Miért...ha a család a Jurassik Parkban lakik teljesen alap..
Printable View
Miért...ha a család a Jurassik Parkban lakik teljesen alap..
Pár saját kép , a legyõzhetetlen Orosz technikáról .
Csatolmány 2891
Csatolmány 2892
Csatolmány 2893
Csatolmány 2894
Csatolmány 2895
Csatolmány 2896
ez a videó meg csak úgy készült amikor még nagyon ráértem ilyesmikre :)
https://www.youtube.com/watch?v=uCfy...eature=mh_lolz
Én személy szerint, ha tehetném akkor hundáj galopper wagon, defender wagon-ezt jól be lehet rendezni mert pados hátul de sajna 2 embernek kényelmes, pajero wagont vennék. Ezek jó autók.
Persze a Niva mellé.
Sajna már nincs meg , lecseréltem egy Nivára ami azért nem olyan rossz de az UAZ terepképességeit azért nem tudja . Sajna volt egy pillanat az életemben amikor gyorsan pénzre volt szükségem és hát a szegény kis Uaz volt az elsõ áldozat...:( amikor rendezõdtek a dolgok vetem egy Nivát mert az Orosz technika nekem tökéletesen megfelel olyan helyen lakunk ahol télen nem ritka a méteres hó , itt a traktoron és a felláncolt Níván kívül a cityterepjárók mind elvéreznek .Az Uazommal húztam ki sok csilli-villi terepjárót a dzsuvából de fával megrakott kisteherautót is lazán kirángattam az iszapból .... A leglátványosabb talán az volt amikor egy böhöm merci az árokba csúszott a hóban és a rendõrök szóltak ,hogy ki kellene húzni , kettõ Uaz volt egymás után kötve úgy húztuk ki az árokból miközben rendõrautók villogóval zárták az utat teljes szélességben ....
Azért akinek egyszer volt terepese, az nincs meg nélküle többet. Egyszer nekem is rezgett a léc, hogy megy a vas, de megoldódott. Mondjuk én kisvárosi vagyok, sok erdõvel....
A lényeg, hogy amikor hó van mink vagyunk az "Istenek".... meg néha jól esik segíteni másoknak....
A villogós témát megnéztem volna.
Egy motoros kasza hibához kerestem segítséget.
Sokan panaszkodnak hogy milyen rossz minõségûek az üzemanyagok, noha autóban nem feltûnõ, de kisgépeknél már gondot okoz.
Ráadásul 2-3 hónap állás után már kocsonyásodik a bioetanoltól.
Sõt idén emelik a mennyiségét a benzinben és a gázolajban is. Benzinnél tömítéseket eszi meg, gázolajnak a kenõképességét rontja, ami az üzemanyag adagolórendszerben tesz károkat.
Sajnos egyre több lesz bennük, a régi gépeknél idõvel okozhat problémát, eddig nem tapasztaltam membrán nyúlást idõ elõtt a régi gépeken. Az új okos vezérelt gépekbe ha jól emlékszek 20 százalék etenolig kompenzál az elektronika. Stihl gépeknél, olajjal bekevered a benzint, szinte biztos hogy fél évig eláll hiba nélkül.Oleomacnál sem okozott eddig gondot az etanol.
Nekem egy AL-KO keverékolajozású benzines fûkaszám van. Igen mostoha a sorsa. A szezont mindig a robogóból leeresztett tavalyi benzinnel kezdi. Eddig még nem volt vele gondom, de ugye ez is benzin-olaj keveréket eszik, eleve erre kialakított porlasztója van. A 2T robogóm, ami különolajozású, az 2-3 hét állás után megadja magát, mert "betaknyosodik" a benzin a karburátorban, amitõl eldugul. Ilyenkor igen kontár, de gyors módszer ha porpisztollyal belefújon a benzincsõbe , nagy nyomással átfújva a dugulást a hengerbe. Utána nincs gondom a következõ hosszabb állásig.
Ez teljesen igaz, a négy kerék meghajtásról már nem tudnék lemondani. Nekem is volt UAZ, Niva, Aro. Terepen mindegyikkel elégedett voltam, de az anyagminõség igen kifogásolható volt mindegyik esetében.
Amikor televolt a hócipõm, hogy állandóan szerelek és rájöttem, hogy nem szükséglet számomra az extrémebb használat, váltottam.
A végsõ megoldás: Audi Quattro - 240 pacival.:)
10 éve csak a 90ezres szervizciklusok cseréi és 30ezrenként a lengõk.
Bátran ajánlom mindenkinek, UAZ árban vehetõk az öregebbek.