz.
10 ok, amiért ne nézd a híradót!
“A negatív hírek egészségtelenek. Félelmet és agressziót keltenek, visszavetik a kreativitást és a gondolkodási képességeket. Mi a megoldás? Hagyj fel a fogyasztásukkal!”
A félrevezetés része az biztosan igaz, bár nem feltétlenül azért amit a cikkben írnak. Tévét nem szoktam nézni -mert elromlott már évek óta- a híreket alternatív hírforrásokból próbálom kiszemezgetni.
Nekem (vagyis inkább Páromnak) megy háttérzajnak a tévé.
Ma is 80%-a rendõrségi hír, balesetek és hasonlók.
Régi cikk, de elgondolkodtató...
Rászoktatás / függõség miatt teszik bele, mint a kutyakajába a nikotint?
(az ízfokozó nem elég hatékony?)
Ausztria legalizálta a kokaint a Red Bull Colában
Idézet:
Egy kis kokainnal sokkal jobb (ízû)
A kedden életbe lépett, módosított osztrák élelmiszertörvény látványos gyorsasággal legalizálta a kokaint, és annak származékait az élelmiszerekben, mint például az osztrákok büszkeségének számító Red Bul termékeiben, így a Red Bull Colában is.
Néhány hete még kivonták a forgalomból azokat az italokat, amelyekben az élelmiszertörvény értelmében nem megengedett anyagot, nevezetesen a Red Bull Cola esetében kokaint, illetve annak maradékát találták a vizsgálatok során.
A módosított osztrák törvény mától pontosan megszabja azt a mennyiséget, amely alatt az ilyen, egyébként élelmiszerbe nem való anyagok jelenléte még nem jelenti a törvény megsértését. Pontosan azt írták elõ, hogy 1,25 milligramm ilyen anyag jelenléte italban, vagy más élelmiszerben kilogrammonként, vagy literenként még megengedett, csak e fölött szabálytalan.
A korábbi problémákat az okozta, hogy a Red Bull, amely büszkén állítja, hogy csak természetes anyagokat használ fel a termékeinél, a coca levelekbõl származó kivonatokkal ízesítette az italát, például a Red Bull Colat.
Közben szinte alig mérhetõ mennyiségben valódi kokainmaradékok kerültek az italba. A törvény azonban a nulla tolerancia alapján már ezt is kifogásolhatóvá tette. Mostantól, csak a meghatározott mennyiség átlépése esetén nem megengedett például a kokain jelenléte egy italban.
Az eredeti Coca Colában is volt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola
Az legalább hír. Itt Miley Cyrus s*ggrázása a napi agymosó adag.
Meg mindig azzal vádolják az amerikaiakat, hogy semmit nem tudnak a világról, de nem hinném hogy az ő hibájuk, ha egyszer a hírekben egy szó sem esik más országokról. Egyszerűen nincs külföldről szó a hírekben. Elmondják hogy hány autóbaleset volt, hogy volt-e gyilkosság a nagyobb városokban, egy kis hangulatkeltés néhány arab ellen, aztán jön néhány hír Miley Cyrusról, hogy épp mijét mutatta meg fotókon, esetleg a legvégére betesznek egy olyat, hogy "koncertet ad a Tralala jazz együttes, jegyek rendelhetők innen és innen". Hogy a Görögöknél gazdasági csőd van, hogy a Franciáknál ezer autót gyújtanak fel egy éjszaka, hogy Angliában 1 héten át tartó zavargások vannak, hogy az oroszoknál, szerbeknél, bolgároknál 50.000 ember tüntet a kormány, a melegfelvonulás, akármi más ellen, arról teljes a hírzárlat.
Többséget szerintem nem is érdekli, érdekesebbnek találja a bulvárhíreket meg az utána kezdõdõ szappanoperát várja. Van hogy én is említek valakinek valami külföldi eseményt, de legtöbbször kimondva vagy kimondatlanul de egyértelmû, hogy nem érdekli õt mivel közvetlenül nem érinti.
Van egy munkatársam akivel néha beszélünk itthoni olyan politikai dolgokról aminek azért nem kis hatása van életünkre.
A másik munkatársam ha hall belõle valamit, felháborodva mondja hogy õt aztán nem érdekli ilyen hülyeség, úgysem tud rajta változtatni.
(Persze akkor háborog mikor a gyerekeit vagy a családi kasszát érintõ változás van.)
Valahol igaza van, viszont ha tudni akarjuk merre halad az ország/világ, mire számítsunk, mi vár a családunkra, akkor nem árt képben lenni.
Én sem szeretem a politikát, de sajnos az határozza meg életünket, mindennapjainkat.
Ez igaz, viszont ez ugyanúgy igaz a magyar lakosságra is. Ettől függetlenül azért még vannak külföldi hírek a híradóban. :) Még ha ferdítve is adnak elő majdnem mindent, de legalább valami alapfogalma van az embereknek dolgokról. Itt nincs meg arra a lehetőség, egyszerűen nem mutatnak külföldi híreket és kész. Aki valamire kíváncsi, annak muszáj előfizetnie BBC angol tévécsatornára, vagy internetet kell vegyen és ott kell kutakodjon, mert a Fox News, a CNN, az MSNBC meg a többi amerikai csatorna aztán nem fog híreket mondani Európáról vagy Ázsiáról. Régebben néha beszélgettem itt egy idős emberrel, minden alkalommal panaszkodott hogy nem jut külföldi hírekhez és a könyvtárba jár olyan újságokra vadászni amikben Európáról is írnak. Szóval ha érdekel valakit hogy mi van külföldön, az Internet nélkül nem jut információhoz.Idézet:
Többséget szerintem nem is érdekli, érdekesebbnek találja a bulvárhíreket meg az utána kezdõdõ szappanoperát várja.
Itt nálunk ingyenesek (FTA) pl. :
BBC World News
Sky News
CCTV News English
AlJazeera English
Ezeken ha nagyobb esemény történik szokták mutogatni, persze az más kérdés hogy mennyire hitelesen.
A kisebb, egyeseknek nem hírértékû vagy valamilyen érdekek miatt nem "nem fontos" eseményeket nem tudom, általában nem nézem ezeket mert nem értem az angolt.
Itt egy kis ráadás a hírhez:
Legalább 5 -beépített?- rendőr is volt a motorosbandában, akik semmit nem tettek egész idő alatt, csak végignézték a szabálysértést, a megfélemlítést, aztán az elütést, a gyorshajtós üldözést, a szélvédő betörést és az autós megtámadását és megverését.
http://bearingarms.com/five-nypd-cop...ing-beat-down/
Amiről nem írnak, hogy ezeket a szerencsétlen kis lényeket rettenetesen megkínozzák, apró ketrecekben tartják őket és szó szerint tömik őket kávébabbal hogy még több jöjjön ki belőlük. Az állatkínzásnál nem sok alattomosabb dolog létezik. :(
.
Idézet:
Chomsky-tízparancsolata
Noam Chomsky aki – a 85 éves korához képest elképesztõ szellemi frissességrõl tesz tanúbizonyságot, a mai napig a híres MIT(Massachusetts Institute of Technology) nyelvészeti és filozófiai tanszékének rendszeres elõadója. Hosszú és tartalmas élete során foglalkozott mindennel, ami nyelvészet, filozófia, médiaszociológia, tömeglélektan, de még a számítástechnikai programozás bizonyos területeibe is beleásta magát. A számítástechnikával 65 éves korában kezdett foglalkozni.
A jövõre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze. Ezt a 10 pontot nevezik Chomsky Tízparancsolatnak.
Érdekes ma olvasni, 20 évvel ezelõtt miképp látta a következõ idõszak vezetõinek ideológiai irányvonalát.
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentõsége kicsi ugyan, de érzelmileg erõsen megérintik õket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hû szolgánk lesz.
2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetõire, mint a nemzet megmentõire. Ennek érdekében (elsõsorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétezõ fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, késõbb szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétezõ, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekrõl senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövõ egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felõl. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sõt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell gyõzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövõt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következõ generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetõk egyszerûen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehetõ legnagyobb tudatlanságban és mûveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a mûködésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezõjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erõsítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülözõ nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenõrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendõ belsõ (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy õ ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetû, nagy és közös célokat kell kitûzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erõszakosan) tagadni és cáfolni kell.
Ezek voltak a Chomsky által vizionizált hatalmi manipulációk. Amennyiben bárki úgy érzi a fent leírtak és a jelen közt van valami hasonlóság, az csak véletlen lehet.
Levélszemétbe jött, de hátha érdekel valakit:
Éleslövészet különbözõ fegyverekkel, vagy pontlövõ párbaj, akár 55% kedvezménnyel.
Ezt írja ki a win. .Most mit tudok csinálni?Idézet:
A Windows nem tudja betölteni a felhasználó profilját, de bejelentkeztette a rendszer alapértelmezett profiljával.
RÉSZLETEK - A hozzáférés megtagadva.
Csökkentett módban próbáltad? Miért tagadja meg a hozzáférést? Rossz a jelszó? Kis és nagybetű különbséget ne felejtsd el, mikor jelszót gépelsz be.