Értem...én is mediterrán növényekben utazom..fõként banán, meg colocasia..nagyon nézem, hogy mikor lehet már kipakolni de még nem merem. Nagyon eldobálták a leveleiket télen, aztán ha ezt kibírták már ne egy kis fagy tegye õket padlóra:thumbup
Printable View
Értem...én is mediterrán növényekben utazom..fõként banán, meg colocasia..nagyon nézem, hogy mikor lehet már kipakolni de még nem merem. Nagyon eldobálták a leveleiket télen, aztán ha ezt kibírták már ne egy kis fagy tegye õket padlóra:thumbup
Ma reggel találkoztam ZOB-bal...Nagyon jó arc, vagy fél órát dumáltunk tokokról, késekrõl..volt is nála egy minitracker replika, és egy spéci különlegességet is mutatott. A hónap végére elkészül az F1 kydexem.
Azt hiszem látva a kései minõségét elkezdek gyüjteni 1 ZOB késre..már meg is van az elképzelés.
Beszélt még egy minden hónap végén megrendezett mini késbörzérõl, ami helyileg a belvárosban(tõlem 2 utcányira )van egy gimiben. Késportálos regelés és 400ft a beugró. Lehet nézelõdni és adni venni egyaránt...
Jó kis lehetõség körülnézni a magyar késpiacon..
csakis ott..
Félig ide tartozik, félig az egészségbe, de ma elhatároztam, hogy nem dohányzok többé.
Tisztellek a döntésedért...én másfél éve szabadultam, nem bántam meg 1 pillanatra sem
Összepakoltam a világítós/tûzgyújtós cuccokat egy dobozba:
(Gáz-utántöltõk, öngyújtók, gyufák, minden érdes felületen gyulladó gyufák, gyertyák, mécsesek)
Csatolmány 1924
És a jelenlegi elsõsegélyt/tisztálkodós/higéniát is:
(Nem látszik, de van két teljes Lidl-s autós elsõsegélycsomag is jobbra fent. Gyógyszerek nem nagyon vannak, az még kitapasztalás/utánajárás alatt...)
Csatolmány 1925
Engem pl. nagy örömmel tölt el, ha látom, hallom, hogy valakinek már ilyen szintû egy-egy fontosabb "témájú" felkészültsége van! Ez biztatás/ösztönzõ a többi felkészülõnek is egyben.
Nagy gratula és további kitartást! :thumbup
Köszönöm! Azért hozzátartozik, hogy nem egy hétvége alatt vettem, ez kb egy év gyüjtögetése, apránként a normális élet mellett. Mindig egy kicsit, ami belefért a kasszába.
És pont ez lenne a lényeg! A napok, hetek, hónapok telnek szépen és ha csak minden héten vesz valaki valamit kis apróságot, akkor már fél év-év múlva azt látja, hogy van egy szép gyûjteménye, ami megelégedéssel, büszkeséggel és (ami a legfontosabb) valamennyire megnyugvással tölti el.
Abba a hibába nem szabad beleesni (aki pl. idetéved erre a fórumra, vagy olvas a prepperkedésrõl), hogy eszelõs módon nekiáll beszerezni mindent, kapkodva megfontoltság nélkül.
Ha családos, akkor a család is veszélybe kerülhet e miatt, ha még nem családos, akkor meg az a veszélye, hogy nem is lesz!
Nem tudatosan de már 3. évtizede gyûjtögetek és bizony-bizony még a mai napig is van olyan, hogy beleugrok dolgokba. Az emberi természet gyarló tud lenni.. :D
Ezért jó, vagyis a legjobb, ha szépen apránként bõvítgetünk ! :thumbup