Mindket allaspontban van igazsag, de egy csonon csak a cimke, vonalkod rossz vagy multicsomag szenjelszedve, a tobbinel kockaztatok, mert olcso.
Printable View
Ok, nem voltam egyértelmû, arra gondoltam, hogy sérül a doboz. Tehát nem csak szimpla deformálódás (minden marad a régiben, csak alakja változik), hanem pl leejti az ember egy lépcsõfokra, szépen derékszögben hajlik, kipattog, stb. De akkor ezek szerint, ha nem látszik ki a tartalma, még jó lesz az.
Lecsós haverral (gyakorló konzervipari mérnök) beszélgettem.
1. Régen a konzervek horganyozva voltak a rozsda miatt. Volt is sok nehézfém mérgezés az I. Vh alatt, után.
2. Azóta fõleg acélt használnak. Nem rozsdamenteset, mert az drága. Belülre védõ lakk kerül, ami általában rugalmas, lekaparhatatlan.
3. Van alu doboz is, de azt is lakkozni kell. Az állítólag lakkozva a savaknak jobban ellenáll. Ezért ezt magas savtartalmú élelmiszereknél, meg ott ahol a súly számít, használják elõszeretettel.
4. Használnak még mûanyaggal laminált alu fóliát is, dobozok, zacsik gyártására.
5. A lakkozás hibáját a fémes ízbõl lehet észre venni.
6. Azt monda, ha kibontod, jól néz ki és jó ízû, nyugodtan edd meg.
Labszarvedo, amazon, 4.79 font. Csatolmány 730
Ilyet még nem láttam. Miből van? Hogy működik?
Ok, megvan. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kam%C3%A1sli De akkor ez inkább cipővédő? Először azt hittem hogy valami olyasmi amit a kördeszkások hordanak.
/ON
Most érkezett meg az új elemlámpám és a bipodom. :)
Kinek ahogyan megy: Csatolmány 740