Idézet:
Eredeti hozzászóló
pappito
Tudtommal lehet neked, nekem is volt szántó meg legelõ, ki volt adva bérbe. Jó, nem a fél dunántúl méretû izé volt, és mondjuk húsz éve, de akkor viszonylag egyszerû procedúra volt szert tenni rá. Hogy most mi hogy van, arról fogalmam sincs, tudtommal magyar magánszemély szabadon vásárolhat és birtokolhat földet, de majd pontosít aki ismeri a jelen jogszabályokat.
Lehet, ezt nem is tagadtam, de nevetséges procedúra. Földmûvesként kell regisztrálnod magad, kamarai tagság, földhivatali bejegyzés, fiszemf.szom papírok, emellett a termõföldi besorolást is be kell tartani (pl. ezért nem legeltethetsz ártéren), de ez csak akkor mûködik, ha egyáltalán a vételi jogsorrendben te kerülsz elõre, ami megint tíz pontos lista.
Idézet:
Hát szerintem a zalai kútfúrást a zalai vizesek nem hagyják és nyilván nem termelhetsz akármit akárhol, akárhogy. Amellett, hogy a szabályozáskényszerben szenvedõ magyar politika mindent regulázni akar, az nem új dolog, és az is biztos, hogy a jelenlegi szabályok kb. fele teljesen értelmetlen, ellentmond más szabályoknak vagy betarthatatlan. De ettõl függetlenül az nem hülyeség, hogy nem mindenki összeviszsa vet-arat erdészkedik, hanem van valamiféle rendszer az egészben és rengeteg mezõgazdasági tevékenységnek közegészségügyi következményei vannak, amivel foglalkozni kell. Vagy vannak olyan növénytársulások, élõhelyek amelyek védettek, közös kultúrkincsünk, nem baj, ha nem lehet õket eldózerolni egy gokartpályáért. Mondjuk az ártéri legeltetés tilalmát nem értem, apám háza olyan telken áll, aminek a vége már a gát és a gátat is meg az árteret is birkák nyírják, mindig is õk legelésztek ott, szóval nem tudom.
A zalai vizesek azt csinálják, amit a pesti törvénykezés megszavaz.
Idézet:
Nem ismerem a szabályokat, ha úgy van, ahogy írod az a minõsített elmebetegség egyik tünete és nagyon szomorú.
Szomorkodhatsz, ezek a fõ szabályok. Persze mûködhet a dolog, ha megfelelsz a tucatnyi követelménynek.