Csatolmány 597
Printable View
Csatolmány 598 kb 42m konyvem van, szoval van hova rakni.
Csatolmány 600
Ejjeli szekreny alja, kihasznalatlan hely.
Csatolmány 602 ez a gyerkoc fiokos szekrenyenek alja.
Katonaként a század pk. íróasztalának az aljában ugyanígy tartottuk a piát! Biztonságos, soha nem buktunk meg vele...
A páncélszekrényt azért ne használtuk, mert abban bent az övé volt, és ha az kiborult volna... Jaj nekünk!
Nagyon jó ötleteid vannak :)
Én általában hûtõben tartom az ilyeneket (Vagy a tatyómban - ami persze házi gyártmány :D )
Folytatas, ezek eleresehez nem eleg egy fiokot kihuzni, fel kell szedni a polcot: Csatolmány 606Csatolmány 607Csatolmány 608
A masik: Csatolmány 609Csatolmány 610
Ime a "kesz" mu, prepper konyveim nagyjaval feltoltes alatt. Csatolmány 612
Befejezve: Csatolmány 613
Igen, de amikor TSHTF és ilyen könyvekkel (prepper) rakott polcot meglátok, akkor tuti borítom a szekrényt...! :D
Mondjuk londonercsecse akkor már a biztonságos BOL-ban lesz... :)
Nálunk sajnos a polcok alját szabadon kell hagyni, hogy járjon a levegõ, mert hajlamos bedohosodni.
En inkabb otthon ulnek, amig nagyon nagy gaz nincs. S vednem amim van. Vannak otleteim. Egyedul a gyujtogatoktol felek. A BOL "A"-t meg nem merem megirni a neten.... Kemeny. Otthon a prepper konyveket pl elpakoltam amikor a rendor jott hazlatogatasra a fegyvertartas miatt.
Vettem egy osztrák hevederövet a rendszerhez (osztrák kis zsák, nagy zsák, vállheveder).
Egészen elképesztõ nyitási módja van a csatnak: kajak erõvel felfelé kell csavarni. :eek: De megszokható.
A csat mûanyag, Glock gyártmány. :)
Vettem egy alu csajkakészletet, amit nem sajnálok kint összekormolni a tûz felett..egy 1000es volt...feltöltöttem a régi Zippo-mat, és beraktam az EDC-be. Cigirõl már rég leszoktam, de mégis hasznosnak gondolom.
A héten veszek egy Flobert forgótáras riasztó fegyvert, ami semmire nem lesz jó, mert csak durran, de a sötétben tutira fegyvernek látszó tárgy és elsüthetõ az mondat, hogy "ez csak a figyelmeztetõ lövés volt, ha közelebb jössz, a következõt a szemed közzé kapod te görény....hehe" :cool:
Nem kötözködésbõl, csak a pontosság kedvéért: a Flóbert már nem tartható szabadon. Ugyanolyan feltételei vannak, mint egy normális lõfegyvernek... a sajátos jogszabályunk miatt...
Gáz riasztót vehetsz, amire kapsz viselési engedélyt vagy gumilövedékest, amire nem, csak otthon tarthatod.
Én is erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos. :)
Nem vinném ki a házból..a vadásznet azt írja, hogy nem nagy mûsor engedélyeztetni...bár ki tudja, yardoknak fegyvernek látszó tárgyat mutogatni sosem jó omen.
"A fegyvert el kell vinni a Polgári Kézilõfegyver és Lõszervizsgáló Kft.-hez (Budapest III. kerület Gyöngysor utca 6). Ott miután bemutatták a fegyvert kap a tulajdonos egy tanúsítványt, hogy az valóban egy flóbert pisztoly, ha nincs sorszáma, akkor belegravírozzák. Ennek a költsége alig haladja meg az ezer forintot. A kapott tanúsítvánnyal és a fegyverrel fel kell keresni a lakhely szerinti rendõrkapitányságot, ahol az említett határidõn belül (180 nap, de ez a valóságban lényegesen kevesebb lesz) kiadják a tartási engedélyt. Nagyon lényeges, hogy a fegyvert nem kell otthagyni az engedélyezés idõtartamára, az továbbra is marad a tulajdonosnál. Még van egy könnyítés. Ismerõsök családtagok összegyûjthetnek több fegyvert és elég ha egyvalaki viszi el Budapestre, így nem kell mindenkinek felutazni. Még egy lehetõség, amennyiben az érintett személy lakhelyén van fegyverüzlet, úgy ott is le lehet adni a flóbert fegyvert és õk felviszik a fõvárosba, és elintézik a tanúsítvány kiadását. Végül a kiadott engedély visszavonásig érvényes, azt nem kell öt évente újíttatni.
"
Teszteltem. Az angol prepper forumon irta valaki, hogy o paradicsomos halkonzervbol spajzol, meg tesztabol, mert olcso a csikos belole. Vettem 3 kullonfelet, az egyik nagyon jo minosegu. S vakon teszteltem. Haat, az ASDA-s (wall mart) szar, semmi paradicsom vagy hal ize nincs, bezzeg a premium az milyen finom!
Beköltöztem a "téli szállásra" és rendbehoztam a "nyári szálláson" lestrapált pengék éleit. Közben azon tûnõdök, milyen gombakonzervet készítsek. Ha valakinek jó ötlete van, örömmel fogadom :thumbup
Flóbert felejtõs.
A btkban elvileg ugyan annyit ér, mintha élessel variálnál. Valamit elszúrsz akkor szabsértés, aminek nyoma marad, ha esetleg késõbb élesre gondolsz.
Drága a lõszer semmi értelme nincs. Többre mész egy AS fegyverrel, ha gyakorolni akarsz, ha önvédelem akkor pedig gázpisztoly POM toldattal.
Elrendeztem a biztositasom a BASC-nel, ugy nez ki jovo hetre van egy interjum egy farmernal, hogy lohessek a foldjen (agyag, woodpigeon, meg nyul), illetve megint soretest butykolok, most kiszereltem a toldast a tusbol, mert igy a bal kezem nem er oda, ahova kell, s nem tudok fordulni eleg folyamatosan. A pofadek eleg lesz ugy velem. Ime egy kep a megviselt toldasrol: Csatolmány 636
Az öreg dízellel nincs gond..ízzítógyertyacsere, és csókolom.
Szoval, voltam agyagra loni, eleg jol ment, pecazast toroltuk az idojaras miatt, megvan az engedelyem egy farmertol, hogy lohetek a foldjen, penteken megyek "vadaszni" egy masik sraccal mashova, szombaton ceges agyaggalamb, s kozben meg mindig auto (Discovery) vasarlas a napirenden. Ja, meg szabin vagyok, de nincs idom pihenni...
Ma gondoltam egyet, auto marad a munkahelyen, vizallo kabat, BOB elo, s hazagyalogoltam az omlo esoben, hegymenet, parszaz meteres szintkulonbseg, kb 5km, 1 ora 10 perc alatt megvolt. Most reggel is mehetek gyalog...:)
Én ilyet rendszeresen csinálok, mert bérletre nem költök, azt amikor szervízben van a canga, akkor marad a séta... Igaz csak 3 km egy irányba, de 9kg alapjáraton a táskám, ha esik, ha fúj, menni kell, mert fizetésbõl élek... Persze azért a te teljesítményed mindenképpen figyelemre méltó!
Na tegnap ellenõrzésre és újratisztításra került 10db 10literes mûanyag kanna, amiben vizet tartok. Februári és márciusi elrakások voltak. A tízbõl csak egyben volt valami szennyezõdés, de lehet hogy a lezárás volt rossz (gyenge). A többiben olyan tiszta és átlátszó volt a víz, mintha frissen a csapból jött volna. Megkóstoltam, sajnos a mûanyag íz uralkodott rajta, meg volt mûanyag utóíze, de ettõl eltekintve nem vettem észre más, káros hatást. Naptól védett, szobahõmérsékleten volt tartva, nyáron sztem olyan max. 26 fok lehetett a szobában.
Összegezve elmondhatjuk, hogy nem volt rossz, bár utólagos ízesítés vagy talán forralás (nem próbáltam) jót tehet neki. SHIFT szituációban valószínûleg ölnének érte, úgyhogy vízcsere és újból elrakás.
(Lehet venni fogok összehasonlítás miatt olyan ásványvizet, amit direkt nem bontok fel, csak 6-8 hónap múlva...)
Megettem - volna - egy két hónapja lejárt szavatosságú knorr sajtkrémlevest. Zacskós, por alapú (állagú?), de olyan szaga volt, hogy vizet már rá se öntöttem. Lehet hogy ha másikról lett volna szó, amiben nincs sajt, akkor még jó (lehet kipróbálom azt is), de ennek nem volt biztató összhatása, inkább íveltem a kukába. Alapból ha jól emlékszem egy évig jók a gyártástól, amiket eddig lejárat elõtt ettem, még mind rendben volt.