Tegyél bele egy kis üveg pálinkát. minél erõsebbet. Vagy patikai tiszta-szeszt. Sebfertõtlenítõ, tûzgyújtó, melegítõ, hangulatjavító és cserealap.
No meg egy mini varró készletet.
Printable View
Tegyél bele egy kis üveg pálinkát. minél erõsebbet. Vagy patikai tiszta-szeszt. Sebfertõtlenítõ, tûzgyújtó, melegítõ, hangulatjavító és cserealap.
No meg egy mini varró készletet.
Ja igaz, tût cérnát kifelejtettem a felsorolásból, de a gyógyszeres dobozban az is benne van. Tavaly elõtt rendeltem neten egy osztrák KaZ3 katonai zsákot. Telefonos egyeztetéskor a tulajjal megbeszéltem, h kiválogat nekem egy nem v alig használt darabot, amiért természetesen 50-60% felárat fizettem. Ráadásul fel is hívott, h a függesztési és egyéb pontokon a varrodában még rá is erõsítettek, amiért 1000 forintott fizetett, de nagylelkûen lemond róla. Megjött a zsák, és megbeszéltekhez képest a tetején az összehúzó zsinórnál az anyag 20 cm hosszan szakadt volt. Okés, belefér gondoltam. Másnap elindultam 3 napra, h tesztelgessem pár egyéb dolog mellett. Tû+cérnát nem vittem, jóformán mindenem vadi új volt. Nos, 30 km után az egyik vállpánt szó szerint leszakadt. Bementem egy faluba, ahol kaptam tût is meg cérnát is a jószívû emberektõl és úgy ahogy meg tudtam javítani. Na azóta van mindig nálam is.
Pálinka helyett spirituszt szoktam még betenni (az is lemaradt a felsorolásból) a svéd fõzõ kis mûanyag flakonjában.
A spiritusz nem jó etilalkohol helyett! A sebbe nem önteném. Viszont a patikai tiszta-szesz nagyon jó a fõzõbe.
A spiritusz, vagy denaturál szesz vegyszerekkel ivásra alkalmatlanná tett (büdös szagú és rossz ízû, de nem mérgezõ!) etilalkohol. Azért így árulják a festékbolban, hogy ne kelljen érte szeszadót fizetni, s olcsóbb legyen az ára.
Megérne egy topikot a denaturált szesz ivásra alkalmassá tételének technológiája.
Biztos, hogy nem mérgezõ? Ha így volna, minden alkesz inná.......annak ellenére, hogy milyen az íze.
Biztos. Katonaként ittam.
http://www.kisalfold-fuszert.hu/bizt...2012.01.18.pdf
Mint írtam a szesz kombó. Egy dolog sok mindenre jó. A spiritusz meg csak egyre.
Túléléshez a multifunkciós cuccok a legjobbak. Szerintem.
Biztos így van, csak azért ezt mondtam mert mindig van itthon egy liter denaturált szesz, ha esetleg nincs áram/gáz pár napig, legalább konzervet tudjak melegíteni. Szal ezért vinnék azt.
A BOB felszereléshez kellene tartozni egy tõle független értéktárolónak is. Valamilyen testre rögzíthetõ tárolóra gondolok, amibe a papírjainkat, pénzünket, aranyunkat tartjuk. Ha a BOB-ot le is nyúlják, legyen mivel újrakezdeni.